bläädag idag

en riktigt blädag idag är det, slutade dock kl 14 så det var ju skönt iaf! Avloppet på bilen har typ gått av eller något, så ljuddämparen låg nästan och släpade i marken idag! Det var ett av barnens pappa som sade det till mig och tur var väl det! Så älsklingen kom och tog bort hela skiten. Jag HÖRS minsann när jag kommer fräsande just nu!! såå irriterande, men man slipper ju från punkt A till punkt B åtminstone. Hoppas killen får tid att fixa det snabbt, är ju fan pinsamt när man gasar lite :S

Inte nog med det så var jag i en helt annan värld (är såå sjukt trött idag!) när jag körde hem och såg dåligt genom de isiga rutorna, samt HÖRDE dåligt p.g.a avloppsskrället, så jag fick nitbromsa när tågbommarna åkte ner!!! Och det går ju inte så bra när det är halt :/ Hann få lite panik där, sladdade lite. Men I made it! denna gång :P Jag var inte alls beredd på nåt TÅG! Annars så går körandet riktigt bra, är roligt och så :) Men jag börjar bli för självsäker emellanåt, och det får man inte vara i trafiken!! Fick mig en liten påminnelse där!
Jag som såg så fram emot Body attack ikväll, men jag har känt mig hängig och krasslig hela dagen, trött som tusan oxå, ögonen har knappt hållits öppna, så jag funderar på att ta en riktig slapparkväll ikväll. Jag tror jag fixar feber och en dunderförkylning åt mig om jag börjar anstränga mig så pass mkt ikväll. och det vill vi inte ha! Jobb imorgon 06.30- ca 16.00!!!!! nu är vi plötsligt för lite personal, börjar 2 nya barn imorgon....jajaa, hoppas på bättre dagar snart. Nu ska jag bädda ner mig i sängen eller soffan med min bok innan jag börjar fixa middag! (finns dock stor risk för att jag somnar...)



Såna här dagar får man försöka tänka på nåt som man är tacksam över och det är jag för att jag får ha denna underbara människa i mitt liv <3 Just nu har vi en riktig kär-period , hihi! Han ställer verkligen alltid upp för mig och har ett sånt gott hjärta! Älsklingen min!


He´s not the only guy in the universe,
but he´s the only one who matters.

Metabolisk typ

Halloj! Kände inte alls för att träna när jag var på väg hem från jobbet, tänkte strunta i det, men  svängde in till gymmet på hemvägen ändå. Vilken TUR! Fick till ett jättebra bröst- och tricepspass!! Konstigt, när man var så otaggad och sen då man började på så riktigt njöt jag av det!! :D Var väl så fullproppad med energi sen helgen missstänker jag...;)

Hemma blev det middag: sej i ostsås, grynost och rivna morötter + fetaost... Jag mår bäst och håller formen bäst när jag äter mest protein, lite mera fett och drar ner på kolhydraterna. Så fort jag äter massa bröd, pasta, ris, socker os.v, så lägger jag på mig vätska och känner mig allmänt ur form ( som efter varje helg då..:P ).  Somliga kan äta massvis med kolhydrater utan att lägga på sig fett eller vätska. Detta beror till stor del på ämnesomsättningen, men det skrivs just nu mkt om att det spelar stor roll om att man äter rätt enligt den "metaboliska typ" man är. Fina ord jag använder, va? ;)


Det finns tre metaboliska typer. Proteintypen ( ska äta 50% protein, 30 % kolhydrater, 20 % fett), Kolhydrattypen (ska äta 70 % kolhydrater,20 % protein, 10% fett) och Mix typen (ska äta 50% kolhydrater, 40 % protein och 10 % fett). HÄR finns ett test, där man kan kolla vilken metabolisk typ man är. Jag var helt säker på att jag var proteintypen redan innan det, man har ju hunnit experimentera en del....på gott och ont. Och så rätt jag hade! :)





söndag igen

Igår kväll blev det att vi for på Tanjas födelsedagsfest, vilket var riktigt trevligt. Bjöds på både bål och spetsad glögg! :) Var på krogen ca en timme och så ville vi (jag och älsklingen) redan hem :P Vi är båda såå trötta på det där stället. Men annars var det en superkväll med mkt prat och skratt :) Idag har vi sovit till kl 12 ;) Sen så har vi slöat, surfat och jag har läst lite i min spännande bok :) Sen handlade vi och var till älskl. mamma på middag, laxfjäril, potatis, sås, sallad, mums! sen lite fix här hemma, mera julpynt , disk, byta sängkläder och nu är det tv-tajjm , chips å kanelbullar ;) en skön dag med andra ord!


Lilla jul

Hej! Åh vad skönt med sovmorgon, idag vaknade jag 09.40!Det ser fint ut ute, solen skiner, men det är -13 grader, så jag ser inte fram emot att gå ut alls idag :/ Hade velat ta en promenad, men njaa :P Åminstone ska jag till Linda kl 15 och locka hennes hår och fika :) Lilla jul idag också, får se vad vi ska göra nu då, om det blir Tanjas födelsedagsfest eller om det blir en myskväll med J& F. Det är fortfarande öppet, jag kan tänka mig vilket som faktiskt :)
igår gick jag på passet "best of the best", det var skitkul, rätt tungt oxå :) Det var en blandning av bodypump, body combat och body attack, 3 låtar av varje, tuunga låtar från "förr" :) De gamla body combat passen måste ha varit skitbra i förbränningssyfte,  vilken turbo alltså!!! lite svårt att hänga med nästan ;) De drog lott mellan alla 22 deltagare och JAG av alla dem vann en lilla julklapp ;) Honungsglaserade mandlar och chokladöverdragna hasselnötter, de är nästan slut redan kan jag tala om, mums!! Älsklingen har dock hjälpt till med ätandet en del...;) Till Idol blev det också glögg och pepparkakor :)



Ikväll ska jag fästa löshåret och fixa fina lockar även till mig själv :)Vare sig det blir myskväll eller partynatt! :)
Lite Maria  Montazami style ;) Jag älskar hennes hår, eller egentligen älskar jag allt med henne, hon är nästan min idol, haha! Härlig människa! Som henne vill jag bli när jag blir "stor" ;)
Ha en trevlig lördag och lilla jul!





Making the cut

Nu är det dags att klippa topparna! Jag har skitlångt hår nu, men längre ska det bli! :D men man måste klippa sig då och då ändå, för att det ska kännas och se fräscht ut!! Topparna är rätt slitna och kluvna, för jag har inte klippt mig sen början av september och då klippte jag jättelite, bara de yttersta topparna...

Dagens träning blev ben och biceps! Imorgon e de redan FREDAG och då blir det myyys för hela slanten, ska på nåt best of the best-pass innan det, på gymmet bara, vad det nu kan vara för nåt! :) Igår köpte vi lite julprydnader och har så smått börjat sätta upp julsaker, det får vi fortsätta med i helgen då det är lilla jul :) Idag var vi också i adventskyrkan med barnen från jobbet, mysigt förutom att ett barn kastade upp bredvid mig. Så fick inte riktigt den rätta stämningen...:P Men jag börjar faktiskt längta lite efter jul nu...:)
Nej, nu ska jag göra mig klar för att hoppa iväg till Annikas salong för some girltalk och fräscha friska(re) toppar!!

Tisdag 23.11.2010

Imorgon e det 24.11, min brors födelsedag, men även EN YNKA MÅNAD kvar till jul!!! Vart tar veckorna vägen?! Måste nog ta en julklapps-shoppingdag snart! Somebody wanna join? Kokkelby eller Vasa skulle vara najs.
Ikväll har jag varit på Body attack, gick superbra! Att gå på gruppträningar är en motivationsboost, när man har en svacka, kul att få träna tillsammans med andra! :)  Man känner att det finns många andra som också lägger sin tid på träning. Ibland glömmer man varför man gör det. Tänk vilket långt, friskt liv jag kommer att få leva, om jag fortsätter så här resten av livet! Jag kan verkligen inte se att jag skulle sluta någon gång i framtiden, inget kommer kunna komma ivägen...eller jo förstås, om jag skulle få en skada som gör mig oförmögen att träna, men risken för det minskar ju avsevärt tack vare hård träning och resultatet av det: en stark kropp. Men peppar peppar, man ska aldrig säga aldrig. Jag är lycklig och tacksam över att jag har en kropp som är frisk och stark, inget att ta för givet!
Nu ska jag kolla I form med Anna Anka, imorgon har jag lång arbetsdag och på kvällen ska jag och älskling äntligen ha lite kvalitetstid, kanske bowla, vi får se vad vi hittar på :) God natt !

trråååk inlägg

Halloj!
Nu sitter jag med spänning och väntar på biggest loser finalen!! Ska bli intressant att se hur mkt de gått ner ! :)
Annars har jag inte gjort nåt annat än det samma vanliga idag, d.v.s.  jobbat, tränat (rygg och axlar), lagat middag, läst 2 kapitel , surfat, duschat....och nu blir det 2 h framför tv:n, biggest loser och hollywoodfruarna!
yep. nothing less. nothing more.  god kväll.

På väg på fest!

Trevlig lördag kväll på er! Idag har jag varit riktigt slö, är lite förkyld, måste vara det som gör det. Är fortfarande skitslö, så jag skippar nog krogen ikväll, men jag ska åtminstone snart iväg på Zoffis inflyttningsfest och bl.a sjunga singstar! :D ska bli skitkul, har så länge velat prova på det! :) Hoppas jag vågar sjunga när jag inte har tänkt dricka mer än 2 cider och provsmaka Zoffis bål ;) Känns helt ok att gå hem när de andra går på krogen, har verkligen vare sig lust eller ork att vara uppe hela natten och dansa. Jag ska vakna pigg och kry imorgon bitti och bara myyysa ( och tvätta och städa) :D



Vad är det egentligen för farligt med att vara ensam ibland?

Tac Carrevännen, för att du visade denna videon på din blogg!! Jag behövde det och säkerligen många andra också! Varför är vi människor så himla rädda för att vara lite ensamma ibland? Ni har väl alla känt det där med att t.ex. sitta ensam och äta lunch i en stor skolmatsal....hjälp, tänk om någon tror att jag är världens enstöring och inte känner någon, inte har några vänner!! Eller jag vill gå på ett gruppträningspass, men någon måste komma med för att jag ska våga gå. o.s.v.

Jag tror nog att det till viss del kan bero på huruvida man trivs med sig själv och sitt eget sällskap, men ännu mer på vad andra, samhället ska tänka. Jag tror det är något man måste öva sig på, jag har blivit så mkt bättre på det där med åren, eftersom jag flyttat bort från kompisarna och familjen, haft så mkt med jobb och skola och en pojkvän med mkt helgjobb och resor. Nu trivs jag med att vara ensam då och då. Att läsa en bra bok, pyssla på med fotoalbum, träna o.s.v. Man måste ha hobbyer, det är viktigt.
Dock är jag ändå en väldigt social person som gärna vill ha många vänner och umgås, men ibland längtar jag efter en dag helt för mig själv och bara göra sådant som jag gillar. Tänk vad man får bestämma själv vad man ska göra, äta, hur man ska se ut, vad man ska koncentrera sig på o.s.v. Pröva du med! Ju äldre man blir, desto mindre kommer alla människor att ha tid för en, tyvärr. Så det kan vara bra att "öva" sig lite, så som sagt: om du inte har en hobby-skaffa en, fundera på va du gillar att göra, var inte rädd för att prova nya saker! Börja träna, ta en shoppingtur med dig själv (du hinner norpa åt dig de bästa plaggen, får gå till vilka butiker du vill, när du vill) eller varför inte njuta av en skön avkopplande dag på stranden helt för dig själv med en bra bok/tidning? (krävs att det är lite varmare väder, dock)
Ibland när det blivit för lte socialt umgänge en tid, så kan jag känna lite "panik", typ att man inte har "NÅÅÅGON", men det är ju faktiskt inte sant! Man behöver inte ha folk runt sig 24/7 för att känna sig värdefull! Man är ingen sämre människa för att man umgås med sig själv då och då.

Glöggkväll på G!

Yess, då var helgen slutligen här! Jobbat, tränat  (bröst & mage), lagat middag, dammsugit och skurat golv, duschat och fräschat till mig...*puuuust*! Om en timme ska jag smita över till girl next door, Annika. Så smidigt att bo vägg i vägg ;) Jag minns när jag var liten och önskade att jag hade en kompis som bodde riktigt nära mig, så att man kunde leka tillsammans när som helst ;) hehe. Nå iaf, så ska vi tjuvstarta julmyset och dricka glögg och äta pepparkakor samt kolla på Idol! Blir riktigt trevligt :)


Träningen går segt just nu, har tränat 4 ggr denna vecka, men träningsglädjen har inte riktigt funnits där, det har bara blivit sånadär halvhjärtade pass, känns det som, som att man stresstränat, det har känts som ett måste, jag har velat göra nåt annat och därför skyndat mig igenom passen. Som igår t.ex, så längtade jag efter att bara slänga mig i soffan med min bok (möt mig i Patong, såå bra!!) och bara slappa. (låg och läste flera timmar igår kväll, hade huvudvärk då jag vaknade i morse :P ) Idag var det städningen som stressade, då jag visste att jag även skulle bort ikväll. Träningsmotivationen kommer ju och går, så är det ju med allt, så det är inte att bry sig så hårt utan bara ta en paus och vila och sen dyker nog suget upp rätt snart igen :) Men träningen får inte kännas som ett tvång! Det ska ju vara roligt! Får se om det blir nån Body combat imorgon eller om jag vilar hela helgen...känns som att jag har en förkylning på gång oxå.
En social och trevlig helg ska jag dock ha i alla fall! :D Ciao!

Kallt

Torsdag och jag har slutat tidigt idag! :) Bra med torsdagar, betyder att morgon e de FREDAG :) Veckan har gått snabbt som vanligt! Har mkt program oxå denna helg, glöggkväll me Annika imorgon och Zoffis inflyttn. fest på lördag! Får se om det blir att festa denna helg igen...är lite tudelad till tanken. Det visar sig :)
Nu ska jag brassa iväg till gymmet, jag har försökt att cykla till gymmet för att inte bli alltför bekväm av mig nu när jag har bil, tar ändå bara ca 7 minuter att cykla , beroende å väglaget förstås. Men idag e det kallt! faktiskt 7-8 minusgrader :P kallare väder har jag dock cyklat i många ggr, men när man KAN göra det bekvämt för sig, så... ;) Har frusit tillräckligt idag ute på gården på dagis en timme, hur ska jag klara denna vinter när jag redan börjar frysa som en tok?! Brrr! :S
Knäböj nästa ;) Nu blir det ben och triceps, gott folk!

Glad och lässugen

tjeeenare!:)
Nå idag är humöret iaf på topp, precis som jag förutsade igår ;) Sitter och smaskar på dagens goda middag, korv- och bacon stroganoff med kinakål-paprika-fetaostsallad, grynost och saltgurka :) (gillar att surfa på datorn då jag äter, määärks? :P ) Ingen träning idag, känner för att bara vara:) lite disk och tvätt har jag dock uträttat. Så har jag varit på stan oxå, prövade lite nyårsklänningar, men fann inte någon...ska kolla på nätet, vill ju vara fiin då det ska firas nyår i stockholm! ;) Men om jag inte hittar nån så har jag ändå en reserv....men har inte lust med den, fast jag bara använt den en gång.
Har varit super lässugen nu en tid så idag gick jag även till biblioteket och lånade 4 böcker, 2 verklighetsbaserade (könsstympning & en strippas liv handlar de om) och 2 romaner, typ thrillers. Så ikväll dissar jag tv:n och kryper under täcket/filten och sjunker in i en annan värld....närmare bestämt till Thailand, Phuket. Jag börjar med Annika Frostells "Möt mig i Patong". Är ju lite insatt i Phuket, p.g.a vår planerade resa som jag inte tror blir av, så det ska bli kul att läsa, trots att denna story är påhittad! :) Förr var jag en riktig bokslukare, läste nog minst en bok i veckan, under min studietid har jag haft så mkt annat att läsa, så jag kom bort från läsandet och inte riktigt hittat tillbaka. Men det är ju sååå mysigt att bara släppa allt runt omkring och bara sväpas med in i bokens värld! :)



lycka.

Idag har jag jobbat, träffat Linda och gått på body attack. Alltid när jag träffar kompisar så har jag så mkt att tala om, idag gick tiden för fort, men jag var tvungen att skynda iväg till gymmet, det där är jobbigt med att gå på gruppträningar, man har en tid att passa. Brukar jämt komma i sista minuten, inflåsande i uppvärmningen ;)



Ikväll känner jag mig lite deppig ändå, fastän det varit en bra dag. Usch, hatar när det känns såhär, som att man är ensammast i världen och allt e skit. För det e det ju egentligen verkligen inte!! Var e mitt positiva tänkande just nu....?! Jag har ju en underbar pojkvän, underbara vänner, ett jobb jag trivs med o.s.v.
Tiden rusar iväg, veckorna bara kommer och går. Känns lite för rutinmässigt allting, jag skulle behöva lite omväxling, tror jag, något nytt måste ske....men vad? Jag skulle vilja flytta, resa, börja med någon ny sport eller hobby.... när ska man finna ro och bara njuta av läget? Det finns ju massor av människor som har det 1000 ggr värre, ändå ska det klagas....nu ska jag knipa igen, men var bara tvungen att skriva ner det som snurrade i mitt lilla huvud, så jag kunde förstå det lite bättre.
När jag vaknar imorgon bitti, kommer allt vara bra och jag är tacksam över allt fint som jag har turen att få ha i mitt liv. Så brukar det gå till :) är det ngn annan eller bara jag, som kan känna så här ibland?
Underbaringar:

Stockholmstankar

Halloj! har varit en seeg måndag. Fy vad trött jag har varit i dag. Blev pizza och sedan bio igår kväll, kollade Red med Bruce Willis, riktigt bra actionkomedi, dock höll jag på att somna. Men det var p.g.a. lördagskvällens bravader.

Idag har jag varit på medarbetar-samtal (tror jag det kallades) med min förman, alla anställda inom dagvården skall gå på det. Först var jag lite spänd och stel, men efter ett tag hade jag slappnat av och vi pratade om allt möjligt, det svävade ut lite och jag berättade till slut om hur jag träffat min pojkvän och om mitt bilköp o.s.v. :) Det är så viktigt att man kan ha en avslappnad relation till sin chef, förut har jag haft flera sådana chefer som jag känt mig lite obekväm med och inte riktigt vågat säga mina åsikter, men den här gången känns det mer avspänt. Det är bra med sådana här samtal.
Har tränat idag. Så klart. 15 min, tung crosstrainer och sedan 45 min. rygg och axlar. Sådääär, helt ok pass. Tyckte inte jag fick nån riktig kontakt i ryggen, men  all träning är bra tränng, brukar jag tänka. Imorgon Body attack!!! :D


Hade tänkt skippa det, men nu lutar det mer och mer mot att vi nog åker till Sthlm över nyår! Vi ska på bröllop på nyårsafton och så vill vi ha någon dag för shopping eller annan aktivitet. Har inte varit till Stockholm på länge! och faktiskt bara varit dit 2 ggr i mitt liv! Hade hellre åkt dit på sommaren, men nu blir det så här. Ska försöka finna nåt billigt boende så blir det nog bra! :)


Bilder från förra nyåret, 2010... även då firades det i Sverige, i Luleå. Bara jag och min honey.

Stor i käften

Hello! klockan e 15 och jag har varit vaken i 2, 5 timme ;) Blev utgång igår kväll efter att vi kommit hem från Vasa och Vörå...firade ju som sagt farsdagen igår istället för idag, då brodern var "hemma" och skulle åka tillbax idag. Vi träffade Nina och Jesper på O´learys + några av Mattis polare. Var supertrevligt. Jag och Nina hade så mkt att prata om! så länge sen vi setts :( Sen åkte N och J hem och vi fortsatte till Moody och lite Melody. Var väl helt ok, men feelisen började nog sjunka efter att vi avlägsade oss från O´learys, knappt någon jag kände som var ute... Och en viss person som var stor i käften, skulle inte gjort så om jag varit du, jag kan vara mkt LÅNGsint. Har inget till övers för personer som behandlat mig illa , räcker med en gång, så finns det inte stor chans att rätta till det sen. Tyvärr, e jag sån. Man borde ju inte vara så, man borde kunna "förlåta" och inte ta saker så hårt. Men man är som man är. punkt.
Ungefär så här såg det ut:
Nu ska vi och tanka bilen , ta en sväng via gravgården och försöka få oss en bit mat nånstans. Har städat i ca 2 timmar nu och har ingen lust att ställa mig vid spisen i detta trötta tillstånd.... blev väl en el två för många igår....

Helg!

Fredagen dök inte upp en dag för tidigt! Skööönt ska det bli med 2 dagar ledigt. Imorse när jag steg upp 5.45, kom älsklingen hem från Riihimäki där han varit och jobbat 2 dagar. Kändes konstigt att han gick och lade sig då jag vaknade ;)



Slutade jobbet redan 12.30, så när jag kom hem fräschade jag snabbt till mig lite, sen mötte jag upp Linda på café och där drack vi kaffe, delade en donut med glasyr och catchade upp veckans händelser. Hade dock inte så mkt att komma med själv, mitt liv är rätt inrutat med jobb, träning och vila. Varför blir man så tråkig på vintern för? Hatar vintern (lite starkt ord, men ogillar ganska skarpt åtm. ). Men lite julmys är jag allt lite sugen på, men efteråt får vintern gå fooort!! ;) Jag är verkligen en person som bir påverkad av vädret! Ok, nu kom jag in på sidospår...
hmm...jo, efter kaffestunden blev det träning! Idag har jag kolhydratfrossat (gröt, smörgåsar, donut) så energin var skyhög!!! Fick till ett superbra ben- och bicepspass.....värmde upp med 15 min. tung crosstrainer, så svetten rann. Lite mage på slutet och oj vad kul det var! Kände mig så stark och glad efteråt! Madde <3 styrketräning! Det är en träningsform som man får synliga resultat av, därför är det så motiverande och kul. Man ser framsteg. Nu har jag nog en fin liten bula på överarmen, liten söt putrumpa, fasta lår och fina linjer på magen :D Styrketräning är some good shit ;) Börja du med, om du inte redan gör det!
Nu ska jag pyssla ihop ett farsdagskort, blir ju att fira pappsen i Vasa imorgon som sagt! Sen blir det Idol och glass ikväll...;) Ha en superskön helg!



En Madde innan träningsnördandet började...klenis penis

kaffe och några bitar mörk choklad...

....smuttar jag på just nu, för att piggna till lite. Chockade kroppen med att stiga upp kl 6 i morse, den har ju börjat vänja sig med 7.30-8.00...men snart blir det inte många sovmorgnar alls mera, för ...Goda nyheter!!!----> jag får börja jobba heltid redan 1.12 :D så bara en fjuttlön till (som kommer på måndag), så börjar den stiga med 3 hundralappar i månaden! Behövs ju verkligen nu när jag har bil...försäkringarna bl.a var ju inte direkt billiga....:S Har ju inte ens betalat min bil än, sjuttsingen vad mkt pengar det går just nu.

Dejten med Lindis flyttades till imorgon så ska försöka få uträttat något åtm. idag. Zumba 17.30 (med fartfylld instruktör! :P Går ej med vem som helst längre) och innan det skall jag ha lagat en plåt med köttbullar, ätit mellis, gått på stan och förhoppningsvis köpt mig ett par läder/mockahandskar som jag kan köra med (blir lite kallt på morgnarna, kan ju inte ha mina påsvantar av garn) samt en present till min bror som fyller år snart, han bor i Hesa så vi träffas inte så ofta men på lördag e han i Vasa :) Vad fasen ska man köööpa?!  Så svårt att veta vad killar vill ha. Och tänk julklappar sen, åt pojkvän och allt?! Får hög puls bara av att tänka på det. Men igår tänkte jag på det ändå. Funderade lite på att beställa nåt från nätet, så man får börja kolla i tid...Coolstuff.se hade lite roliga prylar faktiskt, får se. Jajaa..det är ett enda köpande hela tiden! MIna planer om en Thailandsresa i februari och Stockholm på nyår ser just nu att förbli just det...planer. Nog så länge pengarna flyger åt höger och vänster på det här sättet. Meeen man vet aldrig med mig och min grabb, hihi! :)

Nu var det dags att rulla köttbullar, orka! De får tillagas i ugn idag, så det sköter sig självt, mindre fett blir det oxå ;) Ciao

tvättar. intressekubben antecknar.

Har en välbehövlig vilodag idag, är helt slut. Dock knappt hunnit ta det lugnt ännu..jobbat, lagat mat (omelett med kyckling, paprika och fetaost), diskat, vikt tvätt....strax ska jag gå ner och tvätta en maskin. Tar endast 30 min, sen kommer jag däcka i soffan. Blev så sent igår kväll, kom så himla mkt bra på tv och älsklingen kom hem så sent, så behövde ju få prata med och krama honom oxå innan jag var redo för att sova!
Har försökt ringa runt/facebooka till olika personer om vi ska hitta på nåt, men de är sjuka el. upptagna på annat håll...stackars sällskapssjuka mig ;) Men jag är ändå så jäkla trött. Imorgon ska jag väl kanske träffa Lindis iaf!! :)
Nu har halva veckan gått och jag börjar längta till helg :P På lördag firar vi farsdag i Vasa en dag på förhand, så måste jag hinna få till en träffis med Nina oxå på lördag kväll, blev ju inget senast hon var hem då jag fick magsjukan! Blir väl inte direkt nån träning, då vi e borta på lördag, gymmet stängt på söndag (farsdag) och det är snöigt, kallt och halt ute, så löpning lockar inte så mkt. Men vi får se!
nej, nu var det dags att tvätta.



jag och några andra bussiga bruudar...augusti/ september 2009

anna anka och Dagens...

Halloj! Ännu ett tufft Body attack pass avklarat!! Härligt!!! Man känner sig så LYCKLIG efteråt, finns inget bättre än att ta ut sig helt så svetten sprutar!!! Efter ett sådant tungt pass tyckte jag att jag var värd att få äta det jag var sugen på!! I affären blev jag supesnål på karelska piroger och smaksatt yoghurt!! :) Så det blev det med lite smör och ägghack av 2 kokta ägg!! MUUUMS!!:)
Nu kollar jag I form med Anna Anka. Alltså, tänk vad vissa gör mot sig själv och sin kropp!! 20 år äldre på insidan av kroppen. Shit alltså! Jag kommer aldrig sluta träna!!! ;) Finns så många hälsovinster! Men alltså har  folk verkligen inget hum om vad som är hälsosamt? Förvånar mig...Man KAN äta allt! Men inte HELA tiden.



Dagens kost & träning ( Madde-metoden, lite av varje :) )
07.30 Frukost: 1 surskorpa med kalkon och kokt ägg och paprika, en kopp fil med keso och några nötter, kaffe.
11.20: Lunch: 2 små potatisar, korvsås, sallad av kinakål, tomat, banan...ett halvt knäckebröd m. smör, vatten
14.45 Mellis: 1 kokt ägg
16.40 Middag: Kycklingsås av en skvätt matlagn.grädde och goda kryddor, massa vitkål, keso och paprika, vatten
18.45-19.45 Body attack
20.20 Kvällsmål: 2 st karelska piroger med lite smör och ägghack av 2 kokta ägg,  en smaksatt yoghurt m 30 % mindre socker.

Tisdag

Kom nyss från jobbet...idag har jag kört till jobbet själv för första gången, gick så bra, så stolt över mig själv att jag trotsat min körrädsla! För ju längre tid som gick och jag inte körde bil, så blev jag mer och mer osäkrare och räddare för att köra! Det är något jag har skämts för, men äntligen har jag tagit tag  i saken!! Är ca 7 km till jobbet den vägen jag kör...."cykelvägen" e lite kortare. Så det är en passlig rutt att öva sig på :) Allt gick så himla bra, sköönt! Är ju så mkt roligare nu när man har en EGEN bil!!! Borde dock öva mera på parkerandet :P Men det är ju en bisak ;)

Jaa, nu blir det lite mat så den ska hinna smälta innan Body attack 18.45!!!



Förra veckans träning

såg ut såhär:

Måndag:cyklade 30 + 30 min, Gym: bröst & mage
Tisdag: 1 h Body attack
Onsdag: cyklade 30 + 30 min.
Torsdag:cyklade 30 + 30 min, Gym: ben & biceps
Fredag: cyklade 30 + 30 min
Lördag: 25 min. joggingrunda
Söndag:20 min. crosstrainer,+ rygg & axlar 45 min.
Hur ska jag nu få min vardagsmotion, när jag börjat köra till jobbet?! Jag klarar helt enkelt inte av att stiga upp tidigt för att ta en morgon promenad före frukost, har tänkt det sååå många ggr, men när det gäller så väljer jag att sova vidare :P Nåväl, får försöka få in mer konditionspass bara... och det är ju ingen som förbjuder mig att cykla till jobbet då och då heller iofs...;)

Ny vecka, nya möjligheter!

Hallå folket!
Då var det måndag igen och en ny arbetsvecka har tagit sin början! Känns skönt faktiskt, blev nästan lite uttråkad  helgen då jag inte hade så mkt att göra, hehe! :P Men idag har det då varit full fräs, jobb till 15.45 och sedan hem via och hämta gymkläder och se satte jag iväg mot gymmet där det blev ett bröst- och tricepspass! Inte mina favoritmuskelgrupper, men det gick väl helt ok ändå! Igår gick rygg- och axelpasset KANON iaf :D Körde tungt! :) Sen har jag handlat lite och lagat mat...
Nu sitter jag i soffan och vilar på den utsökta efter-träningsmiddagen, wienerschnitzel med bea-sås, wokade grönsaker, keso och paprika!!! YUM! :) Lite vardagslyx emellanåt skadar inte!
Känns som att mina inlägg låter typ likadana varje gång jag bloggar, men detta är en blogg om min träning och kost, så vänta er inte så mkt annat :P Just nu finns tyvärr inte den största blogg-motivationen... men den kommer ju och går :)
Mkt mer har jag inte att berätta just nu, blir väl det vanliga måndagsmyset, biggest loser och hollywoodfruarna innan jag stupar i säng! Imorgon tisdag = Body attack!



så var söndagen redan här...

Det blev visst en riktigt lugn helg :) Men det är bara skönt, har ju varit ute och härjat 2 helger i rad innan det! Förstår inte hur man orkade springa på krogen och dricka sig full typ varje lördag för typ ett halvår/år sedan? Jag tror jag börjar växa upp :P Fast visst e de kul att gå ut och träffa folk, det måste man göra ibland! :) Igår kväll blev det inte mkt mer än bilprovning, sen till Nykarleby och äta kebabrulle, dom har godaste rullarna där ;) (jaa, min lågkolhydratskost har ju inte funkat i helgen, men nya tag  i morgon :P ) Sen var vi bara ute och körde lite till och så var älsklingen så trött så vi for hem och kolla tv och gick och lade oss kl 00.30 :) Jag var oxå skittrött, fick ju inte sova igår morse....men idag vaknade jag 11 !!!
Idag sker inte så mkt, jag vill träna iaf!! :) Blev en kort joggingrunda i halkan igår, på 25 min. medan tvättmaskinen snurrade.. Idag blir det nog ett ryggpass, gärna lite Body combat oxå, men jag är på väntelistan så det kan hända att det blir crosstrainern istället!
The old me ;)

Bilprovning på G!

God morgon! Jaa inte får man sova ut ens på helgen då man har en snoozande pojkvän och "löpande" katt!!! (ja, IGEN) Men nu är jag uppe iaf, har nyss käkat ägg & bacon och dricker mitt kaffe.
Igår köpte jag lite plockgodis, som jag åt några stycken av framför Idol hos killens bror & familj. Sparade resten till idag, lööördag! Neej, Geir åkte ut!!:( Men just nu tycker jag alla är så bra, så man skulle bli besviken över vem som helst som åker ut. Och alla kan ju inte vinna, så är det ju bara :) Har ju gillat Minnah, men igår var Elin & Jay nog favoriterna.
Nu skall killen iväg och jobba lite, sen ska vi ut och prova min Honda!! spännande! :) Jag är  ingen specialist på bilar, men älskling sade att bilen är i otroligt bra skick för dess pris. Att jag gjort ett kap! :) 1390 euro betalade jag för den...! Blev ju inte totalt ruinerad åtm. :) Känns såå skönt slippa dit jag vill, när jag vill! Gäller bara att få på vinterringarna nu, hoppas på att få fixat det till imorgon, å jag kan köra till jobbet på måndag!
Såhär ser den ut, vit och fin:) (inte min bil på bilden, dock)

Friday!

Nu ska vi och handla och sen till killens bror och familj för att kolla Idol. Skall faktiskt ta och unna mig nåt gott, kanske en glass, för att det e FREDAG och jag är glad, har fått så fiin bil och har världens bästa pojkvän  och sånt! Kram på er!

Ready for the weekend

Aaaahh, äntligen lite lugn! Idag har varit en hektisk dag på jobbet, mkt tårar och skrik. Man skall ha långa nerver när man jobbar med småttingar!!! ;) Det har ju inte jag, men det e bra att få öva sig :P Övning ger färdighet! Efter jobbet blev det som sagt gymmet. ben & biceps blev det! Och OJ, viket flyt jag hade, sådan motivation!!! :D Himla nöjd med passet måste jag säga! Benböj i smith, utfall, benspark, benpress, bicepscurls med stång och med vikter, hammercurl samt bicepsrodd. Avslutade med "stenhuggaren" och några andra magövningar! Sedan en prottedrink och hem och käka laxgryta med creme fraiche och sallad. Nu har jag nyss duschat och nu får jag slappa och bara njuuuta :)


Shit vad skönt det ska bli med helg!!!! Har inga planer, behöver en sådan helg nu! Skall väl sova, köra min nya bil ( som epå väg hem till mig just nu!), träna lite, äta gott och så får vi se vad man kan tänkas få lust med :) Helgerna är ju ändå tyvärr alltför korta, så får se vad som hinns med. Imorgon kväll borde jag dock städa :S Varför ska man alltid spara det till helgen??! Och HANDLA! Butikerna e ju stängda på lördag, allhelgona... Så det var den fredagskvällen det! (och Idol förstås :P )

Off to work!

Morning!
Idag börjar jag kl 9.00!! Så fick sova ända till 7 :) annars stiger jag upp 05.45, så jag känner mig betydligt piggare denna morgon! Har nyss ätit frulle, blev en sista bit köttfärslimpa, ett kokt ägg med en klick majonnäs och typ en msk keso...och det svarta guldet förstås, kaffe!! Det kan jag inte börja en dag utan!! Snart ska jag hoppa iväg på cykeln, trots att det blåser ganska mkt....småduggar lite oxå tycker jag...slutar 15.45 så då blir det ett gympass....har inte bestämt än vad jag ska köra...om det blir rygg, eller ben och biceps....det visar sig!
Hoppas att jag har en egen bil ikväll nu då :)
Ha en fiin torsdag! Imorgon e de FREEEDAG! ;)

Dagens kost och träning

Liite sämre matdag, men jag e rätt nöjd ändå :) Ganska mycket köttfärslimpa, men den var riktigt smarrig, så ;) Orka laga mat hela tiden!

Onsdag 3.11.2010
06.00 Frukost: Turkisk yoghurt blandad med keso och hallon, kaffe
cyklade 30 minuter
08.00 Mellis: 2 skinkskivor(påläggs), 1 ostskiva
11.20: Lunch: 2 bitar köttfärslimpa, vitkålssallad, lingonsylt, en halv skiva knäckebröd med smör
cyklade ca 35 minuter
14.45: Tidig middag, var helt utsvulten: Köttfärslimpa, senap, vitkålssallad (tog hem från jobbet då det lämnade över)
17.45 Fika på mötet: Kaffe, en liten brödskiva m. färskost och grönsaker, liten bit gräddtårta....
20.40 Kvällsbit: Ännu en bit köttfärslimpa :P


detta skriver jag främst för mig själv, ifall nån undrar...


Onsdag kväll...

Halloj! har inte så mkt på hjärtat idag, annat än att jag varit på personalmöte ikväll. Tog en 1,5 cm:s gräddtårtsbit till kaffet! Känns bra ändå :) dock satte det sådär smått igång suget igen.... känner av en blodsockerdipp nu. Ska slänga i mig lite protte så jag blir återställd! Farliga saker det där, man mår ju så mkt bättre utan, egentligen!
Tog vilodag från träningen idag, eftersom jag ändå skulle iväg på möte ikväll. Dock har jag cyklat till o från jobbet ( ca 6 km/väg för er nya läsare ;) )! Ikväll for älsklingen iväg till Tammerfors, han ska till Ikea och förhoppningsvis finns "min" bil kvar i Björneborg, så han tar hem den och  jag kanske får börja köra den i helgen!!! :D Jippii!!!
Nu ska jag skriva dagens kost och träning och invänta Bonde söker fru, alltså vilken tv-nörd jag börjar bli, *skratt*. Men de e skönt att slappa någon timme på kvällskvisten, eller huuur? :)

Dagens kost och träning

Tisdag 2.11.2010

06.00 Frukost: äggröra av 2 ägg och 2 ostskivor, kaffe med mjölk
09.40 Mellis: 1 kokt ägg
11.20 Lunch: kalkonsoppa, 2 små skivor hembakt bröd med smör och ost, vatten
14.30 1 kopp kaffe med mjölk
16.30 Mellis/middag: Tonfisksallad av tonfisk, kokt ägg, vitkål, paprika, turkisk yoghurt, sambal oelek, citronpeppar, spiskummin
18.45 1 h Body attack
Efter träning: 1 banan
20.20 kvällsmål: 2 fiskbiffar av sej, 2 ostskivor, vitkål, paprika, körsbärstomater, sås av turkisk yoghurt och tacosås

Det där sociala sockret...

Morsning korsning! :)
supertröttis e man idag...slumrade till lite lätt på soffan under en varm skön filt (så jäkla kallt idag ju! :S) efter jobbet och väcktes av telefonen som ringde. Det var Linda, vi skulle ju ta en kaffe och skvallerstund :) Det var tur det, annars hade jag nog sovit bort hela eftermiddagen...fattar inte varför jag är så trött, gick och lade mig efter Biggest loser igår, orkade inte ens med Hollywood fruarna. Olikt mig! :/ Men de var skoj att komma sig ut lite. Nu har jag nyss tryckt i mig en stor portion tonfisksallad och 18.45 e det Body attack som gäller! :) Då piggnar jag nog till :)

Imorgon kväll ska jag på personalmöte, det kommer serveras SÖTT :S Det där tycker jag är så himla irriterande, varför ska man alltid bjuda på sötsaker?? Det känns ju så ofint och osocialt att tacka nej, men alla vill kanske inte äta en massa socker i veckorna. Jag vill slippa mitt enorma sötsug, men sådär är det jämt när jag bestämmer mig, genast ska man bjudas på nåt...man har ju ett eget val, men som sagt man vil ju inte sticka ut och jag orkar inte förklara mig för människor som jag knappt känner...
De kunde ju bjuda på smörgåsar eller frukt istället :) Försöker ju lixom hålla mig till lördagar.
Jag för ungefär ett år sedan, förra vintern

Dagens kost och träning

Måndag 1.11.2010



06.00 Frukost: äggröra av 2 ägg och 2 ostskivor, kaffe m. mjölk
06.20 Cyklade ca 30 min
11.20 Lunch: lasagnette med sallad av kinakål, gurka och paprika, en halv skiva knäckebröd m.smör
12.30 Cyklade 30 min.
13.10 Gym: bröst och mage 40 minuter
Efter träning: proteindrink
14.40, ca: Mellis: 2 ostskivor, 3 skivor medwurst, turkisk yoghurt blandad med keso och kanel (mumma! och mättande!!)
17.00 En kopp kaffe med mjölk
19.30 Middag: 2 st fiskbiffar av sej, 2 ostskivor, broccoli, sås av turkisk yoghurt och tacosås

Peppad!

Hej!
Alltså, klockan är bara 18.30! Känns som att den här dagen varit lång, men det gör inget, jobbade ju bara 7 - 12.30, så :) Dagens träning förutom det vanliga cyklandet blev ett bröst- och magpass. Fick träna bröst med lite lättare vikter för det gjorde ont i min vänstra axel :S Himla irriterande, när man vill och sen kan man inte träna så tungt man skulle vilja...hade så mkt motivation och energi på passet, men axeln hindrade mig från att ge allt. Nåja, magen fick ju sig en ordentlig omgång iaf :P
Mitt nya liv som började idag (än en gång) har gått som på räls ;) Dragit ner på kolhydraterna, äter kolisar främst vid lunch (eftersom jag äter den lunch som serveras vid jobbet...) samt runt träning...Nu har jag motivation, mår så mkt bättre redan känns det som! Hoppas motivationen håller i sig nu bara! Nu ska sötsuget väck! SCHAAAS!
Ikväll var jag och älskling på café, blev bara en kaffekopp :) Funderar på en liten promenix ännu ikväll, skule vara mysigt, bara en lugn och skön en...får se, e ju måndag, då 2 av mina favvoprogram kommer på tv :P Biggest loser och svenska hollywoodfruar :)
Imorgon blir de kaffe me Linda och Body attack förstås, dt e ju tisdag!! På onsdag hämtar älsklingen kanske hem bilen åt mig!!! :D så mkt guldkanter att se fram emot de närmaste dagarna ;)
Bara eeen halloweenbild till...hur visste jag att jag skulle spilla rödvin på min vita dress?! :P