WTF?!

Hur sköt mitt besökarantal plötsligt så mkt i höjd!!? Välkommen alla nya läsare. Hoppas ni stannar kvar ;)
Fast...nu när jag tänker efter...jag var faktiskt och lade EN liten kommentar på en välkänd blogg. Måste vara anledningen! :)
Helgen har varit rätt trist. Jag har jobbat och fixat med presentationen av slutarbetet, ätit massa skräp och latat mig ;) I fredags blev de faktiskt lite träning... Får vila idag för jag är faktiskt lite förkyld. På morgnarna har jag knappt nån röst. Vill bli i skick till imorgon. Body attack står på schemat, men kan nog bli till att jag får vila eller ägna mig åt nån lugnare träningsform.
Nästa helg är det iaf påsk. Och jag fyller år på påsklördagen! :D Så då får vi se vad vi hittar på. Om det blr fest eller annat skoj. Är rätt trött på att festa faktiskt. Det måste ju finnas något annat att hitta på, på sin födeledag! :) Tyvärr kommer jag att jobba 7 - 13 då, så jag är väl inte den piggaste på kvällen...men det visar sig!
Nu skulle jag behöva en promenix för att få lite frisk luft! Få se om jag får någon med mig! Adios!

Always friday ;)

Ja, så känns det faktiskt. Veckorna svischar förbi med en himla fart. Det är fredag hela tiden. Inte mig emot, bästa dagen på veckan, som ni vet :) Såg verkligen fram emot den här fredagen då jag skulle vara så gott som ledig, förutom tre timmars fixande på slutarbetet. Det var lite ändringar som behövde göras. Men nu är det utskickat till alla. Presentation på torsdag! Fyyyy, hatar presentationer såå mycket!! Men jag känner mig inte alls pigg och kry idag, så jag kommer nog inte att ha desto mera program :( Tror jag får hoppa över träningen, eftersom jag inte känner mig helt 100% frisk. Lite täppt i näsan och slem i halsen och så är jag trött och slö. Har varit mycket spänningar och så i veckan. Dessutom jobbade jag igår kväll. Är alltid hängig dagen efter kvällsjobb...

Jag ska i alla fall ta mig ut på en liten promenix till Lidl ( typ 1, 5 km eller nåt). Där finns världens bästa kvarg, samt frusen lax i portionsbitar o.s.v. Finns vissa matvaror som jag brukar köpa därifrån. Ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen... typ hela världen är väl i Vasa på Pampas, vilket jag för tredje året i rad får hoppa över p.g.a att jag ska jobba imorgon. Hade ju kunnat åka dit över dagen iofs. Meen börjar bli för sent att tänka på nu. Det blir nog en riktig slappardag idag tror jag. Guud va tråkigt, haha! Dessutom jobbar älsklingen hela dagen och kvällen vad jag har förstått, så denna dag kommer att bli låååååååång.

Nåja, något ska jag väl hitta på. Kanske baka bananbröd? ;) Hade jag haft färg i min fotoprinter hade jag pysslat med mitt Rhodos-album, men så är inte fallet. Gaah, finns inget värre än att inte ha något att göra! eller jo, kanske, att ha FÖR MYCKET att göra... :) Aldrig är människan nöjd.


Jag för ungefär ett år sedan


Ge fan i att klaga på värmen

Kom på mig själv med att gnälla om att jag hade för varmt idag...tog tillbaka det ganska snabbt dock :P Inte EN gång till ska jag klaga på värme. För nog har man allt frusit i vinter och blivit förkyld allt för många gånger! Välkommen VÅR, säger jag bara!

Idag var jag på jobbsökarkurs i skolan, städat lite och tagit en kaffe på netti med Sabbe. Nu har jag läst lite favoritbloggar och hängt på Fejjan. Chill. Ska snart cykla iväg till gymmet...blir för en gång skull Body Combat! Äntligen slapp jag med! Hoppas jag får effektivare träning än igår. Har bara varit på Body Combat Basic förut och lärt mig grundslagen och -sparkarna, så hoppas att jag hänger med! Annars är det återigen en irriterad Madde som kommer hem ikväll. Jag vill ju ta ut mig om jag en gång tränar! Annars e det bara slöseri med tid. Har en del att förbränna sen helgen oxå...*ler*

Har en lite lugnare period just nu, mest bara presentationen av slutarbetet att fundera på + lite jobb (torsdag & lördag). Skönt med mindre skola att tänka på, innan sista perioden drar igång! Nej, nu ska jag packa träningsväskan och sticka iväg! Ciao!


22:a mars

Hej! Hemma från träning. Step&strength blev det ikväll. Och vilket SKIT pass det blev :( Ny koreografi och så svårt att hänga med. Blev riktigt sur faktiskt. Fick inte direkt ut så mycket av konditionsdelen. Men styrkedelen gick helt ok, brände minsann ! :) Men det passet blir det nog inte fler gånger. Konditionsträningen tar jag igen imorgon, då det blir Body combat!
Nu har jag nyss ätit omelett och duschen väntar. Sen ska jag kolla Spårlöst.
Jaa-a, mycket mer har jag inte att berätta faktiskt. Vill bara ta kväll nu, så frustrerad över det dåliga träningspasset. Imrgon e de jobbsökarkurs i skolan som gäller. Frivilligt, men jag ska gå, för det är säkert en nyttig kurs. Får lära sig skriva CV ordentligt och såna saker. Så ska jag på kaffe med Sabbe och så gymmet.
Nu är jag trött, måste hoppa i duschen medan jag ännu orkar!

helg update

Så var den helgen över. Gick alltför snabbt jueee! :S Som tur är, kommer det fler :)

Fredag:
finslipade slutarbetet = klart för att skickas in! Yes! En timme Bodypump och sedan godis och film (Baby mama).

Lördag:
Städade, killer-passet Body attack, gjorde smaskiga asiatiska bananpannkakor som vi åt med vaniljglass och sirap. *YUUUUUUM!* Try this at home. Sen blev jag plötsligt världens tröttaste och var tvungen att sova ca en timme. Så blev det lite vinpimplande här hemma med killen och jag var fortfarande supertrött (Body attack tog verkligen all min energi) och hade inte längre nån partylust, men vi tog oss ut iaf. Där träffade jag på flera söta bekantskaper. Kvällen slutade med drinkar å shots (eller en sådan :P) samt massa rövskakande på dansgolvet med min trevliga granne Annika och hennes kompis Jonna! Hade verkligen skitkul! Detta gör vi om ! :D

Söndag:
Vaknade 11.30 (!), åt frulle och var ute och gick på isen till Mässkär där vi åt grillad korv. Sånt härligt väder det var idag! Nu har vi varit och hyrt film, Boot camp, verkar riktigt spännande! De har Leffaralli på Makuuni just nu, så man får hyra filmer till halva priset. Det gillar vi :) Ska äta lite glass också ...;) Usch jag är så onyttig på helgerna, men så hårt som jag tränar i veckorna så är jag nog VÄRD det, hihi !

Så nu vet ni vad jag haft för mig ;) Tillbaks till vardagen dåå...jag gillar dock mina vardagar också för det mesta, så det ska bli helt ok. Massa rolig träning, lite skola, lite jobb, tv-mys på kvällarna och sånt. Sådär passligt mycket program. Det behöver jag, eftersom jag är en person som mycket lätt blir uttråkad om det inte händer en massa saker hela tiden ;) Jag är ju en vädur, ser ni! :) Men det finns ändå en hårfin gräns för hur mycket man orkar och klarar av, även för en rastlös vädur.

Men hjälp vad jag skriver! Måste uppdatera oftare, blir så långa inlägg jämt, då jag har så mycket att skriva om. Nu sätter jag punkt för denna gång. Ha en skön söndag kväll. Punkt.

Igår kväll, krogen. Jag, Jonna, Annika



Asiatiska bananpannkakor







Endorfinkick, bananpannkakor o.s.v

Idag vaknade jag tidigt, fast jag skulle fått sova :) Har blivit så van vid att stiga upp tidigt då jag gått upp 07.15 nu i tre dagar i sträck. Men de e ju bara bra, man får en lång ledig dag då :) Vi har städat lite på förmiddagen och så har jag varit till gymmet på Bodyattack! Var lite pirrig innan faktiskt, för jag har bara varit på det passet en gång tidigare, riktigt i början av min träningskarriär ;) Jag minns att jag då blev lite chockad över hur himla tungt det var, hade inte väntat mig ett sådant tufft träningspass :) Nu försökte jag igen och jo, visst var det fortfarande jobbigt!! Efter 15 minuter tänker man varför utsätter jag mig för det här, aldrig mer, hehe. Men när passet är över är man skyHÖG på endorfiner, lycklig och längtar efter att få göra om det! HÄRLIGT! Sen åkte jag hem och fixade ihop varsin toast till mig och älsklingen och har nu duschat och läst bloggar och sånt. Nu ska jag sätta igång med lite lördagsgott! Ska pröva på att göra asiatiska bananpannkakor. Återkommer med receptet senare om de blir lyckade. Plättar och pannkakor är inte min starka sida direkt :P

Tror att det blir utgång här i jeppis ikväll oxå. Skulle vara skoj :)

Ett smakprov på body attack. Men DÅLIG kvalité...


wednesday

Hej hopp :)

Dagen började lite jobbigt, eller beror på hur man ser det. Trodde vi skulle ha gympalektion 8.30 och tvingade mig upp tidigt och cyklade till skolan, men man borde visst kolla mailen oftare. Vi hade alltså ingen lektion då utan jag skall till skolan först kl 13.... Skönt att få vara ledig i förmiddag, men jag hade behövt lite mera sömn inatt. Hade svårt att somna igår kväll. Varför? Hehe...jag och älskling satt igår kväll och planerade vår Spanien-resa. Har inte tänkt så mkt på den på ett tag nu, men igår kväll började vi surfa runt på Costa del Sol och skrev ett preliminärt "att-göra-schema". Så att vi hinner med allt vi vill göra samt få in dagar som bara innehåller avslappning och att ta dagen som den kommer. Det finns så mycket att göra och se, man behöver nog mer än 9 dagar för att hinna med allt man vill! Så det blev att gallra ut det roligaste och mest intressanta. Så jag blev lite ivrig igår kväll och tankarna snurrade kring vår efterlängtade resa som jag tror kommer bli så himla UNDERBAR <3

Det blir åtminstone 4 utflykter...Fuengirola zoo, stora shoppingcentret Plaza Mayor, storstaden Malaga och den brittiska kolonin Gibraltar,där vi ska hälsa på de vilda aporna, äta fish and chips, kolla in röda telefonkiosker och tvåvåningsbussar m.m. Är som ett litet mini - England fast med palmer ;) Sen en partykväll i Torremolinos, där vi ska bo (80 diskotek på orten...jee :P), strandliv och sen ta dagen som den kommer med god mat och det vi nu har lust med :) Tar ju sin lilla tid bara att gå runt och utforska orten också! Skall även leta upp ett gym har jag tänkt ;) NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJS, eller hur?

(så ni vet så är det inte sista gången jag nämner den här resan här i bloggen ;) inte på låånga vägar.:) )

Snart ska jag fixa lunch, sen skola (muntlig tent, fy) 13.00 till 16.30 och så jobb 16.45 - 21.15. Ingen vidare trevlig dag, men ibland är det så här! Humöret är ändå på topp för vårsolen lyser och så har man roliga saker att se fram emot!!





"jag vill om du våååågar.." trallalaa

God morgon! ;) vaknade kl 11 idag, söndag. Skönt! steg ju upp sex igår morse, och gick och lade mig rätt sent igår kväll, så jag var ganska trött. Nu har vi ätit frukost och alla sveriges melodifestivallåtar snurrar i huvudet från igår. Rätt tjej som vann? Vad tycker ni? Inte jag, det var en himla tråkig låt, när vann senast en ballad i Eurovisionen!!? Jag hade gärna sett Timotej eller Pernilla Wahlgren som vinnare, men vem som helst vinner ju över Finlands flopp-låt. Guud va pinsamt. De kommer komma bland de tre sista det är jag säker på! men det är vi ju vana vid.
Efter Melodifestiv alen for vi till Netti fast vi var jätetrötta och gärna skulle stannat hemma :P Men vi tyckt vi behövde vara litesociala en lördag kväll :) Där träffade vi Nina och Jesper och jag drack en te ;) Har fått fnatt på te just nu. Det var riktigt trevligt faktiskt och vi stannade längre än vad jag tänkt mig!:)
Om några timmar, kl 14.15 ska jag försöka våga mig på bodypump. Har ju som sagt inte tränat alls denna vecka, då jag känt mig sjuk. Vet inte vad jag haft för fel, men det har värkt kring öron och kinder och käkar sådär emellanåt. Kommit och gått. Halsont har jag också haft. Nu känner jag mig bättre och gud vad jag har längtat efter att få träna! Kanske jag borde köra med lite lättare vikter för att inte ta ut mig helt, ifall jag fortfarande har något skumt i kroppen...vi får se! Vill verkligen bli frisk nu och kunna komma igång med träningen på riktigt!!
Älsklingen norpar åt sig en massa pluspoäng från min sida just nu , hehe ;) Han fick nåt konstigt ryck och började städa!! Det är inte ofta att han tar inititivet, så jag får visa min tacksamhet idag på något sätt :)
Ha en skön söndag!

Redan torsdag!

Hej!

Har inte haft några lektioner på hela veckan, lyxigt värre ;) I måndags skrev vi dock på kanden (jag å Nina), på tisdag skrev jag ett arbete i specialpedagogik, tog en kaffe med Sabbe å sånna "krejjer", igår, onsdag blev det återigen kand-skrivande... börjar se ett slut på det eländet, äntligen! Idag har jag varit till dagvårdscentralen (tror jag det heter) och funderat lite över jobb till hösten. Ser lite dåligt ut, men de har mina uppgifter nu iaf. Det visade sig att dagvårdschefens son är en nära vän till min bror :) Så kan vi ju hoppas att det gör att han kommer ihåg mig liiite iaf :P Ikväll är det jobb i kassan som gäller och nu innan borde jag läsa lite i boken "Vackra barn" av Torey Hayden som jag ska skriva rapport om och diskutera nästa vecka. Sååå det finns att göra, minsann!

Träning, vad är det? hehe. Har konstiga känningar i halsen som kommer och går och ibland känns det underligt i öronen oxå, så jag har inte vågat träna. :( Känns för jävligt. Jag hinner bara komma igång och så blir jag krasslig och får typ börja om hela tiden. Förhoppningsvis ska jag få in något pass i helgen, för nästa vecka blir knepigare att hinna få in så mkt träning...tror jag får ta upp löpningen igen. Är ett något mindre tidskrävande, planerande alternativ. Men nu är det ju inte direkt spring-före om man säger så. Halt och klottigt. Men det kan jag stå ut med, för att få vår och bara gator så småningom :) Åh vad jag längtar efter sol och sommar!

Det är 9 veckor kvar till vår efterlängtade Spanienresa! Hoppas det går snabbt! Det var nyss 12 veckor kvar, tycker jag :)


Nu ska jag göra lunch. Köttfärssås ska det bli! Mumma!



Sommar och terass-sittande med en kall cider och trevligt sällskap! That´s what I want! (Jag å Sabbe)




Livet e inte en dans på rosor

Så var det måndag igen och back to reality... var skönt att komma bort lite över helgen. Sov en natt i Vasa hos brorsan, shoppade lite (ett par byxor och en tröja) åt på RAX och gick ut och dansade lite på kvällen på Fontana. Köade så jävla länge i för lite kläder så jag känner mig lite förkyld IGEN. Fick bli vilodag idag. Har sovit en timme mitt på eftermiddagen oxå, brukar jag verkligen inte göra! Var såå trött!
Har en lite dålig dag/kväll just nu. Ibland är det så. Allt kan kännas becksvart den ena dagen och så är det ljusare och trevligare den andra. Synd bara att det känns mörkt alltför ofta just nu. Är väl i det skedet av mitt liv nu... dags att bestämma sig för hur man vill att livet ska se ut, vad som gör en lycklig, vad vill man ha ut av livet, vad vill man göra? Saknar en massa personer just nu så det gör ont i hjärtat samt trött trött trött.
Nu ska jag snart kolla Spårlöst, ett favoritprogram. Gråter jämt när jag ser det. Är ju så sorgligt!

tent ångest

Har nyss panikläst lite inför dagens tent som infaller om exakt 2 h ;) Få se hur de går nu då. Känns helt ok, men man vet ju aldrig vad det kommer för frågor... så länge sen jag skrivit en tent nu så det känns lite pirrigt :P
Har suttit och bokat in mig på massa träningspass , hihi. Blir säkert att avboka några, brukar bli så. Men bokar man inte i tid så kan man bli "utan" plats. Det blev både bodypump, step&strength, afro power dance, body attack samt ett försök på att slippa på body combat. Body combat är så populärt pass, så hur snabb man än tycker man är på att boka in sig, så är man ändå på typ 15:e plats på väntelistan. Bajs :( Samma med zumba nästan...
Länge sen jag varit och tränat i själva gymmet, har bara varit på pass. Och det är jag glad över. Lärt mig massor och utvecklingen har plötsligt exploderat typ ;) Börjar känna mig vältränad snart hörni ni! :)
nej nu ska jag ta och gör a mig klar för dagen och fixa lite lunch. sen drar jag mot skolan och tent. Näjj, vill inte :P Sen har jag gitarrlektion och 17.30 är det dags för bodypump! Längtar! Mitt favvopass just nu!
Ha en bra dag!

Some motivation, please!

Halloj!
Kom hem från skolan för ca en halvtimme sen och sitter nu framför datorn medan jag försöker invänta lite motivation inför tentläsningen... har tent i barnpsykiatri på onsdag. Kommer jobba imorgon 15-21 så då blir det inte så mycket läst, så får försöka aktivera mig idag. Har dock läst en hel del redan, men jag måste repetera massor för att minnas något.
I lördags blev det så att vi (jag, älskling + några vänner till honom) åkte till Kokkola. Vi åt på Rosso. För min del blev det inte min älskade BBQ chicken pannpizza denna gång utan kycklingfilé fylld med nån rökt ost och soltorkade tomater + mumsiga ostfyllda tortellini (färskpasta) samt en flottig örtsås. Helt ok det med:) Man måste ju variera sig lite ;) Därefter blev det ett krogbesök. Kom hem alldeles för sent så min tentläsning för igår blev inte till nåt :P Usch vad trött jag var. Klarar inte av att vara ut längre. Dagen efter är jag som helt förstörd :P Jag håller på att bli gammal, en månad till min 25-årsdag! Oh my.
Nu får jag helt enkelt ta mig i kragen och försöka plugga lite. Känner mig lite förkyld som vanligt, men är sååå träningssugen!! Funderar på att gå på step&strength ikväll 18.45... måste känna efter lite. Så ska jag hinna göra kycklingwok oxå. Men just nu är plugget viktigast.
Over and out.