Veckans träning

Må: cyklade 30 + 30 min, Gym: ben och lite mage ca 40 min.
Ti: 1 h Body Attack
Ons: cyklade 30 + 30 min
To:cyklade 30 + 30 min, Gym: rygg och axlar ca 40 min
Fre: 10 + 20 minuter crosstrainer, biceps och triceps 35-40 min (+ 2 magövningar)
Lö: Vila
Sö:Vila
jag och Emma igår

Haft så skoj!

Halloj! hade en otroligt rolig kväll igår!! Förfesten hos Annika var riktigt trevlig och hade faktiskt skitkul på krogen oxå! Var jättemånga som klätt ut sig, änglar, djävular, killar utklädda till kvinnoir, avatar, minst 2 andra sjuksköterskor, poliser, snövit, mimmi pigg och så var det några pojkar som klätt ut sig i heltäckande tajta dräkter, en svart, en grön, en blå, en röd. Ni skulle ha sett dem, alla kroppens konturer syntes, haha! Lite läskigt när man inte såg vem som var där under. Inga hål för ögonen ens! fattar inte hur de såg något, men de gjorde tydligen det. De t.o.m drack drinkar genom dräkten! wierd!!;)
Har varit väldigt pigg idag, konstigt nog och orkat städa lite, diska 2 ggr och lagat fiskbiffar med ris, broccoli och en kall sås på turkisk yoghurt och tacosås :) Yum!
Nu tänkte vi söka oss ut för en stund...är kaffesnål, så det blir nog att försöka leta upp ett trevligt café, tror jag! Så får vi se vad som orkas med efter det...film brukar ju vara ganska aktuellt för oss på söndagskvällarna :)
Annika, Lotta, jag

Frysta grönsaker e bra att ha! :)

Nu har jag handlat, sket dock i lösögonfransarna, även om de hade varit pricken över i:t ;) Måste spara in på något ibland, går så mkt pengar till mat och grejor...
Men en vinflaska, chips och dipp till kvällen och en massa nyttigheter till mitt nya liv som börjar på måndag eller imorgon (får se :P ). Köpte sejfilé till fiskbiffarna (blev dock kycklingwok idag), nötfärs, kyckling, avocado, vitkål m.m. och FRYSTA grönsaker, flera påsar! Lite olika sorter, gröna bönor, blomkål-broccoli-morot och vad det nu var. Frysta grönsaker är nåt jag alltid har hemma, billigare, hållbara och typ lika nyttiga som färska :) Oftast wokar jag dem i lite olja och en smaksätter med nån krydda och en skvätt soja, ibland kokar jag dem i några minuter!

Halloween

Good morning...eller god middag börjar det bli, själv vaknade jag 10.30 idag så det är nästan morgon för mig ännu ;) Känner mig lite lätt förkyld och hade huvudvärk då jag vaknade, så det var nog behövligt med nästan 12 timmars sömn.....:O Spec. om jag ska orka med Halloween partajj natten lång! :)
Har inbokat Body combat 13.30, men det lutar nog åt att jag avbokar det. Har en del handlande och ställande innan kvällen också, orkar inte med ngn stress. Skall köpa lösögonfransar och snacks till kvällen, handla lite mat igen, via alko och sånt. kl 19 skall jag vara fixad och klar för fest :) Detta skall jag ha på mig ikväll, dock ej peruken, kommer ha mina egna clip-on extensions. Har vita strumpbyxor oxå!
Däremellan skall jag också testa ett recept på mexikanska fiskbiffar, nu är det dags för lite nyttig mat och proteiner ;) Igår kväll blev det ärtsoppa och mssa plättar, magen var svälld som en ballong, usch :P Men mumsigt, finns några stycken kvar i kylen....;) Som sagt, nästa vecka blir det nystart! Har letat upp massa nyttiga och goda recept...ska försöka finna tid till storkok och göra matlådor, det är det enda som funkar för mig, om jag inte skall slänga i mig första bästa jag hittar... och att pröva nya recept gör matlagningen roligare :) Just nu känner jag hur slö jag är och hur dåligt jag mår av alla blodsockerhöjningar- och sänkningar. Nepp, från och med måndag skall här bli ordning! Har bara haft en inre psykisk stress just nu, eller har, men det skall inte få gå utöver min fysiska hälsa!
Ha en finfin lördag!



så sugen på plättar

Hej!
Sitter och väntar på att min privata frisör (pojkvännen) skall få tid att blondera min utväxt, vill ju vara grann till lördagen, då jag ska vara en sexy nuuurse ;)
Idag hade jag en kort arbetsdag 7 - 12.30 :P Har hunnit cykla hem, träna rygg och axlar, handla, tvätta kläder, vika gammal tvätt, torka damm, äta, diska...nå mer än vad jag normalt brukar få gjort om dagarna :) är i nån slags latmask-period just nu, då jag helst bara vill träna och sen slöa i soffan framför tv:n efter jobbet. Det är väl det ruggiga vädret som förstör mig! Imorgon blir det dock jobb 7-15.45, då min medarbetare e på kurs. Lång dag. Suck! Det kommer en tjej i min ålder i 3, 5 timme, men annars är jag ensam med barnen. Imorgon, om någon dag kommer jag vara slut efter jobb!!! För de e ingen lätt barngrupp vi har inte! Men nog tycker jag om dem alla ändå, såklart :) Efter jobbet tänkte jag försöka orka med ett biceps/triceps pass, och sen steka plättar till kvällen, som ska ätas med hemgjord jordgubbssylt och grädde. Har längtat efter det så himla länge nu!! Det blir fredagsmyset med älskling + Idol förstås ;) ojoj vilken dålig kostvecka det varit, undrar om jag faktiskt  e värd dom där plättarna, men jag får skylla på mina kvinnliga hormoner ;) sen blir det ju party på lördagen också, ojojoj...nästa vecka blir det nystart :)
Testade en ny övning idag som avslutning på rygg/axelpasset.....en riktig killer-magövning!!!! Rekommenderas! Kommer köra denna många ggr framöver.
Håll armarna stilla, dra in knäna mot magen och skjut ut dem igen! ser mkt lättare ut än den är!

Vad äta efter träning?

Fick en sådan fråga, skall försöka svara så gott jag kan :) Det är lite olika beroende på om du tränat styrka eller kondition. men så här rekommenderas det att man ska äta efter styrketräning! Men jag kör mitt eget race, med detta i bakhuvudet som lite riktlinjer.
Genast efter ett styrketräningspass behöver kroppen snabba kolhydrater, eftersom den huvudsakliga energin tagits från kolhydrater. Att fylla på med dessa, gör att musklerna återhämtar sig och du orkar ge järnet vid nästa träningspass oxå! En banan är ju det klassiska, men funkar även bra med riskakor, vitt bröd, till och med några godisar kan vara tillåtna strax efter passet. Du bör oxå få i dig mycket protein, protein är kroppens byggstenar och äter du inget protein så kommer det inga muskler heller. Själv dricker jag oftast en proteindrink med både kolhydrater och protein, ibland gainomax, men en proteinbar går bra och även ägg, grynost eller annan proteinkälla. Senast, 1,5 timme efter träningspasset skall du äta en ordentlig måltid som innehåller både kolhydrater, protein samt lite fett. Exempelvis en kycklingfilé, pasta eller ris och massa sallad med avocado är en bra byggarmåltid. Men det viktigaste är att få i sig tillräckligt med protein tycker jag :)
Mycket ätande när man tränar, passar bra för en matglad person som myself, *skratt* :)

Så mkt att berätta...

Halloj! Idag e det vilodag, har dock cyklat mina 11-12 km, men det klassar jag som vardagsmotion :) Det var inte alls så halt som jag befarade idag, men snart är cykelsäsongen över, nog när man har 5,5-6 km till jobbet och bor i kalla Finland. Har ett bilköp på G nu, ska bli så skoj med egen bil! Lite enklare i vardagen. Kan hända att jag inte har råd med Thailand i februari då, men vi det ser vi då! Älskling lovade att sponsorera lite till bilen (hur underbar pojkvän har jag inte??! :) ) och så kommer jag att börja jobba heltid efter nyår! Jobbar ju bara 30h/vecka nu :) Så får ju några hundringar till per månad. Inte illa :)
Igår blev det ingen cykling, men ett pass Body attack på kvällen, räckte ganska bra till ;) Var såå kul! Tisdagar är numera min Body attack-kväll, det är nog det roligaste passet! Har nästan slutat med zumba t.ex, för jag tycker det är alldeles för lätt för mig, varför slösa tid på nåt som man inte får ut så mkt av? Det beror lite på instruktörerna oxå, det finns en instruktör som har lite tyngre zumba-pass, så numera går jag inte på andra än hennes zumba-pass...börjar bli kräsen, har tydlgen fått en bra kondis nu! :) vad är bättre än det? Ju bättre kondition du har, desto större fettförbränning! Nu har jag nyss ätit middag, köttbullar i eldig tomatsås med chili & sambal oelek! Supergott! Blev 2 matlådor över oxå :) Åh vad jag svamlar på...hade ju en bloggfri dag igår, så finns tydligen så mkt jag måste få ur mig, hehe. Bloggen är ju mitt sätt att skriva av mig, sen så e det ju ett stort + att någon orkar läsa:) Nu har läsarna ökat igen!! WOW!:)
Ikväll blir det luuugnt. ha d :)
en bild på 3 vimsiga tjejer, bara för att.

Mensmonster

Fyyy sjutton vad jag mår dåligt. Haft mensvärk hela dan, tur att barnen var snälla idag, för stubinen har inte varit lång kan jag tala om!! ;) Cykade idag, sen blev det ett benpass på hemvägen, köpa värktabletter och handla lite ätbart. Var vrååååålhungrig när jag kom hem halv sex! Stressad, trött, hungrig och mensvärk tur att killen inte var hemma :P Han håller sig nog på avstånd just nu, för jag e inte att leka med i dessa "tider", *skratt*. Fick ett onödigt utbrott vid Makuuni igår, men så där är jag och min PMS. Usch! Inte har vi kvinnfolk det lätt inte (och inte karlarna vi bor med heller för den delen)! Och det där jäkla sötsuget man får på kuppen! Efter min nyttiga räkwok (middagen) slank en halv platta mörk choklad ner,därav mitt illamående. Onödigt, men gjort e gjort! I mitt "tidigare liv" hade jag nu suttit med svår ångest och gjort gud vet vad...Nu tänker jag bara, att det var onödigt att äta så mkt och bli såhär himla full och stinn i magen. Sen så släpper jag det! Så otroligt skönt! :)
Nu ska jag mysa i  soffan och försöka låta bli onyttigheter resten av kvällen, haha :) Ni missar väl inte Biggest looser? :)

Noll självdisciplin, hehe :P

hrmpf, blev visst inte alls som jag hade tänkt igår...ingen alkohol blev till en fylla, ingen krog blev en helkväll på krogen och dagens morgonpromenad och benpass har inte funnis i tankarna sen igår ....men gjort e gjort och jag hade faktiskt en riktigt trevlig kväll! :D
Med dessa tjejer festade jag till det:(bilden är inte från igår)
Har idag varit till Kokkola och ätit på Rax me killen :) YUM! Nu ikväll var vi och hyrde film, men det visade sig att vi redan sett den filmen, unthinkable :( så nu slökollar vi lite på en film från sveriges 3:an, men jag tror inte jag lyckas vara vaken till slutet....:P  Imorgon blir det ett killer-leg-pass efter jobbet! jajjamen!
Har idag haft ofriviliga muskelryckningar i typ axeln /biceps. Jäteirriterande.....hoppas det inte uppstår inatt när jag ska sova. höll på att bli tokig här för en stund sen...har kanske tagit i för mycket på sistone...:S
GOD NATT!

Fördelar med styrketräning

1. Starkare kropp och skelett
(har haft en hel massa ryggont och fått springa flera gåger till en "kotknäckare" (kiropraktor), men efter att jag började styrketräna är problemen som bortblåsta, sen så är matkassarna inte lika tunga längre, heller;) )
2.Färre skador
(Du blir uthålligare, får bättre koncentrationsförmåga, blir piggare...det minskar risken för arbetsskador och olycksfall)
3. Mer energi
(Jag har själv börjat sova så mkt bättre och onödiga spänningar i kroppen har släppt. Dessutom förbättras matsmältningen och immunförsvaret förstärks.)
4.Starkare hjärta och lungor
(Även träning med vikter har visat sig stärka hjärta och lungor. Jag känner även att jag klarar mycket mera stress nu än tidigare, då var det hjärtklappning genast då en ny period i skolan började och upgifterna haglade ner över en...)
5.Bättre självförtroende
( ja, de stämmer, det är jag ett levande bevis på! Innan jag började träna trodde  jag att JAG aldrig skulle orka lyfta tunga vikter eller klara av en timmes konditionspass! Jag ahde så låga tankar om mig själv med precis allt. Sen så ser man ganska snabbt hur kroppen ändras vilket är en stor självförtroendeboost! Och bara att ha hittat en hobby som man verkligen brinner för har fått mig att må så mkt bättre! )
6. Du blir snygg!
Så varför vänta? Iväg till närmaste gym och bi medlem! Du kommer inte att ångra det. För vad kan vara viktigare än just DIN hälsa?

Lördags update

Hej på er! Har ni en skön lördag som jag? Eller jobbar ni och sliter eller ännu värre, är ni bakfulla? ;) Vaknade 9.45 av Cajsas ylande...jaa, hon löper typ varannan vecka! sååå irriterande, vi måste nog ta henne till veterinär snart :/ Skönt med sovmorgon i alla fall! Inte så att jag ville sova bort mer än sådär av dagen...är ju LÖRDAG och ledigt ju!
Så jag har ätit en rätt onyttig lördagsfrukost, polarbröd med kalkon, medwurst och stekt ägg, en smaksatt yoghurt med fitnessflingor och kaffe ;) Men smarrig var den! :) Sen så har jag fått undangjort tråkiga sysslor som disk och tvätt, 13.30 blir det förmodligen Body Combat...är sugen på ett benpass oxå, men kanske tar det imorgon...igår blev det cykling till o från jobbet och ett biceps- och axelpass på hemvägen. Gårdagskvällen bestod av prövande av halloween dräkter och sen idoltittande hos Jenny & Frank! Yee, Minnah e tillbax, min favorit!! Och vad grym hon var!!
Denna kvälls planer är fortfarande oklara, känner för att ta det som det kommer, älskling skall ju festa och bada bastu med grabbarna, så får se vad det blir av lilla mig ;)



Lite bättre dag idag

Då var det redan torsdag kväll och helgen närmar sig med stormsteg! Vad skönt det ska bli! :) Har inga större planer...älsklingen skall kanske på "kill-kväll" på lördag, hehe :) Nån gång måste ju grabbarna få vara ifred oxå ;) Så kanske det blir lite film- och middagsmys med en vän, puben en sväng...något sånt. Helgen efter är det ju Halloween och då ska jag partajja med Annika & co :D Tänkte hålla mig alkoholfri tills dess :) Btw, så hade våra dräkter kommit, ska hämta dem fr. Matkahuolto imorgon efter jobbet! Spännande!!!
Idag har jag haft en bra arbetsdag, kunde verkligen inspirera barnen :) Vi pysslade lite på eftermidagen och gjorde "loppor", som de kallas. Flickorna blev helt överförtjusta och bara MÅSTE visa dem åt pappa när han kom och hämtade dem :) Sånt är kul! Jag cyklade idag!! :) Och på hemvägen blev det gymmet, 45-50 min. bröst & triceps + 3Xplankan. Taggade inte till igår, var regnigt och äckligt så näää...soffan och tv:n var mer lockande :) Så den enda styrketräning denna vecka än så länge blev av idag :P Så jag hoppas jag får tid för mkt träning nu i helgen! Har varit sjuk, trött och lat denna vecka. Skärpning!

Tonfiskbiffar

För: 2-3 personer
Tillagningstid: 15 minuter minuter

Helst med olja men går med vatten också. 

Ingredienser

1 burk tonfisk i olja 200 g 
3 msk tomatpuré
2 msk kapris
1 ägg
1 ½ msk potatismjöl
1 krm svartpeppar
1 krm salt

Beskrivning

Häll bort oljan från tonfisken.

Blanda med en gaffel tonfisken, tomatpurén och hackad kapris.

Blanda ner mjöl, ägg och kryddor.

Forma små platta biffar.

Stek dom i en stekpanna ett par minuter på var sida.
Jag skippade dock kaprisen och så dubblade jag receptet, men lade ändå bara ett ägg och det gick superbra :) Gott! Vi åt dem med fullkornscouscous, gräddfil blandat med sweet chili sauce och kokta grönsaker! Potatismos skullekunna passa bra oxå, eller ris.
Receptet hittade jag på matklubben.se

butter och inåtvänd

Tjaba tjena hallå...
Vilket pissväder :( Har varit jävligt trött och sur hela dagen....känner nästan för att gråta en skvätt, helt utan anledning!! Måste vara hormonerna som spökar, börjar bli den tiden i månaden nu... :/ Jag som skulle träna idag, här sitter jag med magen fullproppad med mat och jäser, haha och inte rört mig längre än in till stan på en kaffe (och en kokosboll :P ) med Linda. Middagen var dock supergod och nyttig, testade ett recept på tonfiskbiffar! mmmmmm! Var supersmarrigt, kommer recept riktigt strax ;)
Men jag tänkte vila en stund på maten och så får vi se om jag taggar till och kör bröst och triceps passet som halkat efter sen förra veckan, p.g.a. att jag blev sjuk... det är ju som sagt det där med att komma sig iväg...;)



Det ni alla väntat på...

...haha...överraskningen var en vattenflaska! Uuuuh ;) Men jag e skitnöjd, för jag behövde en ny, var skitstressad då jag glömde köpa en då jag var på Citymarket igår. Och nu fick jag en!!! wohoo! :P
Body attack passet gick hur bra som helst, lika tungt och svettigt som vanligt! Konstigt hur det aldrig blir lättare! Kanske för att jag vågar ge på mer och mer för varje gång! ;) Fick även provsmaka gainomax med blåbärssmak efter passet....fyyyyy vad GOD!! Jag älskar gainomax, som en milkshake! Det är annat än de proteindrinkar jag tvingar i mig med fun light :P Men dom har börjat gå ner iaf! Väl hemma fixade jag en snabb men god och proteinrik kycklingsallad. Nu kollar jag på I form med Anna Anka! Hoppas få några bra tips, hon har ju en sjukt snygg kropp, lite benig kanske, men vältränad! :)

Tisdag och nya krafter!

Halloj!! Nyss hemkommen från jobb, smaskat det sista av min delikata fruktsallad (äppel, ananas, kiwi, banan, mandarin) med keso till mellis och snart ska jag återigen över till annika och nu ska vi beställa halloween dräkterna. Så synd bara att det mesta (iaf det jag ville ha) var slut i min storlek, S...så jag får troligtvis vara en sexy sjuksköterska, känns väldigt "vanligt", hade velat vara en sexy fotbollsdomare/pilot men nog ska det bli bra det här oxå :)annika ska vara en French Maid, ni vet...med svart klänning, vitt förkläde och damvippa ;)Vi kommer vara såå fina, hihi :)
Sen ikväll blir det Body attack, kl 18.45, hoppas kroppen e redo för den ansträngningen! Man skulle få en överraskningspresent om man kommer ikväll....det kan jag ju inte missa, hehe :) vad det var får ni veta sen ikväll! bye! ;)

Sköna måndag kväll

Vilken skön och mysig kväll det blev!!

- 40 minuter promenad med älsklingen i mörkret, så himla skönt
- handla massa mumsig frukt och göra fruktsallad
- äta fruktsallad med keso och kolla biggest looser!

Nu känner jag mig rätt så frisk :D

Vila vila vila

Många läsare igår, var kom ni ifrån? ;) Välkomna!
Har varit hemma från jobbet idag och haft en riktig slappdag, cyklade dock iväg till hälsovårdscentralen efter ett sjukintyg... har liite stegring idag och haft en jävla värk i magen. Det började efter frukosten, så jag har varit ganska försiktig med maten idag...inte har jag nån aptit heller för den delen. Men äta bör man annars dör man, så har tvingat i mig lite kyckling och ris & 2 mandariner sen frullen, som bestod av en äggsmörgås och en yoghurt...Imorgon ska jag vara på benen igen. Blir åtminstone jobb 7 - 13, vill så gärna gå på body attack på kvällen, men det beror bara på hur jag mår.
Ikväll funderar jag och killen på en liten skön kvällspromenad...hoppas att jag orkar med det! Men om ja måste vila ikväll och imorgon så är det helt ok. Är dock väldigt taggad och peppad inför träning, köpte nya numret av träningsguiden idag! Det är nog den bästa träningstidningen, tror jag. Så mkt bra tips på kost och övningar. Fast Fitness e rätt bra den med :) Nej, nu ska jag chilla vidare....;) skööönt

Vilan du gör idag är morgondagens styrka på gymmet.

 

 


Läs inte detta om du är känslig....

Heej! Har varit "tyst" här på bloggen en liten stund...jag åkte nämligen på magsjuka igår. Älsklingen ville åka till Vasa och köpa en vinterjacka han kollat in och jag hängde med. Kände mig lite lätt illamående då jag vaknade, men tänkte att det nog bara berodde på att jag ätit för mycket tortillas och glass i fredags...fick ner en ordentlig frukost och fixade mig...i bilen mådde jag lite dåligt och sen när vi steg ur blev det bara värre och värre, så jag gick in på Arnold´s Wc och kastade upp.....så vi åkte till pappa som bor i Vasa och där fortsatte det bara och jag trodde jag aldrig skulle klara mig ut till bilen och spec. hela bilresan hem. Men när jag hade tömt mig ordentligt så mådde jag bra ända tills vi kom innanför dörren...och så var det dags igen. Fy sjutton! Idag har jag bara sovit, varit helt kraftlös....37, 6 grader feber har jag också...har ätit en limpsmörgås. Är hungrig, men har inte riktigt aptiten eller orken att äta...men jag vet att jag borde. Skall försöka steka några kycklingfiléer och koka ris....för nu spyr jag nog inte mer... Få se o jag kan åka till jobbet imorgon...är inte så "bara" att vara hemma från jobbet, då vi bara är 2 personer, med 5 barn och man får bara ha 4 barn/1 vuxen, så det måste snabbt fixas en vikarie, så det inte blir olagligt...Men är man sjuk så är man!
Magsjuka är nog det värsta som finns!


"Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars, I could really use... a wish right now"


Nu ee de fredagsmyyys...

...eller snart iaf ;) Har nyss varit och handlat efter jobbet, blir tortillas och glass ikväll till Idol :) Funderar på att gå i bastun oxå, för första gången sen vi flyttade in för snart 1,5 år sen...:) Det är så skönt att bara ta det lugnt på fredag kvällarna, efter en arbetsvecka, äta nåt gott, kolla tv och kramas med sin kärlek. Jag tror hela helgen blir rätt lugn, men imorgon kväll ska jag träffa Nina iaf, som kommer hem från Esbo!!

Men nu är jag faktiskt påväg till gymmet...ett ryggpass + zumba är dagens träningsplaner. Är inte alls taggad, soffan är verkligen bekväm idag :P Men det brukar lösa sig genast jag kommer innanför gymmets dörrar. Gymmet är min lilla bubbla, där jag trivs som fisken i vattnet :) Det är bara detta med att KOMMA SIG IVÄG :P
Nu ska jag packa väskan! Ciao!

Do I like what I see?

Svar: NEEEJ!!!!!! Stora snöflingor som dalar ner, är verkligen inte redo för det här. Vintern är tillräckligt lång som den är, behöver ju inte starta förrän i november, tycker jag! Men med lite tur försvinner den snart ;)
Blir nog skönt att åka iväg på 2 veckors semester till ett varmt och soligt Thailand i slutet av februari :D Bara att ha det att se fram emot, hjälper mig att knaggla mig igenom den kalla, mörka vintern....  (dock ej bokat än) jag är verkligen en sån "Sol- och sommarmänniska" ! Är vi inte alla?! :) Detta ser ju lixom liite trevligare ut än snö och kyla...
Nu sörplar jag i mig lite kaffe och ska försöka sätta igång med städning! Är en sådan röra här :( Orkar inte se på den längre. Älsklingen har tömt sitt kontor, som han skall börja hyra ut, så nu är det fullt med lådor och bråte överallt. Liite ordning ska jag försöka få till helgen, så man kan få slappna av. Har varit en tung vecka på jobbet....småbarn är inte så lätta att handskas med som jag trott :P
VILODAG från träning idag ;) Riktigt skönt faktiskt :)

Gimme some rest

Ojoj...imorgon blir det skönt med vilodag ;) Har tränat på bra de närmaste 3 dagarna, så jag är rätt slut i kroppen. Nu får den växa och återhämta sig...så den orkar träna mera i helgen :D Body attack igår var såå kul och sååå svettigt! Idag har ja cyklat mina 11-12 km och även kört ett helt ok ben- och axelpass. Det tog den sista energin ur mig...
Snart ska jag kila över till granntjejen i dörren bredvid ;) Fundera på halloween, som sagt. Tja, mera har jag inte på hjärtat just nu, är för trött. Usch, morgondagens kl. 06.00- väckning känns inte ok just nu. Vill sova.
Trevlig onsdagskväll! :)
En "stolt" Madde i malaga, maj 2010. Hållningen förbättras verkligen med styrketräning!! Finns såå mkt bra med träning, skall nog knåpa ihop en lista på träningens alla fördelar, så kanske jag lyckas motivera ngn att börja träna och må så bra som jag gör!! Det borde alla få prova på!

Dagens kost och träning

Tisdag 12.10
Frukost: en skiva knäckebröd med leverpastej, ost, skinka, ägg och kvarg med hallon & fun light + kaffe, c-vitamin
Lunch: 2 skivor köttfärslimpa, 1 potatis, lite brunsås, rivna morötter, ett knäckebröd med smör, vatten
Fika: kaffe och ett kex
Mellis: ett kokt ägg
Middag: sambal oelek- kryddade skinktärningar, stekt vitkål, grynost, körsbärstomater
Träning: 1 h Body Attack = ca - 500-600 kcal
Efter träning: proteindrink
Kvällsmål: 1 skiva knäckebröd med leverpastej, ost å skinka, naturell soyayoghurt med banan och hallon.
Här har ni lite "gamla" bilder på en Madde ( juli - 09) med en såå FEL kroppsuppfattning. Where´s that ass?:P
HÄÄÄR (maj - 10) har jag en hälsosam kropp med en tränad putrumpa som jag älskar!! :)

Tisdag

Hej! Då hade man jobbat, handlat och ätit middag....tröttis sjönk man ner i soffan. Var ju sånt oväder inatt så blev väl lite sisådär med sömnen...Hur ska jag tagga till tills kl. 18.45, då Body attack väntar? ...Kaffe, kanske? :)
Jag önskar verkligen att jag hade en träningskompis, som vore lika träningsintresserad som jag, som man kunde träna tills. med och peppa varandra! Då skulle det vara enklare att slita sig från den skööna soffan :P Men jag tycker att jag jobbar på rätt bra själv ändå :)
Från en sak till en annan...vad ska man klä ut sig till på Halloween? Det är ju om mindre än 2 veckor! Skall hoppa iväg till Annika imorgon kväll kanske så vi får fundera! Blir tjejkväll då (på halloween alltså) ...och utgång....igen! ;)
Detta valde iaf Tori spelling och Christina Aguilera att klä ut sig till:

Dagens kost och träning

Måndag 11.10.2010
Åt så mkt i helgen, hehe, så jag var mätt då jag vaknade och har varit mätt hela dagen, hade ingen klockan tre-mellis-hunger ens!! :) Har ätit rätt lite idag, trots att jag enligt shapelink förbränt 980 kalorier via träning idag....WOW! Kroppen säger verkligen till vad den behöver... blev nog ett kaloriunderskott idag tror jag, utan att kämpa :) Det fanns ju en hel massa överskottsenergi sen helgen ;)
Frukost: 2 stekta ägg, kaffe, c-vitaminbrus
Cyklade 30 minuter
Lunch: knackorvsoppa, ett mjukt bröd med smör och ost
Fika: kaffe & ett kex
Mellis: en skiva mjukt bröd med ost och ett kokt ägg på
cyklade 30 minuter
TRÄNING: ca 17 minuter biceps, 1 h Body combat
Efter träning: en banan och en proteindrink
Middag: 150 g kyckling, stekt vitkål, 1 ägg, grynost
Kvällsmål: 150 g kyckling
Nu Biggest looser och new york fruarna:) God natt

Just another monday

Nu var denna veckas MÅNDAGsjobb över, skönt ;) Måndagar e lite jobbiga, försov mig lite idag igen, så det blev brått på morgonen. Ingen bra start på veckan!
Nu-------> ett snabbt bicepspass följt av en härlig timme av fightande, Body Combat :D Nu är jag träningssugen!!!



Postar en bild av mig och en söt Ella :) Min bästa väns dotter:) Från tjejkvällen förra helgen







Blä

Usch, idag är jag lätt bakis får jag erkänna. Gillar INTE. Men skoj var det igår iaf :) Var på en fest några timmar, åt tortillas och hade trevligt med massa folk, sen blev det krogen och det var faktiskt helt okej. Hittade en 20 eurossedel på golvet, hehe :) Najs, då fick jag ha mindre dåligt samvete för vinterjackan jag köpte för 80 euro igår :P nu blev den bara 60 euro :P
Sov till kl 12 idag ;) har ätit frukost, diskat och läst ut en superbra bok, som jag kan rekommendera till alla. Läs denna och du har plötsligt en massa saker att vara tacksam över. Inspärrad, av Teresa Cooper.
Nu ska jag läsa lite bloggar, söka lite olika alternativ på resor till februari och bara ha en skön söndag och vila upp mig inför en ny arbets- och träningsvecka! Kanske en promenad och lite filmmys med älsklingen ikväll :)

Drömkroppen...

...har verkligen The Hills- stjärnan Audrina Patridge!! Hur gör hon? Tänkte avslöja hennes "hemligheter". Dock inget jag inte visste sen tidigare :)
Före bikini-säsong gör Audrina så här:
- Dricker massvis med vatten
-äter mkt smalt protein (ex. kyckling, fisk, keso...)
-äter mkt gröna grönsaker
- äter mkt lite kolhydrater ( som bröd, gröt, pasta, ris, potatis, socker...)
- beställer ibland hem färdiga nyttiga måltider från Sunfare meals, med begränsat kaloriintag...
-Tränar förstås!!
Jag vet av egen erfarenhet att detta är vad som funkar om man vill minska på fettprocenten, dra ner på socker och kolhydrater och istället äta mer protein och grönt. Men jag har också kommit fram till att det är en kortsiktig lösning, iaf för mig, för när jag förjuder mig själv ngt blir jag som besatt och vill ha det förbjudna ännu mer än tidigare! Träningen blir heller inte till något med för lite kolisar! Musklerna orkar inte jobba utan fyllda glukogendepåer! Men att dra ner på "onödiga" kolhydrater kan vara en bra idé om man vill bli fit till beachen, men inte att utesluta dem helt. Om man inte tränar däremot, kan man hålla ett rätt lågt kolhydratintag.

Lördag

Good morning sunshines! :) här skiner dock ingen sol, ruggigt värre ser det ut, har inte alls lust att gå utanför dörren idag...dock är jag påväg om ngn timme, är marknad här i stan som jag tänkte kika på, ska ta en sväng till citymarket oxå för jag behöver bl.a en ny mascara, spec. om vi ska ut ikväll, härligt med ledig lördag, har inte riktigt vant mig ännu, hihi :D Lyx lyx!! Sen ska jag till Lindas och frisera henne lite och kanske dricka en kaffekopp :) Blir NADA träning i helgen ser det ut som ;) Blev ingen Body attack i torsdags heller för jag ville inte cykla i regnet. Fick bli lite lugnare träningsvecka denna vecka. Kan behövas ibland. Så får jag ge järnet nästa vecka istället! :D Igår fick jag dock till ett bra rygg- och axelpass + 25 min crosstrainer-intervaller.

ha en superskön lördag!!//Madde
Nämnde jag annars att det är LÖÖÖRDAG idag ? :P ----------------->

Body attack på G

Hej hopp! Har nyss laddat upp för "världens tyngsta pass", som ngn kallat det...Body attack kl. 20.00 ikväll!! Middagen blev skinkfrestelse, rödbetor, sallad och kaffe & en liten kanelbulle på det ;) Behöver energi, då typ 600 kalorier kommer gå åt under en timme. Lite nervös e jag, för det var på det passet jag skadade min fot senast och som tog över 3 veckor att bli bra... men jag har ju klarat det förr utan att skada mig så nog ska det väl gå bra!!
Igår sprang jag 30 minuter ute:) Vad härligt det var att springa i höstvädret! Dock blir det nästan aldrig längre turer än ca 30 - 35 minuter,  då brukar det räcka för mig  :P Jag föredrar nog konditionsträning i grupp, med en motiverande ledare som peppar!! :D Men ibland är det skönt att springa, för då får man släppa koncentrationen och bara sjunka in i egna tankar medan man tränar.
Imorgon e det helg!! Funderar på utgång på lördag, får se! Var ju en stund sen, inte så att jag saknar krogen direkt, men något måste man ju göra :P Träffa lite folk och skaka lite rooompa :)

Bröst & triceps!

Dagens träning blev Bröst & triceps och 15 min intervaller på crosstrainern som uppvärmning.
Övningarna jag gjorde var:
BRÖST: -hantelpress
- typ "bänkpress" men med pumpstång
- sittande flyes i maskin
TRICEPS: -tricepsdrag till magen
-dips
-kickbacks
+ en övning som tränar både bröst & triceps, ingen aning om vad den heter...men man ligger på rygg på en bänk och för en vikt ner bakom huvudet och drar sen upp den över huvudet till bröstet. hehh, är jag inte bra på att förklara ? :PS
sen avslutade jag med en övning på pilatesboll, crunch-maskinen och "sidomaskinen" för lilla magen :) avslutar alltid med några magövningar, tränar typ aldrig ett helt pass med bara mage...den tränas ändå i alla övningar man gör :)
Funderar även på en liten springtur, snart innan solen går ner:) så länge sen! Blev inget cyklande till jobbet idag, försov mig visst lite :P

Den nyttigaste maten

Även om jag verkligen inte är strikt med kosten och det slinker ner en och annan godsak ganska ofta, så är jag ändå superINTRESSERAD av kost och hälsa, vad som är nyttigt och på vilket sätt, vad gynnar min träning o.s.v.
Här är en lista på "den nyttigaste maten", enligt nån professor :) Lägger ett kryss (X) efter sådant som jag äter ofta!

1. Äpplen (X) (senast igår)

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli (X)

6. Fullkornsflingor (X) (om havregryn och råggryn kan räknas hit)

7. Körsbär

8. Körsbärstomater (X)

9. Kaffe (X) Alltför ofta *skratt*

10. Tranbär

11. Mörk choklad (X)

12. Grönt te

13. Apelsiner (X) Ok, nu är det en stund sen, faktiskt...

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon (X)

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar (X)

 

Källa: Aftonbladet

 

Såja. 9 kryss av 20 möjliga. Nog är jag väl ganska hälsosam då ibland ;) Lite mer rödlök och spenat kunde kanske införas, samt persikor, plommon och vindruvor. Resten faller mig inte direkt i smaken....ska ju vara gott oxå! :) Men ska man faktiskt äta så mkt frukt?? Hade väntat mig mer grönsaker på denna lista!

 

 


Vill...långt....bort...

Hejsan hoppsan! sitter här framför datorn med mitt kvällsmål, som idag är betydligt nyttigare än gårdagens *host*. igår blev det visst en stor bit blåbärspaj med vaniljsås, som mamsen skickat hem med mig...!! :S ja, hon vill bara väl, men det förstör lite för mig som försöker ha nån liten ordning på kosten ...i veckorna åtminstone ;) Varje gång jag öppnade kylskåpet låg den där framför mig och frestade. Till sist var det bara "äh skit samma", hehe :) Men idag började mitt nya liv, som alla andra måndagar...ehmm..tisdag...!

Men nog om den saken. Idag har jag inte tränat, bara cyklat till o från jobbet, var skönt på ditvägen men motvind hem = inte så trevligt!! :S  Men 400-500 extra kcal brända ;) Great!
Har träffat Linda över en kopp te på café och suttit fastklistrad framför datorn ett antal timmar och sökt billiga thailandsresor, läst thailandsinfo o.s.v. Restanden började värka...:P Vill åka nånstans över sportlovet, daghemmet kommer ändå vara stängt då, så kan lika gärna semestra :) Men det är fan inte billigt att resa till Thailand. Hittade en resa strax under 1000-lappen, men njaa. 900 meter till stranden och på ett område som "passar utmärkt för småbarnsfamiljer"...... tror inte det. Som sagt, ska det vaa, så ska det vaa!! Jag vill till Karon beach, Phuket.Punkt slut.





sleeepy

Usch, nu är jag så trött att jag tror jag somnar vilken sekund som helst....väckning 05.45 + jobb 5, 5 h + ben och bicepsträning + 20 min. crosstrainer intervaller och lite slappande framför datorn resulterar i detta. Och klockan är bara 16.30. Borde hålla mig vaken till kvällen, kan ju inte missa Biggest looser ;) Dock klarar jag mig utan New york fruarna, ganska trist program, hollywoodfruarna var MYYYcket bättre. Får kämpa, blir nog kaffe NU, eller lite middag först, hmm vad ska man hitta på? Ägg o bacon eller ostomelett med tonfisk o grönsaker....hmm.
Imorgon ska jag cykla till och från jobbet, ska träffa Linda på kvällen, så det passar bra med vilodag. Känner att jag börjar bli lätt övertränad nu, förra veckan blev det hård träning! Kul-Ja, men kroppen säger emot, fast knoppen vill. Man måste lyssna på sin kropp, den vet bäst!

Ha en fiinfiin måndag folks!



2 bilder...

...från när jag var hårmodell :) Me and Fiona :)

Söndag

Hej! Nu sitter jag hemma i soffan och väntar på att min älskling ska komma hem från Ikea. Saknar redan, har ju inte sett honom på 2 dagar nu ;)
Igår var jag ju på tjejkväll och sen sov jag över hos mamma i Vörå och vi var även och hälsade på farmor:) Har ätit massa snabba kolhydrater (bullar, choklad, blåbärspaj...;) ) i helgen så nu finns det massa energi till träning i veckan :D Har redan avverkat lite till ett Body combat pass ikväll :)
Denna veckas träning har gått såå bra! Formen var sjukt snygg i fredags... nu har jag väl lagt på mig lite vätska av allt socker, hehe :) Som vanligt efter helgen dåå ;) Många tror att de går upp i vikt av några dagars onyttigt ätande, men i själva verket är det vätska man lägger på sig och den försvinner efter några dagar då man börjar äta nyttigare igen och tränar och svettas bort den :) Så typ på onsdag är jag fit igen :D Så sköönt att äntligen ha fattat att man inte behöver svälta sig för att hålla sig i form!! Jag tränar mig i form istället :)
Nu ---Pretty Wild, Ensam mamma söker och kramas med älskling tills det är dags att sova. Börjar 7 imorgon bitti!

Helg!

I dag har jag pumpat rygg & axlar! :)  Har börjat köra TUNGT nu! För nu ska musklerna fram, hehe ! :) Jag bara höjer och höjer och musklerna växer sakta men säkert. Är såå motiverad!! Försöker mig nu på att köra så tungt att jag bara orkar 7-8 reps istället för 10 som jag kört på ganska länge. Så blir intressant att se vart detta kan leda :)
Men nu e de helg!! :D Härligt!! Nu får jag vara ledig, umgås med nära o kära och äta gott:) Fredag o lördag är mina "ätardagar". Ibland blir det även slarv på söndagen, men ska försöka hålla mig denna söndag...;) Idag har det redan slunkit ner en chokladmuffin o en kanelbulle ;) Och ikväll väntar ett restaurangbesök (vår 3-årsdag, remember? ;) ) ...mexikanskt blir det. Tillbehöret till de olika rätterna är någon sorts friterad potatis...om man inte väljer en kalorisnål sallad förstås. neej, not me! Ska det va så ska det va, haha!! Imorgon e det tjejkväll som gäller, med trerätters middag :) Kladdkaka med glass till efterrätt, längtar!