No plans for tonight...

Halloj! Idag var mamma hit så vi har umgåtts hela dagen. Fixat och donat lite i lägenheten, ätit kinuskitårta samt varit på stan en sväng. Mamma köpte ett sött linne med brottarrygg till mig :D Jag gillar det <3 Hon är jämt så snäll!
Älsklingen har jobb hela dagen, kvällen och natten och jag har verkligen inga planer för resten av dagen/kvällen/natten. Så kontakta mig ifall nån vill umgås ;) Ut och motionera innan duschen skall jag i alla fall göra nu!
Takida igår, var helt ok. Såg dock inte så mkt :/ Så länge jag väntade på att älskling skulle bli klar med att plocka undan efter spelningen, kom en kille och undrade varför jag sitter så ensam. Jag svarade att jag väntar på min pojkvän och då sa han något kul. Han och hans kompisar hade sagt till varann att jag säkert sitter som ett "lockbete" och när en kille kommer fram till mig så hoppar typ tre stora, starka killar på dem! haha! Så var det ju inte riktigt... :P

Linnet:


Kvällens outfit

Inte så bra bilder, men jag har lite bråttom...busy woman, det är vad jag är! ;)
Skall snart möta upp Nina m.fl. vid puben, sen far jag och älskling vidare 23.30. Klädseln blev iaf en rosa spetstopp, svarta hotpants ovanpå svarta leggings, svart midjebälte och svarta basic pumps till det! Inte så somrigt som jag hade tänkt mig, men det får duga. Skall ändå inte vara ute så länge ikväll. Mamsen kommer nämligen hit kl 11.00 imorgon och vi skall fixa lite innan flytten!


Friday night

Hej!
Har nyss kommit hem från jobbet, bara hunnit duscha. Jag verkligen stank fisk!! Stod ju och sålde rökt lax idag. Det var faktiskt riktigt trevligt! Så länge sen man varit i jobb nu och kunderna var pratsamma och trevliga och jag fick åter träffa några av förra årets sommarjobbare! De flesta börjar väl nästa vecka, men några var där idag. Ser verkligen fram emot att jobba i sommar :D Bara jag får mera skift nu då, hoppas!! Jag skulle verkligen inte klara av att vara ledig hela sommaren, skulle ärligt talat tråkas ihjäl!! Sådan är jag, bara. Måste få vara igång för det mesta och vara bland folk, men liite ledigt behöver ju alla! För mycket ledigt mår man dock inte bra av heller, åtminstone inte jag!

Skall väl till stadshotellet och lyssna på Takida ikväll, så ser planerna iaf ut för tillfället. Har nyss öppnat en cider och skall njuta av den i lugnoch ro och lyssna på bra musik innan jag börjar göra mig klar. Vad ska man ta på sig ikväll då...skulle inte vilja riva upp alla kläder som ligger så fint nerpackade i flyttlådor...:/ Nåväl, får ta mig en funderare. Kanske jag återkommer  med en outfitbild! Känner för att klä mig riktigt sommarsnyggt ikväll :)

Ha nu en skön helg! <3 


Slappt

Idag har varit en riktig slappardag! Inte fått något vettigt gjort över huvud taget, tiden har bara runnit iväg. Men det är skönt med någon sådan dag ibland oxå. Det är ju inte så ofta det tillåts.
Har umgåtts en del med älsklingen, tog en kaffe vid LBB i solskenet (och blåsten :/ ! ) och gick runt i affärer. Myys :) Sedan åt vi kyckling och ris och konserverade persikor med vaniljsås till efterrätt ,hos älsklings mamma. Nu ska jag försöka orka mig ut och springa, sen kanske jag ser en film, elelr så kollar jag the Hills, som vanligt :P
Imorgon ska jag stå och sälja fisk vid jobbet....usch, lukten etsar sig verkligen fast i hår och kläder. Not nice, men vad gör man inte för lite cash!

Min nya hyresvärd ringde annars idag. Vi får flytta in först på måndag!! :/ Jag som knappt kunnat vänta till helgen på att få börja flytta :( Men, den som väntar på något gott....



Do you really want to hurt me

Dagens låt:


Underhållning

Hejsan! Torsdag redan...helgen närmar sig med stormsteg! Jobb hela morgondagen och om jag sedan orkar far jag kanske och lyssna på Takida som har spelning här i stan! Vet ännu inte vilken dag vi får börja flytta in, kanske på söndag.
Oj vilket jobb det var att gå igenom alla kläder. Blev en hel del väskor och lådor fyllda ;) Och en stor svart sopsäck fylld med kläder som jag inte längre använder. Hittade även sommarplagg som jag glömt bort att jag har, sånt är alltid skoj. Bl.a dessa, prickig tunika till heltäckande leggings, gråa H&M-shorts och söt randig strandkjol.


Hittade även en gammal dagbok i mitt klädskåp...från när jag var 13-14 år.  Läste en lång stund igår kväll, OMG vad pinsam!! Och jösses vilka kärleksbekymmer man hade! Skönt att ha sluppit ur den åldern :)
Ok, trots att det är ooh så pinsamt, tänkte jag underhålla mina läsare lite och ge er ett par glimtar ur mitt fjortisliv, haha!!

OBS! Hångel-ABC:t har jag inte hittat på själv, utan det är nåt jag hittat i nån tidning och skrivit av! :) Vågade ju knappt hålla handen då jag var 13, tsss ;)



Nu skall jag se om jag hittar något mer att packa ner och sedan göra mig klar. Skall ut i solen med älskling, får se vad vi hittar på :) Ciao <3

Garderobsrensning samt badmode

Hej! Håhå jaja, packandet fortsätter. Idag skall jag ta itu med klädskåpet. Blir ett dagsprojekt, typ :P Nu skall jag noggrannt gå igenom vad jag skall spara samt slänga / ge bort. Jag tänker jämt "men kanske den här skulle vara kul att använda nån gång", men sen så ligger det längst bak i garderoben och skräpar ändå. Nej, det som jag inte använt inom 1,5  år  - ut med det bara! :) Vi försöker med det...

Soligt väder
idag igen, får mig att längta till skön avslappning på stranden. Började fundera över min lilla bikinisamling. Trååkig!! Skulle sitta fint med en ny fräsch bikini till i sommar, fast jag vet att jag borde spara pengar. Tyckte att det fanns ett ganska dåligt utbud på nätet, än så länge... Här är iaf några fina, jag fastnade för! Gick mest i randigt, som ni ser. Det tror jag blir en hit på stranden i sommar!! Skulle oxå kunna tänka mig en i sommarens modefärg cerise!



Från Nelly, H&M och Topshop!

mmm..


dagens outfit



Topp, shorts - H&M, Tröja - Lindex, lackballerinor - från en lokal skoaffär...

Blir väl att dra på sig långbyxor snart, skall ut och cykla med älsklingen!

Min första sommarlovsdag

Åhh, vad härligt med sovmorgon! Äntligen fick jag sova ut! Nu har jag ny energi och jag skall börja packa ner massa grejer i lådor! Kommer att bli svårt att röra sig här bland alla flyttlådor, har verkligen massor med grejer. Jag ska även försöka hinna njuta av det fina vädret idag.
Min chef ringde nyss och frågade om jag kunde komma i jobb på fredag. 10 - 18. Det betyder att hela den dagen går till att jobba. Jag svarade dock ja, med blandade känslor. Jag behöver ju verkligen varje skift jag kan få, eftersom nästa vecka består av endast tre dagars jobb. Samtidigt känns det stressande när jag vet att jag har mycket att stå i, i helgen. Men, med en god planering brukar det mesta fungera :)

Nu skall jag sätta igång!

Bilder från lördagen...skolavslutningen innan bröllopet.




The wedding

Hej!
Det var den helgen, fort var den över. Som dom brukar vara.

Bröllopet var mycket lyckat! De skämde verkligen bort gästerna :) Festen hölls på ett riktigt vackert ställe med havsutsikt och där bjöds det på Otroligt god mat! Förrätten bestod av österbottniskt skärgårdsbord med rökt lax,gravad lax, ägg, rom, olika röror att sätta på bröd, bondost med mycket mera. Jag blev proppmätt av bara förrätten! Varmrätten bestod av nötstek (tror jag det var), potatis"kaka" med kantareller och en gräddig pepparsås. Jag var så mätt, så jag orkade typ bara halva portionen av varmrätten, men ändå! Och så kaffe och marsipanöverdragen tårta senare på kvällen! Inte dåligt! Sen var de dessutom inte snåla med spriten heller ;) Vitt vin och rött vin till maten och det var bara att säga till en servitör så fick man påfyllning. Det fanns också en stor kyl fylld med öl-,cider- och lonkeroburkar. Bara att knycka till sig en, då man var sugen. Lyxigt värre. Dessutom fick man baileys vid kaffet oxå och under dansen kunde man fritt blanda ihop olika drinkar åt sig. Jag var dock en förståndig flicka igår kväll, trots att kvällen kunde ha slutat lite hur som helst med tanke på brudparets givmildhet :P

Sugen på att gifta sig blir man alltid när man varit på bröllop, men brudbuketten landade inte ens nära mig så ännu är det inte min tur ;)


(outfit: Ljusgul tubklänning med vitt sidenband kring midjan , vita pumps, pärlhalsband och silverväska!)

Skolavslutning och bröllop

Good morning! Tidig väckning, för mig. För att vara lördag.
Jag dricker mitt morgonkaffe, utan det skulle jag aldrig komma mig igång på morgonen. Sedan skall jag fästa mitt löshår och fixa lite lockar, sminka mig och klä mig. Skall vara på skolan och sjunga upp kl 10.30. Halv två blir det en snabbis lunch hos älsklingens mamma, sedan åker vi fort iväg till Vasa på bröllop. Det är dagens planer. Kommer att övernatta hos min käre bror i Vasa samt kanske träffa lite vänner där på söndag, så jag antar att det tar en liten stund innan jag uppdaterar bloggen nästa gång, men jag önska alla en skön helg och ett skönt sommarlov till dem som får ett sådant idag :)

<3

Det vanligaste samtalsämnet, vädret! ;)

Vi har ett märkligt väder här i Jakobstad! Det vet inte riktigt hur det ska ha det! Förmiddagen började med lite duggregn och moln och på eftermiddagen på vägen hem från skolan/ stan/ Nina, tittade solen fram och det var riktigt varmt och skönt. Jag kom hem, fixade lite mat och satt vid köksbordet och slappade och bläddrade i min receptpärm då det plötsligt låter som om ett blodigt krig pågår på utsidan! Jag kikade bakom rullgardinen och vad fick jag se? Jo, det haglade som aldrig förr. Samtidigt blixtrade det till framför ögonen på mig, så flickan hoppar till och det hörs en jädra smäll. Snabbt iväg från fönstret och dra ur kontakterna till min kära tv och dator. Resten kvittar. Försökte dokumentera dagens skrämmande ögonblick, men det gick lixom inte riktigt att fånga det på bild...läskigt med åskväder/hagelattack. Me don´t like.



Är annars på lite surt humör idag oxå, eftersom jag blev så himla besviken när jag var och kolalde arbetslistan för första veckan i juni. 3 arbetsdagar! WTF?!! Ska det vara så hela sommaren?! Har ju inte råd med annat än hyra om jag ska jobba så lite varje vecka! Jag blir så himla less. Ibland känns det som att man inte stöter på annat än motgångar och problem.

Jag borde fortsätta packa, fick inte gjort mycket åt det igår. Men jag är så himla trött och slut efter all stress de senaste veckorna. På måndag tar jag nya tag. Ikväll joggingrunda/ promenad (det är sol just nu)och filmmys med Söt. Imorgon blir det skolavslutning samt bröllop natten lång :)

 


korsetten - inte längre bara ett underklädesplagg

Korsetten har främst haft som uppgift att hålla in magen samt varit ett plagg som man bär under kläderna.  Nu görs det korsetter i alla möjliga färger, mönster och material och många är riktigt snygga. Det har nu blivit poppis bland kändisarna att använda korsetter som topp till fest och vardags. Coola Rihanna är en flitig användare av korsett. Den svarta med rosa prickar är dessutom från H&M ; )


Såå vad säger ni? Hiss eller diss? Skulle ni kunna tänka er att använda korsett som topp?
Jag måste faktiskt säga HISS! H&M korsetten är riktigt fin. Jag skulle kunna tänka mig att använda korsett till fest. T.ex tillsammans med en kjol som är hög i midjan.

Här är några snygga korsetter från Asos, som skulle passa finfint på festen tillsammans med rätt kläder!


Torsdag

Hejsan hoppsan! Typiskt att det ska var sol och värme när  jag har suttit inne framför datorn och kämpat med skolarbeten och nu när jag är klar ( Wiii :D) och det dessutom är en ledig dag så då skall det förstås vara regn och grått...*grr*  Det kom lite hagel t.o.m! Oh my. suck.

Idag har jag dock mamsen på besök och vi har tvättat fönster och nu är det matlagning på gång. Det blir lasagne, mums :) Sedan ska vi börja packa nerlite grejer i flyttlådor. Kvällen består av hårvårdsaktiviteter...klippa älskling och han skall blondera min utväxt. Han börjar bli duktig nu, jag har lärt upp honom ; )
Känner mig riktigt sliten och trött idag, huvudvärk också :( Det blir väl så när alla spänningar börjar släppa. Det ska bli skönt att ta det rätt lugnt idag!

Jag återkommer...<3

ooh la laa

Vilka otroligt snygga vårnyheter som droppat in hos H&M!! *dreglar*

Vill ha vill ha vill ha allt detta:



Fasiken, varför var jag tvungen att se det här nu, när jag måste börja hålla i pengarna p.g.a att studiestödet uteblir över sommaren, ingen lön förrän sista juni (dessutom endast lön för halva månaden, grr), ska på södern rösa till hösten,  saker till den nya lägenheten med mycket mera. Inte lätt att älska kläder och shopping och samtidigt vilja leva lite smålyxigt på olika sätt  :P Ojoj vilka I-landsproblem jag har ;)

Nu ska jag sluta drömma och svamla och istället skriva klart mitt sista skolarbete för i år!! Kommer att känna ett enormt lyckorus ikväll när allt är klart! Later! <3

Historien om mig

Hittade lite gamla bilder av mig själv som barn och ung :)

This is the story of a girl....

Här är jag 7-8 år, ung och oförstörd, hihi :) Bodde i Vörå hos mami, lekte med barbiedockor och var en liten morsgris. Ibland längtar man tillbaks till den här åldern. Inget ansvar eller större problem. Vilket skönt liv. Är jag inte sööt? :P


Sedan växte jag upp, skaffade pojkvän, flyttade till Vasa, studerade till frisör, intresserade mig för kroglivet m.m. Inte längre så oförstörd, hehe.   Kolla in mina kläder, haha! Här var jag 18 - 19 år. Jösses amalia. Det var tider det!



Nu är man dock mitt i livet, 24 år, jakobstadsbo och utexaminerad barnträdgårdslärare om ett år. Kär, älskad och blivande sambo. Kan det bli bättre?


Monday and stuff

Halloj!
Har inte så mycket på hjärtat, men ville skriva av mig ändå. Har fixat med skolarbeten samt varit ute och joggat ikväll. Same shit som alltid :P Men nu har jag inte mycket skrivande kvar! Åhh, vad jag längtar till helgen!! Jag skall lämna in alla uppgifter senast på fredag,lördag ska jag medverka en stund på 3:ornas dimission, sjunga lite :) Sedan åker jag och älskling iväg till Vasa då söta kusin gifter sig! Så då blir det lite god mat och festligheter. NAJS :D Sedan är det sommarlov och jag och älskling får börja förbereda flytten! Jag ska bli sambo med min älskling! Härligt! (saknar dig, älskling, kom hem!)

Igår kväll var vi ute och körde till Oravais och tog en kaffekopp med sötaste Carre och Jani i solskenet! <3 Vi måste börja umgås mer, hörni ni!! :) Speciellt nu när det blir sommar och skoj :)


När vi kom hem såg vi en så himla rolig film. Jag och Söt (mest jag med min humor)f ick en skrattattack redan efter typ 2 minuter. Jim Carrey är bara bäst! haha! Filmen heter Yes, man och handlar typ om att Jim Carrey måste svara ja till allting. Guud va rolig! Se den!!!!



Nu blir det något/några avsnitt The Hills och sedan sova! Pöss!



Update

Lite uppdatering får jag väl ändå ta och hinna med, trots hektiskt tempo! Söndag redan och helgen har i stort sett gått i studiernas tecken. Men skall jag ha en vecka ledigt innan sommarjobbet börjar, så jag hinner packa och flytta i lugn och ro, så får jag helt enkelt stressa lite! Och det har gett resultat! Praktikportfolion klar, wiihooo! :D Presentationer samt en uppgift  har jag fortfarande kvar. Sedan lite ro och frid. Can´t wait!

Igår kväll blev det en lugn och skön kväll i soffan med godisskålen och Eurovisionen! Grattis Norge, jag medverkade faktiskt själv med en av era röster ;) Överlägset bäst! Jag tyckte dock att Finlands låt var värd att komma på en högre placering, men resten av Europa har väl tydligen ingen smaaak! Jag kommer i alla fall att skaka rumpan till den i sommar! Grym partylåt, om ni frågar mig! Arash har alltid varit en favorit hos mig, så Azerbaijans (stavas det så?!) är en annan låt jag kommer att nynna på en tid framöver.

Snart: Kyckling med ris...
Senare: Kaffe på nåt mysigt café eller nåt..
Ännu senare: Filmmys <3







Tidsbrist

Skriver, skriver, skriver...för att hinna bli klar med allt i tid. Ingen tid för bloggen direkt.
Men försvinn inte, I´ll be back before u know it ;)



Godnatt! <3

<3

Den trettonde maj...vilket inte är någon helt vanlig onsdag utan min pojkväns födelsedag. En av de viktigaste personer i mitt liv, som alltid finns där för mig och som jag älskar av hela mitt hjärta!



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKLING!!!!!



dagens...

outfit....Nya Gina-kjolen fick åka på. Love it :D



...och min delikata middag! Hemgjord kycklingsallad a la Madde <3 Består av kycklingfilé, fetaost, körsbärstomater, gurka, ananas och kinakål. Grymt fräscht och gott.



Har som valigt suttit och slutspurtat även i eftermiddag och ikväll. Fortfarande en hel del kvar. Suck. Nu blir det iaf promenad med Nina. Får prata av oss denna enorma skolstress. Det behövs! Sen kan jag mysa med älsklingen <3 Han som fyller 26 år imorgon! Hittade en fin present åt honom igår :) Hoppas han blir glad! Det blir han nog, det är ju jag med värsta bästa smaken, som valt presenten, hehe :)

slutspurt

Hej! Kort skoldag idag, bara mellan 08.30 och 10.00 :) Blir dock tuffare dagar nu senare i veckan. Är till 16.30 ti, on och to. Jobbigt, för jag har en del skoluppgifter att stå i. När man skall hinna med dem har jag svårt att förstå. Har nu suttit och skrivit 4 sidor i min praktikportfolio, som är långt ifrån klar, suck. Nu ska jag äta nåt, hungrar ju ihjäl här framför datorn. Hinner inte tänka på mat när man stressar. Sen måste jag ta mig in till stan och hitta en present till älskling som fyller år på onsdag + handla lite påfyllning till kylskåpet. Det är mycket nu... ngn annan som slutspurtar inför sommarlovet? Om inte, så kommentera ändå, bara ett litet hej eller så? :) Skulle bli så glad! Jag ser ju att jag har en del besökare varje dag, ge er gärna till känna! 

Ha en trevlig eftermiddag! <3

 

Nytt!

Jag som nyss pratat om hur duktig jag varit som inte köpt kläder på länge, så köpte ju lite smått och gott när vi var till Vasa igår. Lite fräscha sommarplagg hittade hem till mig...Randig t-shirtklänning i marinblått och vitt, grå kjol att bära högt i midjan och nya pärlörhängen (de förra gick sönder) från Gina Tricot. H&M hittade jag sommarskorna jag länge sneglat på, på nätet och en söt prickig tubtopp! Nu är jag redo för sol och värme, hihi :D


Morsdag

Grattis till mamma och alla andra mammor därute! Som sagt firade vi mamma igår, så idag blir det bara morsdagsmiddag hos älsklingens mamma kl. 16.00.
Imorse var jag ute och promenerat med stavarna i morgonsolen ca 40 minuter.. Hur skönt som helst! Härligt att börja dagen så, känner mig riktigt pigg och energisk :) Detta skall bli min nya söndagsvana!
Annars har jag inte så mycket på hjärtat....praktiken är som sagt över och det blir att åka tillbax till skolan imorgon. usch usch usch. Nåväl, 2 veckor hard work kvar. Sen är det FINITO ! För en tid iaf . Då är sommaren här. VÄLKOMMEN!


ja, jag ser att min bh syns. Det var inte meningen.

Lördagsaktiviteter

Hej på er! Lördag kväll återigen och jag ska faktiskt ha skön hemmakväll även denna lördag. Känner mig så trött och sliten efter mycket stressande i veckan, tidiga morgnar och så har vi varit igång hela dagen idag. Vi var till Vasa och sprang i affärer, åt vietnamesisk mat och på hemvägen var vi på morsdagskaffe till mamsen. Så behöver vi inte åka på morsdagskaffe till två ställen imorgon.
Det blev ingen shopping till lägenheten, för det är hemskt svårt att köpa något ännu, när vi knappt minns hur den såg ut ens :P Vi tänkte att vi flyttar in, har ju ändå en hel del grejer, och sen så ser vi vad vi behöver och vad som passar in med resten! En salladsskål från Claes Ohlson följde dock med oss hem ;)
Sen så har ju förstås shoppingfreaket Madde varit och fyndat lite fina sommarkläder från H&M och Gina....:P Visas nog här på bloggen förr eller senare. Just nu orkar jag inte börja prova och fota, är som sagt lite slö. Nu ska jag och älskling kanske se färdigt Twilight som vi var för trötta för att seklart igår kväll...helt ok är den än så länge, men hur den har blivit så höjd till skyarna av så många bloggare förstår jag inte. Men som sagt, vi har ju inte sett den klart, kanske jag får mig ngn positiv överraskning nu under den sista halvtimmen av filmen...man kan ju hoppas :) Ha  nu en trevlig lördag kväll, folks! <3

Mamma hade köpt mina favoritkex till mig, som jag inte har funnit på någon affär här i stan av ngn konstig anledning. Tack mamiii!!! :D Du räddade min kväll.



Solarium = big No-No!

Lyssnade på P3 imorse som vanligt och där talades det om tanorexia. Har faktiskt inte hört det ordet förr, men det är alltså en benämning på ett sjukt beroende av att vara solbrun. Jag tror det är vanligare än man kan tänka sig. Jag använder själv brun utan sol, det tänker jag inte sticka under stol med, och jag kände mig riktigt brun och fin när jag började använda det. Nu vill jag ha ännu mera färg, vara ännu brunare. Jag kan verkligen inte tänka mig att sluta, skulle känna mig såå blek och trist. Verkligen. Men solarium är något jag inte går nära, så desperat är jag då inte. Inte som vissa små ovetande fjortisar. Stackare, förstår de inte att det kommer sluta med rynkor i tidig ålder och hudcancer ligger nära till hands när man solar solarium 30 min flera ggr i veckan. De borde kolla in detta, det borde kunna avskräcka vem som helst... (varning för starka bilder). Jag kommer inte att ligga och pressa i solen mycket i sommar, jag kör med min BUS som vanligt istället :)



Härligt, härligt men farligt farligt...

Men nu ska jag ut på joggingtur i kvällssolen iaf! Hälsa på älskling sådär lite snabbt på vägen och sen hem och duscha och sova...börjar 07.00 imorgon. OMG, blir tidig väckning... men det är åtminstone fredag imorgon! SKÖNT!



Vårkänslor


Gladiators

Skor som jag kommer satsa på i sommar är främst ballerinor, pumps och de supertrendiga gladiatorsandalerna! Förr gillade jag dem inte, men nu har jag plötsligt ändrat uppfattning och tycker de är grymt coola och snygga! Ett par sådana bara MÅSTE jag skaffa mig! Nelly har flera olika fina modeller till humana priser:



Gladiator sandaler passar också till typ ALLT (jeans, klänning, leggings, shorts..)! Här är lite inspiration...how to wear gladiator sandals a la kändisar!





Work work work

Hej! Två dagar kvar av praktiken nu. Har blandade känslor. Har dock lärt mig  mycket och känner att jag trivs med att jobba med barn.
Nu blir det lite skrivande på skolarbeten precis som jag gjort / kommer göra alla andra dagar denna vecka. Det tar ju aldrig slut, känns det som. Längtar till helgen...blir kanske Vasa-shopping ( till lägenheten, främst ) på lördag och sen morsdagsfirande på åtminstone två ställen på söndag. Lite annat än  bara stressa måste man ju få göra :)

Läste annars om ett himla intressant jobbpeppar.fi. Tänk att få bo i en lägenhet i ett köpcenter i Helsingfors och shoppa och blogga, som är två av de roligaste saker jag vet och dessutom få betalt för det! Lyckans ostar de tjejer som får jobbet, säger jag bara! Att få "shoppa" gratis är ju inget minus heller direkt...


food

Något jag verkligen tycker är roligt är matlagning! Samlar på mig recept var och varannan dag och gillar att trixa ihop egna påhittade rätter. Tråkigt bara att göra bara till sig själv, kommer bli mycket experimenterande i köket nu när jag och älskling flyttar ihop! :D

Dagens middag bestod av lite olika ihopplock jag hittade i mina gömmor. Tex mex gryta, kycklingfilé, rester av lördagens tortillas och så lite grönsaker. Blev hot och DELISCIOUS!



Skit oxå, nu börjar det regna igen. Vädret kan verkligen inte bestämma sig idag, suck. Hade ju tänkt våga mig ut och springa av mig lite ikväll. Förkylningen har äntligen börjat släppa!

All the boys love Mandy Lane



I lördag hyrde jag och Nina film. Vi har jämt såna stora problem med att besluta oss för vilken film vi ska se, så även denna gång. Vi ville se en thriller, något spännande. Det blev till slut thrillern "All the boys love Mandy Lane".
Den började riktigt bra, var lite seg i mitten, spännande närmare slutet och slutade riktigt oväntat. Men någon höjdare var filmen inte direkt.... På en skala från 1-5 skulle jag faktiskt inte ge mycket mer än 2,5 eller högst en svag 3:a. Inte riktigt min typ av film, helt enkelt.

Så här skriver Cd-on om denna film:

Fredagen den 13:e möter O.C i nästa stora rysarsensation.

Mandy Lane är drömtjejen på high school - het och totalt onåbar. Under en weekendresa försöker alla få hennes uppmärksamhet, men någonstans bland beundrarna finns en mordisk psykopat...

Den tunga branschtidningen Screen Daily kallar All the Boys Love Mandy Lane "en smart och sexig film som tar genren till nya nivåer". I huvudrollen ser vi glödheta Amber Heard från Alpha Dog och TV-succén Californication.

Wedding plans

Idag har jag hunnit med mycket! Praktiken, banken, biblioteket, kaffe med Linda, handla mat, laga mat, skriva skolarbeten, diska ....som sagt, jag får såna här ryck ibland och blir riktigt aktiv! :)

Lördagen 23.5 skall vi på min kusins bröllop. Trevligt trevligt! Tredje bröllopet jag går på med min honey <3  Jag skulle väääldigt gärna köpa mig en ny, fin klänning tills det, men jag är i valet och kvalet om jag ska försöka spara lite pengar istället....kommer ju att gå en hel del pengar till grejer till lägenheten. Och så var det ju resan i höst oxå... Har varit otroligt duktig med att inte shoppa den senaste tiden! Applåder till mig :) Det är nog tack vare  staden jag bor i( dåligt shoppingutbud) och att jag haft så mycket att göra att jag inte haft tid att gå i affärer. På nätet finns det ju förstås en hel massa godbitar, någon av dessa  godbitar från Asos skulle jag gärna bära på bröllopet!


Bilder: asos.com

Helgoutfits

Har avrit dåligt med dagens outfit-inlägg på sistone. Men här kommer hela tre stycken outfits från helgen.
Torsdag - Fredag - Lördag. Dagens består av myskläder.


Är mycket roligare att klä sig nu, när man inte behöver gå med varma tröjor, jeans och vinterjacka längre!
Nu ska jag hoppa i duschen, städa lite (om jag orkar) och sen tv-mys med Söt!


Can´t take it anymore

God morgon kan man nästan säga, trots att klockan är 16.00! Jösses, jag sov ända till 13.15 idag. vaknade av att min bror ringde. Jag avknade alltså inte ens av mig själv, utan jag blev väckt, haha! Man är nog inte riktigt frisk då ännu...grr, vad länge förkylningen håller i sig. Jag blir så rastlös, av att inte kunna göra nånting. Jag som är van att vara ute och springa tre gånger i veckan har knappt rört på sig på typ 3 veckor!! Blir ju galen med mindre. Idag tänkte jag faktiskt ge mig ut på en lugn promenad åtminstone. Klarar inte mera stillasittande. Har dock varit riktigt duktig idag och skrivit två skolarbeten :) Känns skönt att det går framåt sakta men säkert ;) Motivationen är ju ganska låg såhär 4 veckor innan sommarlovet...
Sitter och mumsar på lite äppel och vindruvor med grynost och kanel på. Perfekt mellanmål. Nyttigt och mättande. Och GOTT!
Nu ska väl jag och min mp3 spelare ta och pallra oss ut i vårsolen!  Ha en skön söndag och njut av solen så mycket ni bara kan!


Lördag

Nog kan det vara skönt med ledigt! Speciellt när vi har sådant här väder. Härligt härligt, men farligt farligt :P Man får nämligen inte gjort nåt vettigt. Borde skriva skolarbeten, men solen lockar alldeles för mycket...
P.g.a min förkylning som inte vill ge med sig så blir det filmmys med Nina ikväll. Blir mysigt :) Men först ska jag laga tortillas med älskling!

Var och kikade på lite grejer till vår lägenhet idag, men det blev ingen affär ännu.  Älskling har tappat bort sitt bankkort! Skaffa plånbok, snälla vän! Det är inte första gången, nämligen... :P Men vi hittade rätt fina balkongmöbler till ett billigt pris iaf, så de ska vi väl köpa. Åh, vad jag längtar! Vi ska fixa det så mysigt. En liten kattunge står även på önskelistan, men vi får se hur det blir med det ;) Nu blir det tortillastajm! Trevlig lördag kväll!

Solnjutarbilder från igår kväll och idag:


första maj

Hejsan svejsan! Har ni en trevlig 1:a maj? :) Jag har inte hunnit med mera än att vakna, äta frukost, duscha och klä på mig, så jag missar nog 1:a maj-torget i år. Men till glasskiosken ahr vi tänkt hinna idag iaf! Det hör lite till på 1:a maj, att äta årets första lösglass!
Grillfesten igår blev riktigt trevlig. Dock frös jag hemskt mycket och känner mig nästan ännu mera förkyld idag. Suck. Nu får jag försöka skärpa mig så jag blir frisk nån gång. Det var kul att träffa vänner och se lite folk. Och mumsigt med grillat! Det bjöds på korv och jag blev så mätt av den och alal tillbehören, så våra biffar vi tagit med fick följa med hem tillbaka. Så till sen lunch blir det kassler biffar med potatismos hemma hos Madde idag!

Bilder från igår: