Halloween

Hej alla! har ni en skön lördag? Själv har jag haft besök av mamsen idag och hon har hjälpt mig städa lite och lagat mat! Hihi, nog är det allt bra med mammor ibland :) Så nu är lägenheten städad och fin till helgen! Känns mycket roligare då.
Har ätit världens godaste marsipanspöke till kaffet också! Fylld med apelsin-chokladtryffel grejsismojs. Söt, va?



Eftersom jag inte satt min fot utanför dörren idag och håller på att bli riktigt slö, skall jag och mp3 spelaren ta en halvtimmes promenix innan det blir dags för kvällsaktiviteter med mysigt sällskap, film, halloween - mat och rödvin. En sväng till puben blir det nog också senare, om jag får bestämma :)

Festa lugnt och se upp för häxor och spöken!


Sexig halloween eller hot dog?

Hej bloggläsare! Tråkigt att behöva göra er besvikna varje gång ni kikar in, och ser att jag inte uppdaterat ;) Men det är mycket nu och förkylningen har oxå tagit mycket energi! Men jag uppdaterar alltid förr eller senare! Att ta en längre bloggpaus är ju lika med bloggdöd, som ni kanske vet!

Nu börjar jag iaf vara på bättringsvägen. Halleluja! Har äntligen fått röra på mig, blev en 45 minuters powerwalk med ny, bra musik i öronen, bara jag och mina tankar. Härligt! Imorgon blir det nog ett styrkepass på gymet!

Imorgon fredag, IGEN! Vart tog denna veckan vägen?! Men inte klagar jag, skönt med ledighet :) Halloween är det ju alltså på lördag. Kommer bara "firas" med trevligt sällskap (Nina), god mat, vin och eventuellt en skräckfilm. Killen jobbar.

Är Halloween så mycket att fira då egentligen? Nå, det är ju åtminstone en orsak att festa loss och få klä sig slampigt utan behöva skämmas :P Hehe.. Men det är ju så!! Det skulle jag säkert göra om ja skulle klä ut mig. Hellre klär jag ut mig till en riktig sexbomb i typ polis kläder...



...än till en hotdog eller hitler...



Vad ska/ skulle DU klä ut dig till på Halloween?

Sjuka drömmar och sjuk tjej

God morgon! Drömde värsta mardrömmen inatt, så sjukt man kan drömma, alltså! En kompis hade mördat en tjej och jag fick skulden. Jag gömde allt bevismaterial (som offrets tänder..), i panik, trots att jag inte gjort nåt. Var på polisförhör och så minns jag inte så mycket mer. Knäppt! :P Blev nog påverkad av Perfect housewifes igår kväll.

Idag har vi en s.k "må bra-dag" i skolan. Den som vill får gratis gå och simma, bowla eller annan aktivitet. Själv mår jag inte så bra, p.g.a förkylningen så jag stannade hemma och sov lite längre och ska nu passa på att få undan ett skolarbete.  Är inbokad på afro power dance även denna tisdag, men det ser ut som att jag måste stanna hemma även denna gång! :( vilket SUUGER! Jag blir så frustrerad av att inte få träna!

well well. Undrar om jag ska beställa denna jackan...skulle få 20 % rabatt om jag snabbar mig. Men frågan är om den blir för kall i vinter och en annan fråga är vilken färg?! Vit, svart eller grå?


Bild lånad från H&M


Seg start på veckan

Så var det måndag igen. Känns lika jobbigt som alltid. Man har hela skolveckan framför sig. Men idag har det känts extra jobbigt, eftersom jag dragit på mig en förkylning. Hosta och snuva och riktigt trött har jag varit hela dagen. Jag som sett så fram emot en bra träningsvecka, dessutom! Hoppas det går över fort det här. Schas!

Helgen då...har varit kul men rätt fullspäckad med program, så vilat upp mig har jag då inte hunnit med! På fredag kväll lagade vi plättar och gick en stund till puben. På lördagen jobbade jag och på kvällen var vi ute här i jeppis och shejkade lite ;) Var på väg till Vasa, men det blev ändrade planer. Riktigt skoj hade vi! Igår var vi och hälsade på farmor och på mamsen och kollade en film på kvällen.

Ni då? Haft en skön helg?


Party party

Tjohoo! Åker nu till Vasa och festar till det lite! Har sovit 4 timmar inatt, men jag grejar det! ;)

Trevlig helg!




Härligt med fredag!

Äntligen är det fredag, bästa dagen på hela veckan! :) Har varit aktiv och hunnit med ett pass Body attack vid gymmet. Det var verkligen ett grymt pass, var ju första gången för mig så jag visste inte vad jag hade att vänta. Men jag tog mig genom hela passet utan större svårigheter! Jag har bättre kondis än vad jag trott, haha! :) Känns bra, att man utvecklas!



Till lunch blev det en smarrig sallad med kinakål, tonfisk, räkor, avocado, fetaost och paprika. Jag gillar verkligen matiga sallader till lunch. Enkelt, nyttigt, gott och det blir inte så mycket disk :)

Så här görs lunchsallad a la Madde:

1. Börja med en botten av vitkål, kinakål eller någon salladssort.

2. Sedan väljer du ut 4-6 ingredienser och tillsätter dem. Voila! klart ;) Kom ihåg att välja sådant som mättar, såsom proteinrika livsmedel. Ingen håller sig länge mätt på en grönsallad med typ bara tomat och gurka. Det innehåller nästan bara vatten.

Bra, matiga alternativ till salladsingredienser:

Avocado, tonfisk, ägg, räkor, bönor, kyckling, lax, fetaost, grynost, "vanlig" ost, skinka o.s.v. Bara fantasin som sätter stopp för vad du kan använda dig av!

Nu---> kaffe, engelska-arbete och sedan fredagsmys med älsklingen! Imorgon jobb 7 - 13 :/ Sen party på kvällen :) Ciao

Wednesday

Tja!

Tenten gick bra. Det var en grupptent, första gången jag var med om en sådan. Visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig, men som sagt gick det riktigt bra! :) Sov gott inatt, fast jag vaknade kl 6, då älsklingens alarm på telefonen började skälla. Ja, det låter alltså som en hund som skäller, riktigt irriterande. Hade mycket mer energi idag, så jag passade på att smyga in ett träningspass efter tenten. Hela överkroppen fick jobba idag. Trött i armarna nu, men skönt känns det! Hade tänkt ta det imorgon bitti, då vi börjar först kl 12, men nu får jag ta det lugnt och fixa lite läxor och vila innan skolan istället! Nu ska jag snart iväg på lite jobb...har ingen lust, men nog går det bra när man väl kommer sig dit! Åh, vad jag längtar tills jag blir färdig med skolan. Då får man bara jobba, träna och "vara" :) Men snaaaaaaaart ;) Lite mer än 7 månader bara!! Har studerat färdigt för en lång tid framöver då!

Bjuder på en outfit!




Tre filmer i min smak!

Dessa är de tre senaste filmer vi avverkat. Alla tre hemskt olika filmer, men de var alla bra på sitt sätt.



1. He´s just not that into you - Mysig chickflick, som t.o.m älsklingen tyckte att var rätt bra :)
2. Orphan - läskig thriller om en familj som adopterar en rysk flicka som det inte riktigt är som det ska med...
3. Pride and glory - actiondrama som baserar sig på verkliga händelser. Poliser som langar knark. Bra film!


Det säkra före det osäkra

Vaknade i morse med en aning halsont och otroligt trött. Var sista gången på besök på språkbadsdagiset, hem och plugga det sista till morgondagens tent, tog en kaffe på little brown bakery med Nina, lagade middag och var på väg till Afro Power dance som jag verkligen sett fram emot, men här sitter jag nu framför datorn och längtar efter att krypa ner under filten i soffan :/ Varför? Jag är Trött, frusen, har lite stägring och vill inte sabba resten av skol-, jobb- och träningsveckan med att gå och träna ikväll och bli riktigt krasslig! Tent imorgon och jobb på kvällen = bör alltså vara i skick. suck suck suck. På torsdag tar jag nya tag. Hoppas det är nåt övergående. Min kropp är ju inte van vid så här hård träning, så jag är inte förvånad över att den säger till.

Nu blir det några filmtips till er, en dusch och tv-soffan för lite återhämtning! Hoppas på en god natts sömn, de två senaste är inte att skryta med direkt.


Afro power dance

Hej på er!

Tenten närmar sig med stormsteg (onsdag)..en bok kvar att plöja igenom, suck. Borde ta mig i kragen och börja nu. Men snart får jag ett kort besök av pappsen och faster. De skall hämta lite tomlådor, då pappa har sålt sin lägenhet och är för tillfället hemlös. Stackarn ;) Så ska vi dricka kaffe och äta bullar :) Yes, jag har börjat inta socker och kolhydrater igen. Men äter mest low carb ändå. Mår bäst av det, så! Men unna sig nåt gott då och då måste man göra, lite livskvalitet bör man ha. Man lever ju bara en gång! :)

Dessutom är jag ju igång med träningen på allvar nu och det känns verkligen BRA! Varför har jag inte börjat tidigare?! Träning producerar ju lyckohormoner, endorfiner - vad de nu kallas och jag märker hur glad och pigg och energisk jag blivit! Kan känna enorma lyckorus på kvällarna. Ser så mkt mera positivt på allt nu! Dessutom har en massa onödiga spänningar släppt. Skönt.

Har besökt gymet idag, därför jag inte fått läst nåt än :P Det var benen och magen som fick sig en omgång. För imorgon kväll har jag bokat in mig på Afro Power dance. Skall bli intressant :)

Från nätet: AfroPowerDance är den perfekta blandningen mellan träning och dans! Fötter som stampar, armar som sveper och rumpor som svänger till suggestiv trumrytm...
Frigörande och kraftfull dansträning med stora, enkla, fria rörelser. Passar alla nivåer.







Fågelbesök

Idag steg jag upp strax efter kl. 9.00 (på en söndag!! ) :) Åt frukost och pluggade till tenten, sen en joggingrunda, matlagning, lite mera läsande och så städade vi lite och tvättade kläder. Så skönt att få gjort mycket under dagen och ha hela kvällen ledig!

Nu ska vi på café, sen ska vi kolla film, Pride and glory. Verkar bra. Har för övrigt några filmtips till er men det får bli en annan dag. Gotta go...

Måste bara berätta om igår morse så där snabbt!!

Jag höll på och skulle koka kaffe och mitt i allt dyker en liten fågel (blåmes eller vad de heter?) upp (inomhus, i köket) och flaxar som en galning och försöker komma ut genom fönsterrutan. Ingen aning om var den kom ifrån!? Blev helt i panik, för jag har lite fågelfobi. Om de kommer för nära...:P Skrek till och sprang efter älskling och hjälp ;) Vi öppnade fönstret och till sist flög den ut. Lugnade ner mig för ett tag, men plötsligt dyker en till upp!!! Den kämpade sig upp genom ett mellanrum mellan köksbänken och fönstret. Den verkade ha haft en riktigt kraftansträngning för att slippa upp för den bara darrade och verkade utmattad. Älsklingen började mata den emd pepparkakor ! Inte min första tanke, jag ville ha ut den! Fick ut den också, men usch vad rädd jag blev :P Jo, dom är söta, men jag vill inte gärna att de kommer nära.

Ett mysterium hur de sluppit in, vi har knappt haft balkongdörren öppen och att det var 2 stycken (!!) gör mig helt förvirrad. Men men, nog om det. Här är ett bildbevis :)


Lördag

Idag har varit en riktigt bra dag!

Gjort en utflykt till Kärkkäinen i Ylivieska, som sagt. Härligt med en heldag med killen, det var inte igår kan jag säga! Trots att vi är sambos. Så är det när båda har många bollar i luften. Ibland jobbigt, men det positiva är att man uppskattar tiden tillsammans så mycket mer än om man skulle "sitta fast" i varandra 24 - seven. Ikväll / inatt skall han jobba och jag är verkligen trött efter en trevlig, men lång dag i shoppingens tecken. Hemma, soffan, tv:n, kissen, mys, sova ut ordentligt inatt och vara pigg och kry imorgon bitti - det är vad jag känner för just nu! Trots att det är lördag kväll. Jag måste ha blivit knäpp :P Eller kanske det är åldern som tar ut sin rätt, haha!  

 Jag köpte dörrmatta, fruktskål, mössa, väska, pennor, svart typ griffeltavla formad som ett hjärta (att skriva små kärleksmeddelanden eller påminnelser på) till köket + kattmat och annat tråkigt idag.

Jag åt också en supergod salladsmåltid till lunch! Detta var grymt smart. Önskar att det fanns ett sådant där ställe att äta på här i jakobstad!! Man fick alltså själv välja fyra, fem eller sex tillbehör till isbergssallad. Fanns en hel del mumsigt att välja på. För min del blev det kyckling, rökt lax, ägg, fetaost och vattenmelon. Endast 5, 90 för den jätteportionen. Mätt blev jag också, och GOTT var det!




Min nya mössa :)




Nästan helg nu!!

Tentläsningen fortsätter... men tyckte jag behövde en liten blogg- och lunchpaus nu. Sedan ska jag vara duktig en stund till och så får jag belöna mig med pilates kl 17.15 och en halvtimmes konditionspass efter det! Sedan hem och ha en skön fredagskväll med kanske något gott och lite tv-tittande eller annan trevlig aktivitet :) Imorgon blir det som sagt en liten utflykt. Något partajj lockar verkligen inte denna helg, vill bara umgås med kärleken. Det är inte ofta vi kan umgås så mycket på helgerna, eftersom vi båda oftast jobbar då och dessutom på olika tider.

Köpte hem dessa schampo och balsam igår. Säljs i "vanliga" affärer, men är lite dyrare. 6, 90 euro/ st. Dyrare än vanligt butiksschampo, men billigare än frisörschampon. Skall testas ikväll, hoppas de är bra! Jag köpte volymschampo och -balsam, men det finns även för färgat hår, torrt hår m.m.


Ingen skola så långt ögat når....ahhhh ! :D

Hejsan! Idag är jag ledig...och imorgon, på lördag, söndag , måndag och halva tisdag :D Wiihoo! Men! jag skall läsa till TENT :/ Är sjukt omotiverad och har "bara" 4 ointressanta böcker att krångla mig igenom.... Började igår kväll med den tunnaste och den som verkade mest intressant. Har fortsatt idag. Är faktiskt riktigt lättläst, så den ska jag nu strax läsa ut. Tenten är först på onsdag nästa vecka så jag har ju nog gott om tid.

På lördag blir det en tripp till Kärkkäinen med älsklingen. Vi skall kolla på grejer till lägenheten, så vi får ordning här nån gång. Det tar sån tid. En vardagsrumsmatta, sovrumslampa, blomkrukor och korgar för halsdukar, mössor etc. till hatthyllan är det som prioriteras högst denna gång! Skönt  att få ha en ledig lördag (för en gångs skull) och bara njuta av min älsklings sällskap!

Inget desto mer att rapportera just nu, skall läsa de resterande 30 sidorna i tentboken nu och sedan påbörja middagen, fläskfilé i fransk senapssås :)

Kolla in sötnosen! Man smälter ju! haha här är det minsann liv i luckan ska ni veta! Inte det lättaste att plugga med en sådan här vilding i huset! Hon är precis överallt :P Men nog är det roligt med katt! :)




Nya skor!

Inlägget "off to the gym" skrev jag igår, men fick det publicerat först idag, då det krånglade igår. Det var jättekul och skönt att träna igår! Jag bestämde mig snabbt för att skaffa stamkundskort! yeah :) Så imorgon kör jag nästa helkroppspass och så blir det Pilates på fredag! Jag håller på och försöker klura ut hur jag ska lägga upp min träning. Knepigt...jag kan ju inte köra tre dagar i rad sen vilodag. Eftersom jag hamnar i jobb vissa kvällar och så där....Jag tror det blir bäst att dela upp muskelgrupperna på 3 dagar i veckan...t.ex. bröst och armar dag 1, ben och mage dag 2 och rygg, axlar, rumpa dag 3. Sen något konditionspass där emellan nån gång. Eller så kör jag helt enkelt helkroppspass 2ggr/ vecka och kondition 2 ggr. Aarrgggh, jag vet inte, är nybörjare ju. Behöver hjälp!! :P

Här är iaf mina nya träningsskor från Puma! Ganska snygga, eller hur?



Outfits: Veckan som gått


Måndag, torsdag, fredag, lördag


Off to the gym!

Nu har jag äntligen tagit beslutet att skaffa gymkort. Har velat det i många år, men det har inte blivit av.
Ikväll ska jag dit och prova gratis en gång och gillar jag det så beställer jag stamkundskort. Jag tror det ska bli riktigt kul. Både att vara i konditionssalen och på olika träningspass. Är mycket intresserad av Body combat, Afro dance, Batuka och Pilates. Tack vare min proteinrika kost kommer jag bygga upp muskler ganska snabbt har jag för mig. Nu skall jag kila iväg, så får vi se hur det går :)

Bye <3

Söndag

En hel vinflaska slank ner igår, hujedamej. Mådde som jag förtjänade när jag vaknade första gången i morse. Steg upp kl 12.30 ;) Var hemma hos mig innan krogen och förde lite saftigt jobbskvaller :P Jaa-a, allt ska man då få höra, säger då det! Det blev en tidig hemgång för mig. De andra for vidare till en annan krog, men det stället lockade inte mig riktigt.

Nu ska vi ha filmmys och äta räkor och annat smått och gott!

Några bilder från igår:


Jejj, It´s Friday! :)

Åh vad skönt med fredag och ännu skönare med en LEDIG fredag! Har dock lite pluggande som väntar, men det får ta och vänta lite till. Har fixat praktikplats och dammsugit samt bokat tvättstugan till ikväll. Lite mera städning borde också hinnas med idag, men nu ska jag ut på stan en sväng. Måste köpa lite smink, då allt börjar vara slut eller ofräscht. Irriterande att köpa smink, hatar det verkligen, men vill ju inte vara utan heller.
I-landsproblem! :P Och så ska jag in till alko-boden, så har man det fixat till imorgon då det står party på agendan.

Tänkte baka lite också...och laga mat. Nej, nu kan jag inte sitta här om jag ska hinna få något uträttat!
Ciao



Lack leggings...

...är hot hot hot! Äntligen har jag fått skaffat mig ett par! Från Lindex. De åker på, på lördag när det blir lite fest :) Tyvärr blir det inget Vasa för mig, blir för bråttom då jag ska jobba också och slipper inte dit heller för den delen. Men vi får ta en egen klassträff M,N,S & jag senare i vinter!
Jag ska istället ut här i Jeppis me Sabbe! Det har vi planerat länge, ska bli riktigt kul det med!

Kolla in hur kändisarna bär lackleggings! Det är så jävla snyggt!


Outfits, veckan som gått

Några av förra veckans outfits, gör så här istället för en per dag. Vem orkar med det. Inte jag iaf :)
Det var en riktig slapp jeansvecka, får snygga till denna veckas outfits istället ;)


Onsdag, torsdag, fredag, lördag.

Idag har jag och Nina suttit här hemma hos oss och lagat skolarbete, hela dagen. Tråkigt värre, och inte fick vi det klart heller. Mycket skol arbete denna vecka, tur att jag bara har ett arbetsskift, vilket är på lördag.

Lyssnar på massa bra och glada låtar som får mig att vilja dansa omkring just nu :) Det får jag göra på lördag, i Vasa. Shit, vad länge sen jag varit ute i Vasa! Det är då verkligen på tiden! Och kul ska det bli! Länge sen jag träffat mina söta favvo-frissor Sarah, Natte å Matilda <3

Nu skall vi snart iväg till affären, måste bara planera matveckan och skriva inköpslista. Det blir enklast och billigast så!


H&M favoriter

Är inte denna jackan bara såå himla snygg? Något liknande vill jag ha i vinter, denna ser dock inte speciellt varm ut...annars vore den perfekt! Finns även i grå och svart. Den vita gillar jag dock mest.

 

Några andra snygga plagg jag gärna skulle äga är dessa:



Skorna är hetaste jag sett på länge!! vill ha vill ha vill ha!!

Från H&M


en lördag kväll

Hej!
Detta måste ha varit tråkigaste bloggveckan ever, ursäktar mig för det. Varit mycket just nu bara. Har jobbat nu i helgen, så det blir en lugn hemmakväll för mig och Cajsa denna lördag, för jag är rätt trött. Killen jobbar. Nästa lördag är skall jag på middag och kanske lite party med min förra klass, frisörerna :) Ska bli skoj!

Har hunnit bli riktigt fäst vid vår lilla söta kisse :) Hon ligger här på skrivbordet framför dataskärmen just nu, hihi! Hon vill vara med överallt. Jag är så glad över vårt beslut att skaffa katt. De är ett så bra sällskap och det blir lite fart och fläkt i lägenheten :)

DENNA DAG HAR ANNARS VARIT TYP EN AV DE VÄRSTA, OM INTE DEN VÄRSTA, KVÄLLEN I MITT LIV, SÅ NU DRAR JAG TÄCKET ÖVER MIG OCH BÄDDAR NER MIG MED EN BOK OCH EN MJUK KATTUNGE OCH KLIVER INTE UR SÄNGEN FÖRRÄN LÅNGT IN PÅ MORGONDAGEN. GOD NATT. (P.S Råkade trycka caps lock och orkar inte skriva om texten, vet ej heller hur man gör för att automatiskt ändra till små bokstäver. D.S  )