Vappen

Hej! har firat Valborg eller finlandssvenska Vappen, hela dagen på dagis idag! Barnen har varit vilda, men det var kul! Jag medverkade i en dockteater och fiskdammen.Sen bjöds det även på munkar och mjöd. Har känt mig liite piggare idag, så det blir väl nog att åka på grillfest ikväll! Ska bli najs! Nu ska jag vila lite, kanske kolla ett avsnitt av The Hills...jag är helt såld på serien ;) Sen ska jag börja fixa mig inför kvällen!
 Vad ska ni göra ikväll?

Lite roligheter

Förkylningen har tydligen bestämt sig för att stanna en längre tid, suck! Det är såå tungt. Jag måste jobba in de dagar jag är borta från praktiken och det har jag verkligen inte tid med så jag pinar mig själv varje dag med att gå dit. Inte lär jag bli frisk på det sättet, men vad ska man göra? Har ju dimissionsplanerande, skoluppgifter i massor och packande och flyttande innan 1:a juni.
Skall på grillfest imorgon då det är Valborg. Får se om jag orkar, är så sjukt  trött hela tiden. Skulle vara såå kul i alla fall! Hoppas det känns lite bättre imorgon!!

Fick ett roligt mejl av C idag, behövdes lite uppiggande! Här är en liten del av det:

Haha, en självmordsbenägen citron och apelsinkvinnan som skall bada i cellulitkräm var bara för roliga :)  Vore jag en aning friskare, så hade jag nog skrattat högt för mig själv. Madde-humor.


Jeansshorts

Jeansshorts är ett absolut måste i sommar!! Kort, långa, ljusa, mörka, slitna...precis hur du själv vill ha dem. Men jeansshorts is the shit i sommar.
Något liknande till dessa två par från Only skall jag satsa på. Det går ju oxå hur bra som helst att klippa av ett par gamla jeans och fixa egna slitningar om man så vill! Jag skulle matcha dem till ett enkelt vitt linne och sandaler / ballerinor till vardags. Till fest skulle jag matcha dem med någon snygg tajt partytopp, fina smycken och höga heels!



Bilder lånade från Only

Soligt väder, förkyld tjej...

Hej på er! Sovit närmare 12 timmar inatt, så skönt! Kändes för jävligt dock då jag vaknade, ont i halsen igen, stockad i näsan och huvudvärk. Men efter lite kaffefrukost och snytande så kändes det lite lättare. Jag och älskling tog en kort solskenspromenad till en klasskompis, då jag skulle hämta en skolbok av henne. Sedan var jag och handlade lite mat. Otroligt härligt väder idag med! Känns ännu varmare än igår! Får dock ta och hålla mig inomhus och vila mig idag, om jag ska orka med den kommande veckan på praktiken. Det är ju bara 4- dagars arbetsvecka, tack vare 1:a maj på fredag. Nice :) Blir munkar och mjöd, mete, dockteater och sådant skoj på torsdag (Valborg) vid dagiset! En lite annorlunda, trevlig dag! Efter det återstår endast en vecka av min praktik! Jösses, vart tar tiden vägen? :O Det är ju sommar snart ju! Jippii!



Jag och älskling på Jakobstads gator...

Vinsten

Jag hade ju den stora turen att vinna en söt sommarklänning från Chicy.se och igår, när jag kom hem från praktiken fann jag en avi i postlådan och cyklade fort iväg till posten för att hämta ut mitt paket. En söt, rosa plastpåse fick jag med mig hem därifrån och slet upp den genast jag kom hem igen. Jag hade ju väntat så länge på att den skulle komma! Jag beställde min vanliga storlek, 36 och den satt riktigt bra! Jag är helnöjd! Vitt, spets och rosett! Hur mycket sötare kan det bli?!


Saturday night

Saknat mig?

Hehe, när det är så här vackert och skönt väder sitter man väl inte inne och bloggar heller!! Vi har varit ute och kört hela dagen. Varit och ätit god mat vid Maggis café och så blev det glass oxå. Favoriten Dumle-glass blev det för min del. Mysigt värre.



Älsklingen ska dj:a ikväll och jag känner mig faktiskt ganska krasslig, det har jag gjort hela dagen. Huvudvärk har jag fortfarande trots två värktabletter och är snuvig och trött. Halsen har dock känts bättre idag...Så ikväll blir det nog inte ngt mera spännande än Madde + sängen + min nya favoritserie The Hills. (+ möjligen lite choklad ...: P) Kollade säkert sex stycken avsnitt häromkvällen! Svårt att sluta, när man en gång börjar titta. Jag har inte Mtv, så jag kollar serien HÄR istället. Liten ruta, men man tager vad man haver...eller nåt.

Ha så skoj ikväll alla partysugna lördagsfirare och kärleksmysare. Jag spenderar min kväll med dessa människor: ( ENSAM och halvsjuk, tyck lite synd om mig nu, hörni ;) )


Den gamla goda tiden ;)

Jag kollar så sällan på tv nuförtiden. Dels för att jag inte har skaffat nåt kort till digiboxen, så jag bara ser ett fåtal kanaler, men jag har även haft så mycket att göra hela tiden så det har varit omöjligt att följa med i någon serie. Alla säsonger O.C har jag och älskling dock kollat igenom och nu är vi som ni vet, inne på Prison break.
När jag var yngre hängde jag med i massor av serier. Kommer ni ihåg dessa ?

Sunset beach: En serie som kom varje (var)dag på tv4 för flera år sen. Jag var helt besatt av den ! Ben som hade en elak tvilling, det söta paret Caitlin och Colin, snälla söta Meg och alla andra helt härliga typer! Petra, du minns nog  ;)



Melrose place: Åh, vad jag älskade den här serien. Jag bara måste få tag på alla avsnitten och se dem igen :) Mina favoriter var Billy och Alison, som aldrig kunde fatta att det faktiskt var de två som hörde ihop, riktigt frustrerande, faktiskt ;) Jag var också lite betuttad i den där motorcykelkillen. Vad hette han nu igen? Jack?!


Den här serien undgick knappast någon, som var ung på "min tid", tidigt nittiotal ! Beverly Hills 90210. Sååå bra serie! Tori Spelling som oskulden Donna och syskonen Brenda och Brandon är de jag minns bäst! Vore kul att se denna serie igen. Den nya 90210 serien skall jag åtminstone skaffa mig. Har sett några avsnitt och den verkar lovande!

 
Men dagens serier är ändå inte som de här gamla godingarna! Ibland kan man faktiskt säga att : Det var bättre förr :P Visst blir ni allt lite sugna att kolla dessa serier nu? ;)

Oh no!

Inge bra idag alltså...känns som att jag har en kaktus i halsen. Får se om man blir riktigt krasslig nu passligt till helgen. Typiskt. Jag som är nästan helt ledig och skulle kunna hitta på nåt riktigt skoj! Skall försöka vila mig ikväll och hoppas på det bästa!

Adidas



Dessa adidas jackor tycker jag är så himla snygga! Adidas är tidlöst och najs! Den svarta med guldränder (första bilden) är min favorit. Så cool och snygg man vore med ett par tajta jeans och vit top/tee under!! Madde likes ;)

Bilder: Zoovillage.com

Psst! Jag har redan gjort tre saker på min att göra lista ;) Nu fixa ihop nåt snabbt käk...sen hinner jag ju nästan iväg på en kaffe iaf :D Eller så passar jag på att få undan lite mera tråkiga nödvändigheter, medan jag ändå är i farten...ibland kan jag faktiskt vara riktigt effektiv, då jag sätter mig på det ; )

Vårkänslor

Idag spirar verkligen vårkänslorna! <3 Solen värmer rätt skönt och vi var på promenad med dagisbarnen idag. Jag fick då äntligen gjort min uppgift i naturvetenskap = observera vad barnen tar fasta på i naturen. Vi såg bl.a mamma och pappa gräsand som var ute på simtur, spindelnät, fjärilar och så smakade några på harsyror.
Kom vår och sommar, kom!!

Just nu skulle jag vilja sitta på en uteterrass och fika med älskling eller en god vän. Men nope, that´s not gonna happend...Har massor att göra. Bäst att skriva en att-göra lista och kryssa för då det är gjort. Så man ser att det går framåt. Så måste jag göra för att få något gjort, känner mig så rastlös och lat just nu...

( X ) Tvätta kläder
( X ) Skriva en del av arbetet i naturvetenskap
( X ) Planera musikstund. ( börja iaf :P )
( X ) Laga mat och äta den
( X ) Diska
( X ) Färga min utväxt


Sen tror jag knappast att jag hinner med så mycket mera ikväll... Möjligen ett blogginlägg :)


Hoppas ni får en trevligare och mysigare kväll än mig :) Pöss


Lite motivation, tack!

Halloj!

Skulle ju ta mig i kragen nu ikväll och skriva undan lite skolarbeten, men här sitter man frotfarande framför dataskärmen och har gjort allt annat man kan göra på en dator, förutom just det! Det är hopplöst. Hur skall jag finna motivationen till att fixa alla skolarbeten som skall in före sommaren?! Jag har typ tagit sommarlov nu...suck.

Otroligt sugen på att baka scones blev jag efter lite slösurfande då jag kom över ett recept. Tänk nygräddade med smöret som bara smälter...mmm ;) Måste nog överraska älsklingen med det någon morgon här framöver...söt flickvän jag är, eller hur? :D

Nu skall jag tvinga mig att skriva några rader på ett skolarbete, sen motionera och mys i tv-soffan. Prison break är det som gäller fortfarande. Man blir ju beroende :) Snart är vi inne på säsong 4!


Spetsleggings - Hot or not?

Vad tycker ni om spetsleggings? Hot or not? Jag säger helt klart HOT! Älskar spets i alla dess former :)
Snyggt till kjol, klänning och under slitna jeans! Dessa från nelly, skulle jag kunna tänka mig att klicka hem :)



Gossip girl - Jenny i snygga spetstights !

dagens...

Länge sen jag körde en "dagens" . Varsågoda! :D


Tröja - Lindex, Jeans- Gina Tricot...

Nu skall jag steka mig en omelett med skinka och sen planera morgondagens rörelsestund. Sen ska jag och älskling och skriva under vårt nya hyreskontrakt! It´s happening :P 1:a juni flyttar vi ihop :D <3 Tänk att alltid få komma hem till sin älskling, vakna upp bredvid varandra varje morgon, ha någon att äta middag med m.m. Jag hoppas allt går bra, senast jag flyttade ihop med en kille gick det inte så bra...men man lever och lär. Nu ska jag satsa allt! Önska mig lycka till ;)

PÖSS <3

Söndag

Hej på er!

Har suttit och förberett mig inför morgondagen på praktiken. Jag fortsätter tala känslor med barnen. Har letat efter bilder på känslouttryck i tidningar...trodde inte det skulle vara så här svårt! Måste fortfarande hitta blyg, stolt och ledsen.



Annars har jag inte så mycket på agendan idag...en joggingrunda i solen ska jag snart iväg på och så ska jag och älskling fixa lite mat då jag kommer tillbax! Har en hel del skolarbeten att skriva, men det lockar inte riktigt...:/

Borde färga min utväxt. Jag hatar utväxt, känner mig så ofräsch redan då jag har en halv cm utväxt typ. Men kanske jag tar och gör det senare i veckan. Jag är ju ändå bara på dagis om dagarna. Utväxt är inte nåt som barn märker, hehe ;) Därför älskar jag barn (en av anledningarna), de är lite som djur, de bryr sig inte i hur någon ser ut eller så. Bara man är snäll och trevlig så blir man omtyckt! Jag tycker att fler borde ta efter barn (och djur) ! :)


Nighty night

Det var så otroligt kallt idag på marknaden. Jag trodde det skulle vara mycket varmare när solen sken. Hade allt för lite kläder på mig, så det blev inte mycket marknad för älskling och mig :P Lite lakritsremmar köpte vi, for och handlade mat och köpte även hem två smarriga donuts med vitchoklad och kinuski :) Det är / var ju faktiskt lördag :D

Nu är jag sjukt trött....zzzz...fattar inte varför jag inte redan ligger i sängen. Sov ganska få timmar förra natten. Imorgon får jag sova länge, åh vad skönt!!

Gonatt alla små och söta :)


Marknadsdags

God morgon! Härligt med en solig lördag morgon :) Har hunnit duscha, klä på mig och mumsat på en god frukost. Nu skall jag strax göra mig klar för att gå på marknad med älskling :) myspys;)


Igår kom nina hit. Det var jätteskoj! Vi hade så mycket att prata om och var helt fjolliga. Blev en hel del skratt!! :D Det är så kul med vänner som man verkligen kan skratta med :D Som tur så har jag många sådana.
Här är vi och äter asiatiskt, mums!



Sedan satt vi på café en bra stund och älskling kom och gjorde oss sällskap innan jobbet:) Där visades talang 2009 från tv4. Gud vad vi skrattade när de visade den galna knäckebrödsdansen! HAHAHA! Roligaste på länge ! Kika på den om ni inte sett den ;)
Sedan gick vi till puben, drack apelsinjuice, haha! Mycket billigare än öl/cider m.m. ju ;) För att inte tala om, hälsosammare :P Vi spelade lite Photoplay...Inte många kända ansikten, så jag var hemma redan 23.30 ungefär.



Nu-----> sminka mig och fixa frillan och sen ut på stan! Pöss

Pink suede shoes!

Ingen hemlighet för er läsare längre, att jag älskar rosa :) Ett par rosa pumps står på önskelistan. Snyggt med färggranna detaljer till en outfit i neutrala färger. Jag såg att det säljs färggranna pumps till ett mkt billigt pris vid en affär här i stan. De fanns även i rosa. De ska jag nog kolla in idag eller imorgon :D

Hot hot hot! <3



Bilder: Asos och Bianco

Friday

Åh, så skönt med fredag!! Har varit en intensiv vecka, trots att man jobbat bara 4 dagar. Har inga direkta planer inför helgen. Ganska lugnt får det nog bli, så man är utvilad till nästa vecka.  Det är marknad här i stan idag och imorgon, så den ska jag väl ga och kika på. Får hoppas på vackert väder!

Skickade mess till Nina om vi skulle hitta på nåt ikväll. Gå ut och äta, kanske ta en cider vid puben och så...älsklingen jobbar ikväll nämligen. Hon är fortfarande på praktik, så jag har inte fått nåt svar än. Kommer hon inte, så blir det nog en lugn tv-kväll hemma för min del. Det funkar nog oxå, är ganska trött, känner jag.

Vad ska ni göra denna fredag kväll?

Årets sommarplåga??

En av mina vänner ställde den frågan om denna låten... och jag tror bestämt att det kommer att bli det!! :) Kul, men grymt irriterande låt ;)Kan dock se mig själv skaka rumpan till denna i sommar! :p

Chap n lle

Jag fann en riktigt najs svensk webshop, via någons blogg. Chap n lle, heter den och där fanns minsann en hel del godbitar!

Dessa är mina 3 favoriter från Chap n lle!! Vitt och rosa, mina favorit-sommarfärger! :D


Bilder lånade, med tillåtelse från Chap n lle.

Den rosa tubklänningen är helt underbar!! Med den på är man nog helt klart snygagst på festen! ;)

Den vita klänningen med spets är så romantiskt söt. Sånt gillar jag! Tänk till solbränd hy och höga sandaletter!

Den rosa kjolen är grymt söt den med! Jag skulle bära den precis som modellen på bilden.

Onsdag 15:e april

Har haft två s.k. "självständiga" dagar på praktikdagiset nu. Det har gått riktigt bra, men det är mycket att tänka på så man blir nästan lite snurrig! Idag hade vi musikstund med mitt tema, känslor. Barnen hade roligt och jag kände mig mkt nöjd med min planering! Dock finns det vissa barn i gruppen som gillar att bråka och förstöra, men det är ju bra på att få öva sig på sånt oxå. Fast man håller på att bli tokig ibland. Ojoj, kommer att vara helt slut när dessa två veckor är över ;)

Men imorgon går vi till biblioteket på sagostund, så jag behöver inte planera desto mera program för imorgon. I eftermiddag / ikväll ska jag försöka njuta lite av den härliga solen och få lite tid för älskling <3


Shoppingen

Här är det mesta av min lördags-shopping! Mycket nöjd med mina fynd, är jag! Hade ju presentkort till både Gina Tricot och H&M så det blev inte så himla dyrt :) Äntligen fann jag en ljus jeansjacka!!


Vit topp, som jag tidigare bloggat om, från H&M. Blir söt i sommar!
Klänning, armband och jeans från Gina Tricot.
Jeansjackan är från Vero Moda. Precis en sån jag letat efter! Hurra!! ;)
Glömde att fota en rosa tröja från H&M..underkläder och sminkväska följde oxå med hem!

Nu ska jag klippa killen här snart! gotta go, Pöss <3

Påskhelgen i bilder

På långfredagen var vi på påsklunch till älsklingens mamma, J & C kom in på en kaffekopp när de hade vägarna förbi och på kvällen åt vi flygande jacob, som är något av det godaste som finns  och så tog vi en sväng via puben innan det var dags för älskling att åka iväg till jobb. Jag for hem och sova...


Flygande jacob

På lördagen åkte vi till Vasa och jag shoppade en hel del :) Bilder på mina shoppingfynd borde dyka upp här på bloggen senare idag! På hemvägen for vi in till mamsen på en kaffekopp och smörgås. Hon blev så glad att få se oss, det blir ju inte så ofta numera. Får bli skärpning på den fronten!
Genast jag kom hem gick jag i duschen och gjorde mig klar för utgång. S kom hit och det blev ännu en partykväll :p Väldigt intensiv dag.


På väg till Vasa


Krogen.

Igår, söndag sov vi bort halva dagen och gick på café. Sen lite Prison break -avsnitt på kvällen.

Nu har det slutat regna så jag skall passa på knyta på mig löparskorna och ge mig iväg i spåret :) Sen dusch, en bit mat och förberedelser inför morgondagen då jag ska lära dagisungarna om känslor!




Påsklördag

Jag hade verkligen inga planer på att festa under påsken, har blivit en hel del av det på sistone. Men nu blev det så i alla fall och jag är grymt partysugen. S är här och vi är på fjolligt humör. Ikväll ska vi ha skoj! SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! ;)


Sockersött hos Nelly



Se, vilken söt sak som kommit in hos Nelly! Det bara skriker Madde om den!! <3 Klänningen är från VILA och kostar endast 29, 90 euro! Som hittat! Söker ju en rosa klänning till sommarens fester :) På lördag ska jag kolla efter denna vid VILA i Vasa och finns den inte där, så kanske min första Nelly-beställning blir av! Är bara lite orolig över färgen, tänk om den ser helt annorlunda ut i verkligheten än på bilden! Hos Nelly kallar de nämligen färgen för lavendel...det är väl typ lila...eller? : /   Rosa ska den va!!

Påsken är här!

Åh, så härligt med lite påsklov!! Det kom minsann i rättan tid! Skall väl inte firas desto mera, ska se till att vila upp mig lite. På lördag tror jag det blir lite shopping i Vasa och så skulle jag behöva besöka mamsen oxå. Skall planera en del inför kommande vecka och äta memma och kanske lite påskgodis :)

GLAD PÅSK till er alla <3




Mycket nu..

Hej! Så mycket att göra just nu, så mycket bloggande blir det inte! Men snart är det ju påsklov, ni får sakna mig lite tills dess...typ till imorgon :P Min s.k. självständiga tvåveckorsperiod på praktiken börjar genast efter påsk så jag har en del att fundera på och planera. Dit går all tankeverksamhet just nu! Så fyra lediga dagar är mycket välkomna  :)
Nu blir det matlagning, sånt slipper man ju inte undan....någon sorts kycklingpasta hade jag tänkt fixa ihop!


Gina Tricot

Gina Tricot har äntligen kommit till en stad nära mig, till Vasa. Jag är såå glad för det, för jag gillar verkligen deras kläder. Och allt är i min prisklass också :) Fick ju ett presentkort till Gina, av mina söta vänner i födelsedagspresent, så det blir nog en tripp till Vasa nu snart :) Här är några plagg jag ska kika efter!


Jeans i den perfekta ljusblå färgen

Jeansjacka, som jag fortfarande är på jakt efter... fast vill egentligen ha en ännu ljusare...

Härlig vit puffig klänning!! Fast iofs är ju en söt, vit klänning redan på väg hem till mig....;)

Presenter:)

Här är lite fina grejer som jag fått till present under helgen :)



Vit badrock
, av älsklingen. (Riktigt härligt mjuk och skön!!)
Pentik vas, av älsklingens mamma
Gina Tricot- presentkort, av tjejerna
H&M- presentkort, av broder och hans flickvän
Silverhalsband med liten skyddsängel, av faster
Pengar, av mamma, pappa och farmor

Girls night

Blev en sen kväll igår, gick och lade mig någon gång vid 05-tiden. Det slutade med att jag sov bort hela dagen, vaknade kl 14 :p Nu får det vara slutfestat för en tid, tror jag. Blir så dåligt med sömn i veckorna när jag svänger om dygnet så totalt på helgerna...

Annars var det en riktigt rolig kväll igår :) Kul att träffa gänget igen. Så sällan vi alla träffas på samma gång nuförtiden, när vi alla bor på olika orter. Bara Nina som saknades, lite för långt att komma hit till Finland på tjejkväll från Rhodos! Men jag tänkte på dig <3 Vi hade så mycket att prata om, så vi hann inte ens med sällskapsspel, som det var tänkt! Och väldigt djupa samtal blev det oxå :) Jag och S fortsatte kvällen ute på krogen och vi hade jätteskoj! Oj vad vi har dansat!! ;) Och det blev en minnesvärd kväll, åtminstone för S ;) Vilken tur att du kom ut ändå! :D

 

Planering inför tjejkväll

Hej allihopa!

Blev en mysig kväll igår med pannpizza på Rosso för mig älsklingen :) sen en sväng via puben och hem. Kollade ett Prison break-avsnitt och sen somnade vi. Vi var galet trötta båda 2. Jag behövde verkligen sova ut idag, men 07.20 väcktes jag av jobbet som ringde. Jags ade bestämt nej, skulle aldrig orka eller hinna jobba idag. Låg sedan vaken åtminstone en timme, men somnade om och vaknade kl 11, fortfarande himla trött.
Jag ska iväg och handla snart, bara jag vet vad jag ska laga för gott till tjejkvällen ikväll... Har dock några idéer. Måste bara leta upp några recept! Hoppas det lyckas då bara, för jag har inte tid att göra om något. Det där med bakning är inte riktigt min starka sida,  ser ni ;) Men nåt ska ajg väl få knåpat ihop. I värsta fall får jag köpa färdiglagat, hehe :) Men vi hoppas det går vägen! Nu får jag sätta lite fart! Ha en skön lördag! Puss

Älsklingen vid Rosso:


3:e april 2009

Ingen vanlig dag idag :) För det är min födelsedag! 24 år är jag nu, jösses vad tiden går... nästan halvvägs till 50!!
Igår hade jag kalas för min familj och imorgon kväll kommer några kompisar hit, sen blir det utgång! (igen :p)
Idag firades jag också av barnen på dagis, hihi :) Men nu kommer älsklingen snart och hämtar mig. Vi skall ut och äta till grannstaden! Får se om det blir Rosso eller Pedrinas...

Ha en trevlig helg! Det tänker då jag ha! Puss


Lägenhet forts.

Utlovade bilderna av resten av min lägenhet:
 


De övre bilderna är från sovrummet. Skrivbordet, där jag bl.a. bloggar ;) Och så mitt sminkbord. Vilket jag mkt sällan sitter vid nuförtiden. Det är bättre belysning i badrummet!
De nedre bilderna är från mitt vardagsrum. Vilken mini-tv jag har, eller hur?:P Men snart "får" jag en STOOR! ;) Älskling hämtar hem den från Sverige just nu.



Dessa bilder föreställer badrummet och hallen!  That´s it, typ :) (en skoställning står dock på inköpslistan)

Nu har jag städat hela eftermiddagen och halva kvällen. Undrar om jag skulle orka göra klart en skoluppgift... hmm. Då skulle jag kunna fira födelsedagen ordentligt utan tankar på skolarbete i helgen, med början imorgon. Japp, så får det nog bli! Sen lite Gossip girl innan det är sovdags! Puss