Once blond, always blond

God kväll! Sitter här hemma med blondering i håret just nu...har känt mig ofräsch med min utväxt nu hela veckan.
 
Annars då...har som vanligt varit i jobbet idag..var ganska tråkigt och lugnt i affären. Har kollat på resor på nätet med älskling...Palma Nova resan var inte alls så billig som vi trott :( Hittade dock en lite billigare...Tror att vi kör på den...oxå till Palma Nova/Magaluf då! :) Var ju annars en terroristattack där idag! Skrämmande. Hoppas att vi kommer oss levande därifrån.

Sen har vi också varit och köpt glass och godis ;) Det som är irriterande med att jobba i kassan i en affär är att man blir så himla snål på all mat, glass, chips, godis m.m. som folk köper! Idag var jag tvungen att prova en classic- glass med kinuskisås som typ alla köper just nu. Riktigt god var den! Så köpte jag lite lösgodis...älskar chokladpralinerna med jordgubbssörja inuti!

 

Kolla vilken utväxt!! Eww. Snart e jag naturligt blond igen . Ehehe. Nej, men jag var faktiskt såhär blond som liten...har blivit mörkare med åren. Det brukar ju bli så.

Nu ska jag gå och kolla om jag får börja skölja ur färgen...

Terassväder

Härligt väder vi har ikväll! Riktigt terassväder! <3 Ska fara till Nettis terass me Sabbe riktigt snart och snacka dittan och dattan...blir mest jobbprat när vi träffas, haha! Det blir ju så när man jobbar ihop.

Detta har jag på mig:


Frozen yoghurt

Det här var gott! Jag testade att frysa ner en yoghurt. Gud vad smart jag är, hehe! Ett nyttigare alternativ till glass :) Man bör dock låta den smälta lite innan man hugger in! mumma! Härligt svalkande så här i sommarvärmen!


Tuesday

Åhh, vad jag är irriterad! Älsklings kulta keramiikka tallrikar faller i golvet en efter en, nu har vi bara två kvar! Vårt torkskåp är verkligen inte att leka med. Jag rörde inte ens i dem men så klart var jag i köket båda gångerna när det hände, så nu är allt förstås mitt fel.

Älskling hjälper mig att fixa ny design till bloggen :) Kommer att bli skitbra! <3 Bloggen kommer att se rätt annorlunda ut snart. Spännande, va? :P

Hade tänkt ge mig ut och springa ikväll, men jag är så trött efter jobbet, har stått på mina stackars ben hela dagen. Men jag borde verkligen komma igång med springandet igen... har latat mig så mkt nu i sommar. Jag tror att jag ska ge det ett försök...sedan dusch och film!


Barbie

Numera finns det en hel del barbie-prylar, förutom de populära dockorna. Det finns smink, smycken, accessoarer m.m. I Tokyo, Japan finns en Barbie-affär som säljer kläder åt inte bara barn utan även oss lite "äldre" tjejer. Ser härligt ut, den affären skulle jag mer än gärna ta mig en titt i, hihi <3




malloooorcaa <3

Jaha, så var jakobs dagar över. Hoppas på en lugnare vecka på jobbet nu. Idag är jag dock ledig. Har varit ute på stan med Nina. Druckit kaffe ute i solen och kikat i affärer. Duktig som jag var så köpte jag inget förutom en gräddfilsburk till kvällens middag. :) Denna månad skall det sparas pengar om det så är det sista jag gör!! Vi har hittat en förmånlig resa till Palma Nova - MagalufMallorca! Tror att vi bokar den någon dag! :) Den 22:a augusti bär det iväg i såna fall! Kommer bli så härligt! Varmt, men härligt. Augusti är ju varmaste månaden där...

Helgen vill jag inte tala om över huvud taget, kan bara säga att jag ska aldrig mera dricka!

Madde i fredags och i lördags (j-vla regn) :


Party

Hallå!
Ikväll e d party party som gäller, trots att jag är en aning trött efter att ha vaknat kl 6 i morse. Men jag e en hård brud, haha! Festa orkar jag alltid! Nästan iaf. Första gången jag bloggar när jag druckit..får bli ett kort inlägg detta, så ´jag inte gör bort mig. Svårt att skriva är det iaf.
Uruselt väder, bara ösregnar. Därför blir det krogen efter en bit mat...kanske vårrullar...en tradition på "jeppisdagan", men jag vet inte om jag vågar för senast jag åt en, (Förra jeppisdagan), fick jag så ont i magen...men dom e så goda ju.
Hoppas på att se en massa bekanta samt shejkla arslet av mig ikväll! SKÅL :D



Ska ut me söötis ikväll...wiii :)

på stan

Idag har jag varit ledig :) Har varit skönt! Vi har varit på stan hela dagen. Varmt ute, mycket folk, skön stämning och kvalitetstid med älsklingen! Perfect :)
Skall i jobb kl 7 imorgon bitti, så det blir inget partande för mig ikväll, det tar jag imorgon istället. Jakobs dagar har gått så himla fort, har ju inte hunnit på knappt något evenemang! Förutom Charlotte Perrelli igår kväll, då...och lite marknad idag. Perrelli var väl helt ok, men det var en himla kort show. 5-7 låtar och så var det över.

Lite bilder ska jag givetvis bjuda på. Inga tråkiga bildlösa inlägg på min blogg inte ;)
Dagens lunch
: Panini vid jobbet. MUMS! Kyckling för mig och kebab för älskling.


Jag på Jakobstads gator... kollade massa smycken och prövade skor. Men som tur blev det inget köp! Skulle ha köpt ett namnarmband, men det var slut på bokstaven A, så det blev inget. Sparade 6 euro där :)



Nu är älsklingen och soundcheckar med Snowstorm som spelar på hotellet ikväll...snart kommer han hem en stund innan nästa arbetspass och vi ska äta vår favoritglass! Gud vad jag e snåål! ;)

Trevlig helg <3


 


Outfit hjälp?

Ikväll skall jag till Stadshotellet och lyssna på Charlotte Perrelli... Eftersom jag jobbar kväll måste jag välja ut min outfit i tid. Jag vill vara fin, men inte för uppklädd...är ju trots allt bara torsdag :P Någon av dessa två, med svarta pumps till, hade jag tänkt mig men kan bara inte bestämma mig.

Vilken tycker ni?

1.                                                               2.


Nr1 or nr 2?


Säg omelett :D

Nu skall ni få ett tips på en god, enkel och snabbt tillfixad lunch/middag. Det går på mindre än 10 minuter vilket är tacksamt så här på sommaren då man gärna vill göra annat än stå vid spisen någon längre stund!
 
Omelett a la Madde :
Blanda ihop 2 ägg med 2 msk vatten  i en kopp, tillsätt lite salt och släng smeten i stekpannan. Stek på låg värme tills den ser bra ut...beror ju på om man gillar helstekt eller lite sådär "geggig". Själv föredrar jag välstekt. På med lite skinka och ost och sweet chilisås på halva omeletten. Låt osten smälta lite grann och vänd sedan andra halvan över fyllningen. Klart! Servera gärna med lite fräscha grönsaker.

Riktigt mättande och gott. Denna gjorde jag igår...det blir nog en idag med, innan jobbet :)


Trötthetssvammel

Usch vilken hemsk dag på jobbet....sålde jordgubbar. Det är verkligen inte min "grej" eller vad man ska kalla det, varje gång jag försöker mig på det skall det bli nåt krångel. Det var visserligen inte mitt fel denna gång...inte helt iaf! :p Nu är det över...för gott...hoppas jag. Resten av veckan är jag tillbaka i kassan, wiihoo.

Måste gå och lägga mig snart...börjar kl 07.00 imorgon...bara tanken på det får mig att gäspa stort. Jag bara jobbar och sliter, längtar efter LÖN! Passet är fixat, så Mallorca, Grekland, Spanien whatever, here i come!!! Ni skulle bara veta hur jag längtar!

Nej, nu ska jag nog hoppa i säng tror jag... älsklingen kommer hem först typ kl 03 inatt...vill ju mysa innan jag somnar :(

Nighty night..<3 (Bjuder på en bild av mig från påsken som ni säkert redan sett. Rätt cool bild, tycker jag. )



Skepp ohoj!

Idag har jag och killen varit ute på sjön. Har varit riktigt skönt, men jag frös en del trots långärmad tröja och jeans...Är riktigt trött just nu, måste vara all den friska luften. Känner nästan att det gungar fortfarande också, haha!
Min kille älskar verkligen båtar och att vara på sjön. Jag tycker också att det är skoj, skulle t.o.m kunna tänka mig att åka ut och fiska en kväll :)
Vi såg några vattenskotrar, shit vad det ser kul ut. Älsklingen funderar på att hyra en över en helg, men njaa...400 € är lite väl dyrt för en helg, tycker jag...man skulle kunna ha mycket annat skoj för de pengarna!


Vi åkte till Köpmanholmen, som ligger typ i Larsmo skärgård..tror jag. Jag ville ha kaffe med en smörgås, men de hade bara dyr mat och glass, kakor och godis..:/ Hungrig som jag var, så fick det bli flottiga pommes frites med korv. Gillar verkligen inte sån där fet skräpmat längre, efter att ha börjat äta så hälsosamt. Fräsch, skall maten vara! Skall fixa tonfisksallad med ägg till morgondagens matlåda, mumma!!



På hemvägen fick jag prova på att köra båten ;)



En riktigt trevlig dag har det varit. Kommande vecka är det Jakobs dagar, vilket bl.a betyder stress på jobbet. Men det betyder också en massa evenemang och party varje kväll. Men jag skall nog spara partajjandet till lördagen...älsklingen är äntligen ledig en lördag, vi skall ha såå skoj!<3

Nu skall vi ha lite söndags-film-mys här!


Shopping och nostalgi

Hejsan!
Jag kom hem för en liten stund sedan. Idag har det varit en riktigt trevlig dag. Åkte buss till Vasa kl 8 i morse och där mötte mamsen upp mig på busstationen. Då gick vi på stan och shoppade lite...;) Mamma var så himla snäll och betalade en stor del av min shopping. Sedan åkte vi iväg till polisstationen och ordnade med mitt pass. En riktigt trevlig tjej/dam jag pratade med där.  Diskuterade naglarna samt berättade halva min livshistoria...hehe, typ! ;)Söta mamma betalade även passet...Idag har jag verkligen varit BORTSKÄMD! Inte nog med det så betalade hon min lunch samt en glass på torget. Mammor  e bäst <3

Sedan besökte vi loppis och därefter åkte vi till Vörå, där vi var och handlade lite mat samt hämtade mammas fotografier... blev riktigt nostalgisk där ett tag och kom ihåg hur mycket skoj man faktiskt haft där i Vörå i barndomen och ungdomen. Nästan så att jag och girlzen borde ta en nostalgi kväll vid torggrillen någon helg :P Sen kom älskling dit på mat och en supergod efterrätt som jag hade fixat ihop :) Nu äntligen hemma, älskling ska spela ikväll och jag skall i jobb imorgon bitti. Är ganska trött faktiskt så jag tror jag snart ska krypa under täcket och läsa en massa Fitness och IForm- tidningar jag fyndade på loppis idag! Sedan ska jag sussa så sött! God natt <3



Shoppingen: (små, dåliga bilder, jag vet)


Thursday

Idag jobbar jag kväll, 14.30 - 20.30. Har verkligen ingen lust alls idag, känns det som, men nog ska det väl gå bra när man väl kommit sig dit.

Imorgon bitti åker jag till Vasa med mamsen. Jag ska fixa mig ett pass, så jag slipper på resa i slutet av augusti, wii, längtar! <3 Vi ska även gå på loppis och så måste jag ju kika in till Gina och H&M oxå, när jag en gång har chansen :P
Nu skall jag börja göra mig klar samt fixa lite mat innan jobbet. Have a nice day!

Go ZEBRA!

Jag har inte varit så värst förtjust i det "djuriska" modet. Äger dock två leopardtoppar, men de ligger bara och skräpar i garderoben...zebramönstrat har jag börjat gilla mer och mer och skulle verkligen inte ha något emot en zebra randig bikini, ballerinas eller topp!


Bilder från h&M, Asos och Nelly

Kändis-inspiration, Heidi Klum och J-Lo:



Om jag vore rik...

...skulle jag klicka hem dessa klänningar från Nelly med det samma. Men det är jag inte. Life sucks and then u die.


Måndag

Ledig idag, som sagt. Inte gjort nåt vettigt. Sov till kl 11, vilket var hur skönt som helst efter helgen. Ätit en micropizza, samt  fixat nailsen.
Har varit grymt irriterad på att vi inte har något vatten, det har varit avstängt hela dagen. Inte kunnat duscha eller koka mina älskade ägg. Hade dock sparat lite vatten igår kväll, så att jag åtminstone skulle kunna dricka mitt morgonkaffe samt borsta tänderna. Men en 16-tiden borde det vara ok igen. Snart kommer älsklingen hem från jobb och då ska vi ta och hitta på nåt! Kaffe vid Trend kanske skulle vara nåt...


Knowing

Som vanligt på söndaskvällarna, kollade vi film igår. Det blev en sci-fi-action- thriller med bl.a Nicholas Cage i huvudrollerna, Knowing (2009). Jag trodde verkligen den skulle vara bra, den började riktigt spännande, för att bli mer och mer flippad och löjlig mot slutet. Vi lyckas aldrig se någon bra film längre, suck. Så tipsa mig gärna om bra filmer!!

Handling:

1958 gräver en skola ner en tidskapsel, som eleverna får fylla med sina teckningar. Alla utom en elev. Hon fyller sitt papper med massor av till synes slumpartade siffror.

Femtio år senare öppnar en grupp elever tidskapseln och hittar flickans mystiska anteckningar. Det blir Caleb som tar hand om anteckningarna, men det är Calebs far, professor Ted Myles som ser igenom mönstret och anar ett kodat meddelande om en mängd större olyckor, datumen för deras händelser och deras dödssiffror. Dessvärre hittar professorn även vad som ser ut som datum i den nära framtiden. Men hur ska han kunna varna allmänheten? Och vem ska han varna? Vem kommer någonsin att tro honom?



Betyg: 2 av 5 möjliga


Söndag

Det blev faktiskt en cider på netti igår kväll...sen stod jag i kön till krogen, men höll på att typ dö av trötthet, så när det äntligen var vår (min, Ninas, Jespers) tur att gå in så bestämde jag mig för att åka hem och sova. Klokt beslut. Inte orkar man hur mycket som helst.

Idag har vi städat lägenheten lite. Det såg rent ut sagt för j-vligt ut här i morse. Kunde inte se på det längre. Nu är jag vrålhungrig, ska steka lite kyckling och koka lite ris. Sen ska jag och killen försöka umgås. Har knappt hunnit ses denna vecka. Vi har bara jobbat, jobbat, jobbat. Känns inte alls bra. Vi får försöka ta igen det denna vecka. Ledig imorgon och på fredagen också, härligt!


House of Harlow 1960...

....heter Nicole Ritchies smyckeskollektion, som jag inte har bestämt mig för om jag gillar eller ej.  Mycket gulddetaljer, det är väl det enda som stör mig. Jag föredrar silver, passar också bäst i det. Kollektionen innehåller dock en massa coola armband. Snyggt med många armband kring handleden som på bilden! Bara för att Nicole är så snygg och har så grym stil så måste jag väl gilla detta lite....:P Ringen är väl i största laget, men..



Jag tror inte att smyckena säljs i Finland...inte än i varje fall. Helt säker är jag dock inte. Från Sverige kan man dock få tag i en del av smyckena. De säljs bl.a hos KyssJohanna. Är inte riktigt i min prisklass, så jag tror jag står över.




gårdagens party

Igår kväll blev det lite partajj med jobbarkompisar, trots att jag skulle i jobb idag. Men det var först kl 13, så jag tyckte det var helt ok att gå ut ändå :) Blev en aning för mycket..:P Som tur så jobbade jag bara 5 timmar och det var väldigt lugnt i affären hela dagen.

Vi började kvällen i Karolinas lägenhet...Karolina, Sabine, jag och tre andra som jag inte vet namnet på. Fick stressdricka för vissa span-sugna hade ju bråttom till Netti...;)


Sedan blev det Netti. Hade druckit för snabbt hos Karolinas så jag fick verkligen inte ner min cider...inte Sabbe helelr. Vattnet var mer intressant. Jösses, kvällen hade ju knappt börjat! Vi träffade på Milena, som vi också jobbar med, på terassen. Kul :) Det är ett riktigt bra sommarjobbs- gäng i år, måste jag säga! Det gör att jag verkligen trivs på jobbet!
Sedan bar det av till stadshotellet och vi "danced like no one´s watching" , haha! Helt galet, alltså! Hade verkligen såå kul, trots massor med skavsår på fötterna. Hade mina snygga silversandaletter, som tyvärr inte bör röra sig speciellt mycket i. Vill man vara fin så får man lida pin, heter det väl. Snälla narikka - gubbar delade ut plåster till mig. Behövligt. Gick barfota hem...



Skall försöka hålla mig hemma ikväll...trots att det är lördag kväll. Vi ska se hur det lyckas. Börjar nämligen piggna till nu igen.... :)


Nail art

Nail art...nagelkonst, är något jag blivit grymt intresserad av. Har alltid älskat att pyssla med naglarna och använder alltid nagellack. Har dock varit dålig på att variera mig på den senaste tiden och har för det mesta kört med pärlemorvitt . Igår shoppade jag några nya lack på jobbet och fixade till en fransk manikyr-inspirerad look  medan jag kollade Medium. Jag använde ett metallicskimrande, rosalila lack samt ett vitt. Är nöjd med resultatet :) Känns fräscht! Skall dock fila naglarna fyrkantiga också. Det är HOT!



Man kan variera sina naglar i oändlighet. Det krävs bara lite kreativitet och tålamod, samt övning. Man kan ju göra som jag, börja med något enkelt. Det finns även massa tillbehör och fina saker att smycka sina naglar med. Detta kommer att bli en ny hobby :D

Kolla in dessa videos och bli inspirerad du med! :)


 

Wednesday afternoon

Har varit i jobbet. Blev glatt överraskad när jag äntligen slapp ut...solen sken och det var riktigt varmt ute! Höll ju nästan på att bli rädd att sommarvärmen var förbi. Nice, nice, ska nog försöka få med mig killen ut någonstans ikväll när det är så skönt väder. Det är ju onsdag förstås, vilket betyder folk på Netti, men jag börjar ju kl 7 imorgon så någon sen kväll får det inte bli...har blivit dåligt med sömn nu igen.

Nu håller jag på att laga middag tills Söt kommer hem. Det blir något så gott som hemgjorda, välkryddade klyftpotatisar, kebabbiffar, cremefraiche med paprika och chili samt wokade grönsaker! Lite vardagslyx, sådär ;)




Happiness

Hej!

Idag har jag varit ledig. Har varit till Oravais och hälsat på min söta bästis. Vi hade verkligen en hel del prat att ta igen. Så länge sen vi träffats nu. Trist och rätt dumt egentligen...inte är det ju så långt mellan Jeppis och Oravais direkt!! Vi var bl.a ute och åt pizza, såg en del gamla bekanta och kollade genom hennes och hennes killes semesterbilder från Alanya. Jag vill också!!! Jag har sån äventyrslust just nu, vill bara bort och se nåt annat, släppa allt ansvar och bekymmer och bara njuta av livet! Det skall vi göra sista veckan i augusti. Vem vet vart det bär, men söderut blir det i alla fall! Can´t wait! <3
Har haft en trevlig dag! Trots att jag och C träffas mer sällan nuförtiden så vet jag ändå var jag har henne. Hoppas att hon känner likadant. Det är så skönt att veta att man har en trogen vän, som alltid finns där när man behöver den...inget förändras mellan oss fast vi inte umgås som förr, när vi båda bodde i Vasa. Det är lycka <3

Senast vi sågs, innan idag, vappen. Är vi inte söta?



Blekt denim

Fläckigt ,blekt denim är trendigt igen! har dock inte sett till den trenden i affärerna ännu. Jag minns att min kompis fixade sådana jeans själv m.h.a klorin när vi var i 15-årsåldern! Så det kan man ju oxå göra, om man vill se lika cool ut som kändisarna :)

Såå...vad gillar ni denna trend?
Själv tycker jag det är snyggt och coolt, men är inte riktigt redo för denna trend ännu...skriker 90-tal.Men kanske så småningom ;) Man skall aldrig säga aldrig. Det gäller bara att hitta den rätta nyansen och modellen.


 
Victoria Beckham - Erin Wasson - Dakota Fanning - Gwen Stefani - Rihanna - Ashley Tisdale - Fergie - Lindsay Lohan


Sköna söndag

Hejsan! Skönt med ledig dag. Det var en riktigt superkul kväll igår! Tröttheten gick ganska fort över. Markus och Ann-Sofie kom hit. Vi satt och drack, lyssnade på musik, åt chips och snackade. Sedan följde en helkväll på krogen! Humöret var på topp hela kvällen, dansade mycket och ville inte gå hem när det stängde. Somnade ungefär kl. 05. Har ätit fil med färska jordgubbar till frukost och bänkat mig framför datorn. Idag blir det en lugn, skön mysdag hemma, tror jag. Film ikväll. Förslag på någon bra film? Please?


Kvällens outfit

....blev den svartvita Gina-klänningen efter många om och men. Sån himla beslutsångest, hade allt för mycket oanvända partykläder. Ville typ bära allt på en gång ;) Får bli många partykvällar här framöver :P Jag är faktiskt egentligen lite för trött för att gå ut, men efter några cider och kanske lite vin ska det väl bli fart på kärringen !

Så här ser jag ut ikväll...lite läppglans till så är jag redo! Skål <3


Lördag eftermiddag

Halloj.
Tröttis idag...hade svårt att somna igår kväll...och skulle i jobb kl 7 i morse. 4 timmars sömn har jag fått inatt Skall ut ikväll. Hoppas jag orkar. Älsklingen är ledig för en gångs skull. Äntligen får man klä upp sig, Madde likes ;) Har ju numera dresscode på jobbet....URTRIST!!! Ikväll blir det endera röd klänning eller svartvit klänning från Gina....båda oanvända.

Annars då...är shoppingsugen som f-n. Såg en massa snygga smycken vid Code idag, men jag kunde faktiskt hålla mig från att köpa. Strör pengar till höger och vänster just nu. Måste skärpa mig....efter ikväll, vill säga. En krogkväll är ju inte helt gratis..inte för mig iaf.

Mumsade nyss i mig en Dumle glass till kaffet. Filibabba! Nu ska jag lägga mig i sängen ett tag och sedan hoppa i duschen. Jag tror att jag återkommer ikväll....trött


Torsdag

Good morning!
Idag jobbar jag kväll, 15 - 21. Skall tydligen jobba i cafét på måndag, ENSAM, och har aldrig gjort det förr. Därför skall jag gå till jobbet lite tidigare och kolla lite hur allt funkar och så. Kommer vara lite nervöst på måndag, men nog ska det väl gå bra. Det värsta som kan hända är väl att jag bränner en panini :P
Nu skall jag klippa killen, tvätta mitt löshår och lite sådant.... :) Ha en bra dag!

Ska bjuda på lite läskiga eller ickeläskiga bilder från Särkänniemis spöktunnel. Skrattretande.




Särkänniemi

Hej!
Åh vad skönt det har varit med tre dagars ledighet. Har verkligen tagit vara på tiden, så det kändes riktigt bra att vara tillbaka i jobbet idag. Söndags - älsklingens villa, måndags- Kokkola beachen med Nina och igår, tisdag - galenskaper på Särkänniemi! :D

Särkänniemi var såå kul
! Jag trodde att jag hade växt ifrån det, men nej, alla hemskheter skulle prövas. Alla utom en - half pipe. Där mesade jag faktiskt ur :/ Pojkarna åkte i den. De såg lite nervösa ut innan, hehe. Vädret var perfekt, kunde inte ha varit bättre...eller nja..möljligtvis lite svalare. Skönt att åka "karuseller" då det fläktade skönt och man fick svalkas av :) Indianerna som man brukar se lite här och där sommartid, sjöng och spelade där. Sommarfeelis! Dom är så bra! Det var verkligen en super dag. <3 Kom hem kl 01.00 inatt. Som tur så började jag jobbet först klockan 10.00 imorse...



Här kommer också en bild på Half Pipe. Jätteskateboard som åkte vääldigt högt upp i luften. Det syns tyvärr inte på dessa dåliga bilder... Dessutom snurrade människorna runt, runt. Enligt pojkarna såg det värre ut än det var...



Nu bänkar jag mig framför tv:n! God kväll.