Dagens outfit




Den grå tunikan är ett loppisfynd från i somras! Kostade ett par euro bara, typ 2-3. Som ny! Ursprungligen är den från JCJeansleggingsen är från Vero Moda. Köpte ju dem när jag senast var i Vasa. Resten är old stuff.

Idag åkte älsklingen till Stockholm. Kommer hem fredag natt. Så nu är jag ensam hemma (igen) med Cajsa sötisen. Men det ska nog gå bra! Har varit på café och kollat i affärer med Nina, lagat och ätit Pestokyckling och nu ska jag göra mina engelskauppgifter och sen kanske det blir en joggingrunda. Eller tv-soffan. :P You never know.
<3 // Madde


En MÅSTE-se-film!



Nu är jag igång och tipsar igen. Denna gång är det filmtips. Vi såg denna film, slumdog millionaire på söndagskvällen. Den var verkligen otroligt bra!!! "The feel-good film of the decade" står det på framsidan av filmomslaget och det kan jag hålla med om! Detta är en film jag kommer att komma ihåg och vilja se igen!

Den handlar om en föräldralös, 18-årig kille från Mumbai, Jamal. Han är med i Indiens "Vem vill bli miljonär" och är en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupees. Han blir arresterad och torterad eftersom de tror att han fuskat, för hur skulle en föräldralös yngling kunna veta så mycket? Desperat över att bevisa sin oskuld berättar Jamal sin historia om sitt liv i slummen där han och hans bror växte upp, deras äventyr tillsammans på gatorna, om människorna som korsat hans väg och inte minst, historien om latika, flickan han älskat och förlorat. I varje del av hans berättelse finns nyckeln till varje fråga han besvarat i programmet.

Otroligt härlig film, som framkallar tårar hos känsliga personer som myself. Ett måste i dvd-samlingen!

Ugg-ly?

Uggsen har hängt med i flera år och känns fortfarande rätt heta. Verkar som att varje Hollywood kändis äger minst ett par och de syns överallt i affärerna nu när det börjar bli lite kyligare väder. Jag har länge velat ha ett par, men aldrig slagit till, men idag köpte jag ett par svarta för ett förmånligt pris! :D De är väl inte vackra precis, men ful-snygga på nåt sätt och sköna och mysiga :)
Det är skor som man antingen älskar eller hatar. Vad tycker ni?

Ugg inspiration från kändisar:




Cajsa

Får jag presentera vår nya familjemedlem: Cajsa <3



Snabb
liten tjej, svårt att få tagit en bra bild av henne :P Det lär bli lite dåligt med sömn de närmaste nätterna, precis som förra natten. Hon piper så fort hon inte ser oss. Förutom när hon sover. Gud vad trött jag är, har dessutom jobbat hela dagen. Så ska vi väl ut ikväll också. Blir nog att lägga sig ner en liten stund nu innan jag börjar göra mig klar!

Men visst är Cajsa SÖÖÖT?

Paus i skolarbetet

Hej och ursäkta för dåliga uppdateringar, men ibland blir det så. Finns ju annat i livet också. 
Just nu tog jag en kort paus i skolarbets-skrivandet. Inte det roligaste, men det skall göras ändå. Är ledig nu resten av veckan...eller ledig och ledig...har inga fler lektioner åtminstone, vilket är SKÖÖÖNT! Imorgon kväll blir det lite jobb i kassan och på fredagsmorgonen besök på språkbadsdaghem några timmar.  Även på lördag jobb hela dagen, men annars så :P

Börjar ni bli irriterade på min bloggmusik? hehe. Skall byta låtar. Snart. Tills dess får ni nog bara ta och klicka på paus på den diggande nallen uppe i vänstra hörnet. Vill du också ha en sån till din blogg eller facebook, my space o.s.v eller bara lyssna på bra musik? Klicka här. Det är helt gratis :)
Det lönar sig att kolla in på min blogg då och då, ser ni. Massa bra tips hela tiden :P Hihi!

Jag har också startat en matblogg, som handlar om LCHF, min kost och recept! Tyckte att det blev för mycket mat på denna blogg, haha. Passade inte riktigt in i "konceptet" om man säger så.  Men om någon är intresserad av LCHF-dieten och vad jag äter, så finns min LCHF-blogg här. Klick! ;)

Nej, nu måste jag fortsätta på skolarbetet en liten stund till. Sen ska vi och handla. Jösses vad det ska handlas hela tiden!!

Jag i lördags. Mådde skit. Drack nåt billigt vin älsklingen köpt från Italien. Magen sade ifrån och jag blev jättetrött, så det blev bara puben några timmar. Sedan hem och sova. Klänningen jag har på mig har jag nyligen fyndat på H&M för 9 euro!!:O Skitsnygg, ni kan få en bättre bild sen! CIAO


Fredags shoppingen

Här är vad jag  shoppade i Vasa i fredags! Lite nödvändiga skol - plagg till höst och vinter! Brukar aldrig kunna hålla mig från att köpa snygga festtoppar och -klänningar, men denna gång lovade jag mig själv att bara köpa sånt som jag faktiskt behöver!



Snart blir det filmmys! Det är ju söndag, vår filmkväll :) Kvällens film blir The ugly truth!

Lördag

Hej!

Skönt med ännu en ledig helg! Igår var vi till Vasa på lite shopping. Både jag och älsklingen hittade en hel del! Jag gjorde riktigt bra rea-fynd, t.ex. ett par snygga sneakers för 10 euro :O, jeansleggings för 14, 90 och en tröja för 10 euro! Köpte även ännu ett par jeansleggings + en lång svart kofta för normalpris! Så nu har jag lite fräscha höstplagg! Har fått en del arbetsskift nu de kommande veckorna, så jag tyckte att jag hade "råd" att unna mig lite :) Riktigt trevlig dag med älsklingen var det också! <3 Kanske jag kan visa bild på plaggen imorgon.

Idag tar vi det lugnt här hemma, lagat köttfärsgratäng ( lchf förstås ;) ), har klippt killen och ikväll blir det vin och utgång! Han är oxå ledig i helgen! Härligt!




Långisar

Kul att börja kolla på höstkläder igen, även om inget slår alla söta sommarklänningar! På fredag, om allt går enligt planerna, skall jag och älsklingen fara till Vasa. Han vill ha nya kläder och jag ska kika om jag hittar nåt fint höstplagg jag med ;)

Något som jag gärna skulle bära i höst är en lång kofta. Så snyggt till jeans- eller tygleggings! Me like ;)

Dessa är från Only!




Happy

Har varit på ett sprudlande humör idag :) Riktigt energisk har jag varit och haft täta skrattattacker med Nina, hihi! Om det beror på min nya kosthållning (vilken I absolutely LOOVE och rekommenderar), att min älskling kommer hem från Italien ikväll eller en blandning av båda så vet jag inte. Men bra känns det i alla fall! :)

Idag har jag gjort LCHF- "bröd", som även kallas Oopsies. Innehåller ägg, philadelphiaost och salt. Blev två sådana till middag. Smakar inte så hemskt mycket bara som dom är men med smältost, sallad och knaperstekt bacon blev det DELIKAT! Mumma.







LCHF

LCHF = Low Carb High Fat. En diet, som även kallas njutarmetoden. Man äter minimalt med kolhydrater, utesluter socker men äter mycket protein och fett. Detta är enligt "experter" den kost som människan är tänkt att äta. Läs mera HÄR!

Har börjat äta enligt denna metod och det känns som att den verkligen passar mig. Inte för att jag måste ner i vikt, utan för att det finns en hel massa hälsofrämjande fördelar med denna metod. Bl.a blir man kvitt sötsuget och jag som ibland får dras med migrän borde också ha nytta av att äta så här. Det sägs att man också sover bättre. Dessutom får man äta sig mätt samt god, fet mat med gott samvete! Perfect ;)

Dagens LCHF-middag blev en club sandwich utan bröd! Här finns receptet. Jag skippade dock baconet och rödlöken men den blev god ändå! Kommer göras fler gånger!


dagens...

Hej! har varit en ganska lugn dag idag. Sov lite längre och var och handlade lite mat innan jag åkte till skolan på lunch och hade sedan två lektioner från kl. 13 - 16. nu har jag nyss ätit en god middag och ska sätta igång en tvättmaskin och diska. Resten av kvällen tänkte jag bara lata mig! Ringa till älsklingen ska jag oxå göra, längtar ihjäl mig efter honom. Måste bara få höra hans röst nu. Han kommer hem på onsdag, så det är inte länge kvar! Ska bli härligt att få vara nära honom igen :)




Partypics

Lite partybilder ifrån förra lördagen, kul kväll innan jag började må illa :P



Igår var jag och besökte min bästis till Oravais. Hade som vanligt massor att prata om, så timmarna bara flög iväg och vi hann inte med så mycket mer än det :) Var ute och åt, kollade grejer på nätet och så testade jag hennes spikmatta!

Hann bara komma hem så fick jag börja göra mig klar för utgång med några klasskamrater och deras vänner, som jag inte kände sen tidigare. Alltid kul att lära känna nya människor! När jag flyttade hit kände jag EN människa i den här staden ;) Har blivit bekant med en hel del folk under mina 2 år  här. Men jag har aldrig haft svårt för att skaffa vänner, är van att ta första steget, om man säger så :)

Hade jättetrevligt hos Lindas, sedan blev det en drink vid Netti. Vi var på väg till krogen, men efter vissa tråkiga omständigheter blev jag tvungen att gå hem redan vid ett :( Såå blev inget shejkande för mig.

Så här snygga var vi  ;):



Nu skall jag göra mina engelska-uppgifter innan broder med flickvän kommer på besök. Sedan blir det promenad eller joggingrunda och ikväll filmmys med Nina! Ciao

Rhodos-shoppingen

Jag har ju helt glömt bort att visa min Rhodos shopping! Kanske för att jag knappt shoppade något alls ;) Visst fanns det en hel del affärer och fina grejer, men det mesta tyckte jag var av dålig kvalitet eller så var det överpris :/ Dessutom var det ingen shoppingresa, utan en romantisk och avslappnande resa med min älskade :)
Men tro inte att jag kom hem utan att ha köpt något !

Lite piratkopior är ju ett måste, sådana där slit-och släng-prylar...2 klockor, undies och "chanel"-plånbok. I gamla stan hittade jag ett par svarta partyskor, letade efter ett par i den modellen. Gillar platåsulan, känns bekväma att gå med trots den höga klacken. I en häftig affär i nya stan hittade jag en svart dunväst. Jättesnygg, tycker jag och blir perfekt nu till hösten, invigde den faktiskt idag :) Rätt billig oxå, 24,90 €.  Sökte efter en väska, såg flera snygga, men det blev inget köp, för stort utbud helt enkelt, hahh!
Köpte också en strandväska och en handduk. That was it :)




Horoskopiskt

Kärlek
En kär vän som du håller mycket av måste kanske resa bort på en tid. Ert återförening blir ett stormande kärleksmöte.

Detta är en del av mitt horoskop för imorgon. Vad ska man riktigt tro? Älsklingen åker nämligen iväg till Italien imorgon bitti, för att kolla formel 1. Vi saknar nästan REDAN varandra och har varit som ett nyförälskat par hela veckan när vi vet att vi inte kommer se varandra på en hel vecka! Och så läser jag detta! Är det bara ett konstigt sammanträffande eller?

Jag brukar läsa mitt horoskop på ditthoroskop.nu. Där får man skriva in exakta datumet och årtalet man är född och så får man läsa sitt personliga horoskop för dagen och morgondagen! Trots att jag tycker att det faktiskt rätt ofta stämmer, så skall man nog ta det med en klackspark. Man kan ju inte börja leva efter vad horoskopet säger, heller!

Kanske man skulle åka iväg och köpa några skraplotter. Stod att jag skulle ha tur i spel idag. Fast nääe, det kan jag ju inte göra...för jag fick ju inte köpa något som jag inte verkligen behöver, det kan ju komma oväntade utgifter. Men om det uppstår oväntade utgifter så vore det ju jättebra om jag hade vunnit lite pengar på lotter! Hur ska jag nu göra?

Hehe, ja ni ser! ;)

Kommer i alla fall att sakna dig massor ÄLSKLING!! <3








Blondering och kattungar

Hej! Det var dags för blondering av utväxt igen. Har sprungit runt och letat efter "min" blondering i alla affärer här i stan idag, bara för att märka att den är slut precis ÖVERALLT! Strange! Hoppas bara inte att de har slutat tillverka den. skulle vara surt. Testar en ny sort nu, känns lite spännande....:S Har färgen i håret just nu, kliar och sticks. usch. Men det brukar blondering iofs alltid göra...

Vi har varit och kollat på kattungar idag! :D gud VAD SÖTA!!! Vi bestämde oss för att ta en liten lurvig tjej. Hon är mest vit, men har gråsvart svans och lite på huvudet! Om ca 3 veckor får vi hämta henne! Längtar!! :)
Vad skall hon då få för namn?
  Lite namnförslag får ni gärna komma med!! Vore sååå snällt! har några idéer på namn som skulle kunna duga: Busan, Cajsa, Smulan, Våfflan, Cindy och Gucci :)

Nu ska jag skölja ur färgen... imorgon sovmorgon!! Äntligen!!! :)


En av alla hemlösa katter på Rhodos...stackarna! :/

Filmtips

Efter en period när vi hade hemskt otur med våra filmval, så har vi nu sett flera bra filmer den senaste tiden! Dessa två är de senaste och jag kan verkligen rekommendera dem!!

 

Hinenr inte skriva desto mera om dem nu, än att SE DEM! Jobbet kallar....

Knock you down...

Hej svejs! Har varit i skolan några timmar, vi fick ledigt sista lektionen eftersom vår lärare var sjuk. NICE! Skall nämligen i jobb om en och en halv timme, så det var hemskt skönt att få pusta ut lite innan det. Dock fixar de rören här i huset och står och borrar eller nåt utanför vår ytterdörr just nu. Massa oväsen har de för sig i alla fall. J-vligt irriterande, måste jag säga! Kan man inte få nån lugn och ro, inte ens hemma?!

Jaa-a, mycket mer har jag inte på hjärtat just nu, iaf..lite filmtips tänkte jag komma med, men det får bli ett skilt inlägg!  kan  ju iaf bjuda på två Rhodos-bilder. Sista kvällen + en bild av mig som dricker öl. Jag HATAR ju öl, det vet de flesta som känner mig, så bilden är lite komisk. Jag hjälpte bara älsklingen att dricka upp, på hotellets terass, efetrsom jag ville iväg och göra stan :D






söndag

Hej! Jag vet, är dålig på att uppdatera just nu. Känns bara som att jag inte har så mycket att komma med, har varit hemskt trött hela veckan oxå.

Igår var jag iaf i jobb hela dagen, sen var jag ute med några vänner. Drack för mycket bål, pratade, skrattade och shejkade på krogen. Riktigt trevligt, synd bara att det blev för mycket av det goda. Mådde inte så hemskt bra mot slutet av kvällen. Dricker rätt sällan nuförtiden, så jag klarar inte av lika mycket som förr.

Vet ni vad? det skall kanske bli tillökning här i lägenheten:) Funderar på att skaffa en liten kissemiss! Älskar ju katter, jag. Skulle vara så mysigt ! Skall kanske och kolla på en grå liten kille, som faktiskt är leveransklar redan idag!

Bild från igår, jag och girlzen!



Nina, jag, Li, Linda, Zofia

Skolstart m.m

Idag började skolan. Usch, orkar verkligen inte. Vill jobba nu, tjäna pengar och inte behöva tänka på skoluppgifter! Nå, ett år kvar, det måste jag väl fixa.
Nina var hit efter skolan, vi kollade Rhodos-bilderna, drack kaffe och åt tårta :) Nina ska snart till Cypern, lyckost som har allting framför sig ännu! Jag har oxå hunnit tvätta kläder, en kort joggingrunda och lagat mat... nu blir det snart film, never back down, och nagelfix :)

More from Rhodos:
Falirakis gator, melon-gubbe och cool fontän vid Thermo café i nya stan.